Termopane. De care? De unde? Cu cine? Cat? Cum? Etc...

De la ei am cumparat si eu, dar unul mai mic Eco-Fresh01, din cauza constrangerii de diametru si dimensiuni a evacuarii. Si-a facut treaba bine pana l-a scurt-circuitat electricianul si inca nu am avut timp sa refac cablajul ars. Singura relativa buba este ca senzorul sta intr-un intrerupator triplu aparent, daca-l ingropi nu stiu ce eficienta mai are senzorul. Sigur, nu dau vina musai pe ei, senzorul se poate bricola si duce in alta parte, etc, e un design dificil.
Cat despre carotare, ar ajuta sa stii dinainte din ce material este peretele si daca are sau nu armatura.
 
Peretele e beton armat din plăci prefabricate, unul din turnurile de 10 etaje de la metrou 1 Decembrie / piața Trapezului. Diametrul decupajului e de 15cm, am găsit ofertă de 125 lei la carotare-beton punct ro, și cred că peretele cu izolație cu tot are mai mult de minimul de 32cm cerut de aparat. Ăsta e cu telecomandă, are senzorii în el. Mă mai uit și după ceva modele cu cutie mai mare aparentă în interior, cu 1 sau 2 tuburi prin care se face simultan aspirare și evacuare.
 
Niciunul care face recuperare de caldura nu face simultan aspirare si evacuare. Au un element ceramic pe care-l incalzesc pe evacuare, si cand ajunge la un prag, inverseaza sensul si elementul ceramic isi cedereaza caldura.
 
Ziceam ca astea de la MMotors sunt designul cu un singur element. Am aruncat si eu ochiul la modelele lor cand l-am cumparat pe al meu si toate care erau acolo erau la fel. Probabil motive de cost si/sau dimensiuni fizice.
 
Conexpert.

Trimit luni cererea de ofertă prin formularul de pe site. Dau dimensiuni, cer variante/recomandare, ofer disponibilitate pentru măsurători cu omul lor marți sau miercuri. Liniște.

Marți sun. Știți, formularul de pe site nu prea merge, ne scrieți direct, ah stați că v-am găsit, revenim cu ofertă.

Azi dimineață sun iar. Se interesează de ofertă și mă sună. Nimic. Se face 4 jumate, sun iar. Are oferta, e vreo 250€, dacă plătesc avans 50% mă programează la om pentru măsurători exacte. Io i-aș plăti și 80% numa' să se miște, că dup-aia mai durează 2-3 săptămâni până la montaj, deși mi-ar trebui să fie gata când vine echipa de renovare într-o săptămână. Ok, îmi trimite oferta pe mail îndată ca să le răspund cu adresa și să mă și programeze la măsurători luni dimineață la prima oră.

E ora 7 și încă n-am primit nimic.

Nu-mi amintesc să mă fi chinuit vreodată atât de tare să trag de o firmă să-i dau bani și ea să nu vrea. Io mai aștept, că mno, oamenii sunt cu recomandări drept profesioniști, dar nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva avem definiții diferite ale profesionalismului.
 
Ok. E bine de stiut. Acum n ani cand am pus termopanele am vorbit dimineata. Pe la 17.00 a venit omul sa masoare. A doua zi eram la fabrica sa aleg profilele, feroneria, plasele de insecte si sa semnez contractul. Dupa 3 zile au venit sa le monteze.

Morala: cand o afacere se dezvolta, adio orice. :frown:

In conditiile expuse de tine, eu n-as mai insista. E clar ca oamenii aia s-au indestulat si acum au revenit la vechile naravuri comuniste. :frown:

LLE: Am gasit actele semnate cu ei & stuff:
- contractul l-am semnat pe 09.SEP.2009;
- avansul a fost de 50% din valoarea lucrarii;
- persoana de contact: Dl. Marian Dobrin - Sales Manager.

LLLE: Vad ca le merge foarte bine: date financiare
Funny a fost ca la mine era o problema cu o fereastra, care avea o dimensiune iesita din tipare: 35cm inaltime. Au fost cateva iteratii la proiectare, ca o tot rejecta softul de taiere. Mi s-a propus ca in loc de termopan PVC sa o faca din aluminiu, profil cu rupere termica. Ok. Dupa cateva ore m-a sunat Mr. Marian, foarte fericit, ca a reusit sa reprogrameze softul si ca poate sa-mi faca fereastra exact cat am eu nevoie. Deci chiar le-am dat 5 stele la faza asta.
 
