Testarea integrității datelor

Eu am 1.5 TB care ar fi cam catastrofa daca i-as pierde fiindca nu am nici macar o lista cu ce-i acolo ca sa stiu ce sa downloadez din nou. Stocare pe hard, backup manual pe alt hard.

Datele FOARTE importante sunt cam 500 MB. Stocate pe hard, backup pe alt hard, backup pe laptop (SSD) si backup pe CD-RW mount rainier cu verificare la scriere.
 
Eu am cam 1TB de poze și cam 200GB de filme făcute de mine + vreo 100GB de proiecte (unele în VM-uri dedicate, de-asta așa de mult) + ~100GB de poze/filme/etc de la ai mei + backup-uri pentru discurile sistem pentru desktop și NAS, se adună cam 1.5TB.

Lucrând 100% la client nu pot beneficia de backup de la serviciu, așa că mai am grijă și de un backup pentru laptop, dar ăsta e de obicei un HDD extern de 2.5" + un backup pe NAS - încă 500GB. Pentru astea folosesc și TrueCrypt (Intel AES hardware să trăiască, din păcate nu merge și pe NAS).

Marius, de obicei dacă nu știi ce-i acolo nici nu îți trebuie. Acum mult timp aveam și eu așa ceva (de dimensiunea unui DVD de fapt) cu chestii "esențiale", dar între timp toate și-au găsit echivalente ușor de downloadat. Combinat cu key-urile de instalare ținute pe mail (unde vin în multe cazuri), pot să instalez un sistem nou și funcțional așa cum îmi place mie cu mai puțin de 1GB de downloads.

LE: LMA CD-urilor.
 
Alegerea mea pentru backup a fost norul. :smile: Cu $5 pe lună, am spaţiu nelimitat, aşa că, de câteva luni am început să-mi copiez datele acolo. Cei câteva sute de GB deja s-au copiat, am trecut la restul.
Am instalat și eu CrashPlan și pare interesant, nu numai prin soluția de stocare în cloud ci și pentru ușurința de a face backup p2p. Deja am pus deoparte și un HDD de 1TB pe care să-l bag în PC-ul alor mei pentru off-site backup :smile:. Cu cheie de criptare stocată local m-am apucat să transfer și la ei în cloud; să văd cât pot să uploadez în luna gratuită, și dacă e cât de cât ok o să fac abonament.
 
L-am pus si eu, cica am 350Gb de backup-uit si care ar dura vreo 12 zile (@2.7Mbps). :smile: Ce nu mi-s clare sunt optiunile de la Frequency and versions, adica prima din lista e setarea pentru cat de des sa verifice modificarile dar la restul in afara de ultima nu m-am prins care-i shpilu'.
 
Sunt setari pentru pastrarea versiunilor vechi. Fisierele nu se suprascriu in backup, ci se versioneaza, iar versiunile mai vechi au reguli de stergere. Daca e mai vechi de 2 luni sa pastreze doar o versiune, de exemplu.
 
Back
Top