Termopane. De care? De unde? Cu cine? Cat? Cum? Etc...

Radeti voi dar radeti degeaba: numai aia care stau cu chirie scapa. :smile: Peste zece, douazeci, treizeci de ani... tot la sfantul sac de rafie ajungeti. :biggrin:
 
Gealan-ul realizat in .ro este cel alb. Daca este sa alegi cod 22, adica maro, acela este facut in Germania. (asta era valabil acum 3 ani - nu stiu cum au progresat lucrurile azi, dar as zice ca nu s-au modificat).
Observatia ca nu conteaza asa mult profilul, cat mesterul care face masuratorile si monteaza, este de foarte mare actualitate.
30 ani in actuala casa + 20 ani vechimea blocului => se depaseste durata de viata a blocului. Mai bine ma mut.
 
Saga continua. Se retencuieste totul de la rosu. Rulz. :zbang: Donez 50 saci cu moloz. Dedocamdata ii tin la boxa. Doritorilor recompensa. :biggrin:
 
Următorul pas e să muți pereții prin casă. Iți dau eu un cort de 4 sezoane și un sac de dormit, să te poți muta in fața blocului :smile:.
 
Eu am spart doua zile, cate 4 ore / zi. Altii (vecinii) au spart 3 (trei) luni la rand. Asa ca n-au ce obiecta. :smile:

PS: Bucataria e aproape gata. Ma refer la faianta. Am calculat noi ca pana vineri terminam lucrarea. :banana:

Plus ca mare lucru ce am spart... :biggrin:
 

Attachments

  • IMGP8241.jpg
    IMGP8241.jpg
    186.1 KB · Views: 145
  • IMGP8242.jpg
    IMGP8242.jpg
    165.2 KB · Views: 145
  • IMGP8245.jpg
    IMGP8245.jpg
    135.2 KB · Views: 147
  • IMGP8250.jpg
    IMGP8250.jpg
    127 KB · Views: 160
Oricum acum e muuult mai bine decat in pozele de mai sus. Am facut chiar si o omleta la resou, in baie. :biggrin:
 
Oferta cu cortu' rămâne valabilă. Şi un aragaz d-ăla mic de voiaj, bun dacă faci vreun scurt şi rămâi fără curent la reşou :biggrin:.
 
Buun, azi sunt 99% sanse sa se termine. Ar fi sigur 100% daca meseriasul nu si-ar fi trecut ieri un surub autofiletant pt. rigips printr-o unghie (si prin degetul de sub unghie) de la mana stanga. Funny cum atarna o bucatica de carne dintr-un deget... :biggrin: In fine...

Acum urmeaza curatenia :climb: si trece hobbystul de Quark sa-si monteze la loc instalatiile tehnico-sanitare (noi) si mobilerul de bucatarie. :smile: Plus vopsit calorifere, tocuri usi, montat la loc calorifere si... ce s-o mai ivi.

PS: Chiar n-are nimeni nevoie de 50 de saci cu moloz? :biggrin:
 
Am incercat eu figura cu un sac/zi dar ii ridica astia greu. Plus ca mai am inca doi vecini care sunt in aceeasi situatie si ai dreq sunt mai rapizi decat mine: mereu ma lovesc de sacii lor la tomberoane. :biggrin:
 
Uitasem sa spun ce era mai important, adica ce am ales:
- profil VEKA clasa A, 5 camere;
- Feronerie ROTO oscilobatanta, inchidere multipunct cu bolturi antiefractie;
- Geam LOW-E + float, 4-16-4;
- Plase de tzantzari (fibra de sticla) pe toate geamurile.

Si offtopic: daca gaseste cineva puterea calorica a gazelor din reteaua Distrigaz (kCal/dm3), putem face calculul si putem compara cu ce taxeaza RADET.

Pentru că o să am şi eu parte de termopane sooner or later am câteva întrebări:
- ce firmă ai folosit?
- de ce 5 şi nu 3 camere. care e impactul la preţ?
 
Am votat cu CONEXPERT. Firma mare (50 de angajati), functioneaza de ani buni, ISO 9001, timp scurt de executie (cateva zile), firma este pe profit constant (am studiat bilanturile lor contabile pe situl mfinante.ro), linie proprie de asamblare complet robotizata, preturi f. bune in comparatie cu restul.

Iti masori aproximativ ferestrele (din zid in zid pe exterior), trimiti un mail cu o cerere de oferta, daca iti convine iti trimit ei pe cineva acasa a doua zi sa faca masuratorile exacte, primesti dupa aia pe mail oferta finala, te duci la ei si achiti 50% CASH (au sediul la Fab. de Chibrituri deci oarecum aproape de Dr. Taberei). Am mai cotizat inca 100 RON pt. baietii care au venit sa monteze, au lucrat f. frumos, au toate sculele de pe lumea asta. Dureaza cam 2..3 ore montajul.

Nu cred ca e mare diferenta de pret intre trei si cinci camere dar profilul cu 5 camere izoleaza mult mai bine termic / fonic decat cel cu 3 camere si in plus este mult mai solid (la indoire, incovoiere, etc...). Stau si ma intreb daca nu merita sa-mi pun cu 6 camere sau chiar cu 7. :smile:

Spor si nervi de otzel, ca o sa ai nevoie! :biggrin:

PS: Baietii, dupa montaj lasa geamul cu spuma la exterior si la interior. Dupa cateva zile trebuie sa chemi un zidar sa refaca zidul. Deci alta dixtractie cu curatenia de dupa. :climb:

LE: Schita pe care le-o trimiti trebuie sa arate cam asa (te prinzi tu ce inseamna liniile alea...):
 

Attachments

  • termopane-kw.gif
    termopane-kw.gif
    24.5 KB · Views: 149
Liniile alea reprezintă deschiderea.

Pierderea termică la 3 camere este de 1.2-1.6% iar la 5 camere 1.1%. Adică fix pix. Poate doar la grosimea profilului să fie vreun avantaj, cel de 3 are de obicei 60mm iar cel de 5 are 70mm.
 
Back
Top