Telefon

Pai, marii consumatori, din ce am observat eu, sunt GPSul, redarea video, camera, deci combinatii de hardware/software. Iarasi daca esti in zone cu semnal prost, se duce mai repede bateria. Insa cred ca oricine are acum in geanta un acumulator extern de macar 8000-10000 mAh. Eu am un Asus Zenpower, mic si-al dreaq. N-am ramas niciodata in pana si l-am folosit rar, ca am baterie de 4000 mAh. La bulgari am vazut meciurile U21 pe telefon si imi consuma relativ putin la un meci, dar mergeam pe luminozitate ecran de 30%, ca era seara.
 
Ba, io daca folosesc telefonul doar ca telefon ma tine o saptamina lejer.
Daca ma pune dreq sa dau drumul la date si sa ma apuc de browsing in 2-3 zile e gata. Inca n-am reusit sa-l incarc de pe o zi pe alta, dar daca as abuza de browsing pe date mobile sunt sigur ca as reusi si "performanta" asta. :smile:

Asa din observatiile mele, datele mobile, GPS-ul si luminozitatea ecranului sunt battery killer.
 
Chestia e ca toti aveti dreptate. Conexiunea de date consuma cel mai mult cand ai zeci de aplicatii pornite in background - multe din ele folosind datele, GPS-ul, etc...
Daca nu ai multe aplicatii de acest gen (si/sau ai datele si location oprite) atunci ecranul va consuma cel mai mult. Eu am avut ambele situatii dealungul timpului, dar nu am facut poze.

Hai ca am facut acum una. :smile: Display IPS 1080 x 2160 folosit la 60% brightness. LaApps intra cateva joculete offline gen PvZ, Jewels Stars, Mahjong, toate offline si butonate prin metrou/microbuz.
 

Attachments

  • Capture+_2019-07-12-09-52-45.png
    Capture+_2019-07-12-09-52-45.png
    157.1 KB · Views: 18
Totul depinde de cum își folosește fiecare telefonul. La mine ecranul mă suge cel mai mult.
 
De OLED mi s-a luat când, în 2 ani de folosință, un telefon și-a amprentat niște dungi frumoase și permanente pe ecran. Acuma nu-i de-ajuns că crapă bateria și trebuie să o schimbi, mai tre' să schimbi și ecranul? Never again.
 
OLED-urile de telefon au o tendinta puternica spre image retention si in plus multa lume a avut probleme cu pete, umbre, etc, la foarte multe modele diferite. Sigur ca sunt oleduri si oleduri, dar in general par sa fie mai putin reliable decat un old school IPS.

P.S. Nu din cauza asta am eu IPS pe telefon. Daca aveam de ales, as fi ales totusi OLED.
 
OLED este (sau la momentul ăla era) tehnologie proprietară Samsung, într-un telefon Samsung. Teoretic OLED mai bun de atât nu există. Și da, se consumă substanța aia organică în timp și produce umbre ca la televizoarele cu plasmă, n-ai ce-i face (decât să nu-l folosești).
 
Eu din cate stiu de anul asta au expirat patentele si o sa vedem paneluri OLED de la diversi alti producatori, atat la nivel de telefon cat si la televizoare. Din toamna e posibil ca pana si Horizon sa aiba teve OLED, cu panel chinezesc. :biggrin: Oricum Samsung avea Super AMOLED la telefoane, in timp ce LG facea televizoare OLED - si nici unul nu putea intra peste celelalt din motive de patente.

Intr-un an, doi, cred ca o sa ne umplem de OLED de sus pana jos. :smile:
 
Momentan pot folosi datele aproape în toată europa și sua fără să plătesc roaming. Dar mno, era vorba de daily, nu cu ocazia excursiilor.


 
Da, cică ar fi în zona India ceva probleme. :wink: Ăia au avut și backlight bleeding... hardware mai prost, în afară de platformă. Mai erau și niște chestii legate de difuzor, că se auzea mai încet.
N-ai tu bucuria asta. :hihi:
 
Am avut azi emoții la Prime Day - moto g7 e la ofertă, 179€, really good pentru cât poate. Dar și așa tot sunt foarte ok cu varianta Power pentru simplul fapt că, după 2 zile de la ultima încărcare, mai are 31% baterie, care ar trebui să țină încâ 21 de ore în același ritm de folosință. Acu' câteva săptămâni, când vedeam 31%, începea ușor o angoasă, cam cum au aifoniștii după o juma' de oră de la deconectarea încărcătorului :biggrin:
 

Attachments

  • Screenshot_20190715-215933.png
    Screenshot_20190715-215933.png
    101.6 KB · Views: 17
Intre timp eu am constatat ca Moto E4 al meu, desi e Moto E4, nu stie QC (as advertised)... :mda:
Sa inteleg ca si QC-ul tine de tipul de SOC din telefon?
 
Gsmarena zice că E4 are Fast battery charging 10W. Adică 5V 2A. Conform unui alt review, nu pare să aibă nici măcar "Turbo Charge"-ul lui Motorola, echivalentul lui Qualcomm Quick Charge 2.0. Modelul meu l-am ales pentru că are QC 18W în ediția germană, altfel Motorola nu prea pare să bage cu consecvență circuite de încărcare rapidă în multe telefoane. G6 și G7, maxim 15W. G7 Plus, QC4 27W. Wat?
 
Back
Top