Last edited:
Eu tot din cauza asta, a întărzierilor și tergiversărilor specifice perioadei de vară, cand toți sunt umflați cu comenzi, am pus termopane la un apartament în luna februarie. S-au miscat exemplar, iar pretul a fost semnificativ mai mic. :smile:
 
N-au mai zis nimic, nici n-am insistat cu telefoane, văd că li se fâlfâie. Am trimis sâmbătă cereri la câteva alte firme, una foarte mică și disponibilă imediat să ia măsuri pentru Salamander (dar cu o cotație de preț uriașă), Far Est care mi-a răspuns în juma' de oră cu o ofertă acceptabilă. Am luat măsuri la celelalte geamuri și o să pun comandă azi, probabil la Far Est. Oricum nu mai am șanse să mă încadrez în timp cu montajul înainte să vină echipa de renovare, asta e, mai spargem o dată, mai peticim o dată, să trăiască mistria meșterului profesionist.
 
La halul in care a involuat Conexpert, sa speram ca Far-Est a evoluat fata de ce era acum cativa ani. Umblau numai cu profile PVC fara armatura metalica, feronerie cu inchidere intr-un singur punct ( :nuts: ), etc... De asemenea este cunoscuta manevra ca daca ceva nu e in regula cu termopanele, de vina e ala care a masurat. :biggrin:
 
Păi de-aia le-am dat măsurătorile mele pentru o ofertă orientativă și i-am întrebat (de două ori) când îmi trimit om să măsoare el.

Oferta e așa: profil Salamander SL Round alb, sandviș de geamuri Saint Gobain tip Four Seasons + LowE + argon, feronerie Siegenia (n-au Roto), montaj cu demontarea geamurilor vechi, 5 ani garanție. Pare ok.
 
Pai daca totul e ok veti vedea la iarna. Geamul nu are voie sa faca pic de condens intre foi si rama trebuie sa opreasca viscolul 100%. La fosta locatie aveam Gealan pe toata fatada. Efectiv te sufla vantul iarna, cu geamurile inchise. :biggrin: Deh, nu au montat oscilobatante ca cica erau prea scumpe. :zbang:
 
No bun, tocmai am luat amendă pentru depozitarea sacilor de moloz la colțul blocului de unde să-i ridice camioneta de la salubritate, fiindcă conform HCGMB 120/2010 ar trebui să fac contract cu o firmă de salubritate autorizată pentru a-i căra, și n-am voie nici să depozitez deșeurile în orice spațiu public sau privat (deci nici să stau cu sacii de moloz la mine-n casă). Vor veni și termopanele noi, dar cu cele vechi ce fac? Pe cine chem să le ia și să le recicleze, că-s varză?
 
Cred ca e valabil in toata tara, contractul ala presupune inchirierea unei pubele speciale pentru moloz, n-ai voie sa arunci la gunoi.
 
Trebuiau să-i care ăștia de la renovare, seara au adus o mașină special pentru asta, dar între timp au luat amendă fără drept de apel. Și legal nu cred că sunt autorizați de Primărie, deși dacă asta le e activitatea ar trebui să știe. Eh, nu vreau să se repete povestea și cu geamurile, unde Far Est mi-a zis clar că nu se ocupă de reciclare.

Și citeam aseară sentințe privind plângerile oamenilor contra acestor amenzi, de mi s-a întors stomacul pe dos. Mă așteptam că organul trebuie, în cazul unei contestații, să demonstreze unui judecător îndeplinirea condițiilor legale prin care a aplicat amenda. Ei bine, nu; procesul verbal are prezumpția de legalitate mai mare decât cea de nevinovăție a amendatului, așa că e în sarcina amendatului să dovedească faptul că amenda e strâmbă. Doamne, abia aștept să plec din țara asta.
 
Salutare! Doresc sa-mi achizitionez un ventilator Eco Fresh 07 cu recuperare de caldura,pentru ca eu am un pic de umiditate in camera "70%" si in sezonul rece,cand ploua,cand ninge..peretii emana un miros gen mucegai,gen vopsea..un miros irespirabil...indiferent cat de mult aerisesc cu geamul deschis..nu e de ajuns...si vreau sa-mi iau un astfel de aparat..dar..vreau sa va intreb..isi face treaba?e eficient?acest miros aiurea il evacueaza ?astept cu interes rasp. dvs. O seara placuta!
 
Back
Top