Telefon

Eu unul nu înțeleg quick charge. Mai ales când bateria se schimbă atât de greu. Zic in general, nu în cazul cuarchist.

Scade capacitatea bateriei mult mai rapid și generează căldură suplimentară care în timp bulește chestii pe acolo.

iPhone XS Max care îl am acum are și wireless şi quick charge (cu charger de Macbook, dar trecem peste acest detaliu :biggrin:), dar nu vreau să le folosesc pentru ca deja bateria este la 98% hitpoints deși a fost încărcat responsabil (40-80%, rareori lăsat peste noapte, chiar și în mașină încerc să-l încarc cât mai puțin) și are doar câteva luni de viață gen, luat nou şi sigilat. Prefer să planific cum să-l încarc, bateria ține suficient (cam două zile dacă îl menajez). Dacă într-adevăr am nevoie de curent, am o baterie externă care îl poate încărca de 3-4 ori.


 
Eu personal folosesc QC cand am nevoie, noaptea sau cand nu e musai nevoie folosesc un incarcator de 5v/2A.
Interesant e ca QC folosit wireless nu produce caldura, chiar daca teoretic incarca cu 10w.
 
La Moto g4 am folosit întotdeauna QuickCharge 3. Și la Asus-ul de dinainte. Încărcare full în fiecare noapte. Oricum bagă „tare” doar până pe la 75%, dup-aia trece în slow charge care durează mai mult decât primii 75%. Fiecare dintre telefoane a avut bateria foarte ok după 2 ani de încărcare zilnică, scădere observabilă a capacității sub 20%. La Asus am putut schimba bateria, la Moto n-a mai fost cazul. Și toată logica asta cu „folosesc telefonul responsabil” și avutul grijii când îl încarci e ca logica aia să nu-ți fwți gagica pentru ca să nu se uzeze. Avantajul la telefon e că-l poți schimba pe loc după 2 ani dacă chiar s-a belit, da' ți l-ai luat ca să-l folosești, nu să-l pui în vitrină cum făceau oamenii de la țară cu telecomenzile la televizoare.
 
Fkin lol dude, fute-ți tu nevasta zilnic că Rocco Siffredi şi vezi ce zice după 2 luni. Îți garantez eu că la un moment dat i se cam ia, mai vrea şi lent, nu 5t de lubrifiant și piledriving 24/7.

Așa și cu telefonul. Io înțeleg că ești zeul mobilelor şi te țin cel mai cel bateriile (cu minim apps instalate cred și eu, mereu îmi amintesc că trebuie să fac curat :biggrin:). Dar mie îmi place să mă țină un lucru (6S plus 3 ani cu aceeași baterie, 84% capacitate când au schimbat-o, ba mai era şi din batchul cu recall). Evident, una este să dai 100-200EUR pe un telefon şi să ți se rupă când invariabil îl foți, alta este să dai mai mult. Otoh majoritatea lucrurilor mele arată ca noi cumva, chiar dacă sunt folosite intensiv ^^


 
Continuând paralela cu Rocco, după primii 5cm sunt ca noi lucrurile alea nu? :smile:

Asta e cam over-thinking: bateria se duce invariabil după un timp. Orcât ai trage de ea, tot o schimbi. Că o faci după 2.5 ani sau dupa 3, pentru că ai 'protejat-o', ai șanse mai mari să moară telefonul pentru că l-ai scăpat pe jos și s-a făcut țăndări, pentru că producătorul nu mai oferă suport pentru aplicații.

Nu cumva să faceți poze prea multe, că se bușește flash-ul.
 
Exagerezi, dar mno. Tot o schimbi dar nu la 2 ani, ci la trei. Difererența este semnificativă, am schimbat bateria cu 20 britbux ș-am vândut 6S Plus 128GB cu 400 britbux pe ebay la 3 ani după ce l-am cumpărat de nou. Culmea, era și dinged într-o parte.
 
cu minim apps instalate cred și eu
Doar pentru transport am 7-8 aplicații - două de car sharing, trei de transport în comun, una de taxi, Waze și ocazional mai apare și Uber. Pentru serviciu, 4 de uz zilnic + rahatul de Skype for Business. Pentru passwords, 2. Dicționare de germană, 2. Poștă (da, aia cu plicuri și colete), 2. Plăți și banking, 3. Networking tools, minim 5. File managers, 2. Am inclusiv aplicație de service de la Mazda, aplicație de control la boxa bluetooth, două aplicații portal pentru contractul de telefonie mobilă și ăla de internet, și o aplicație pentru voicemail-ul Telekom. 3 generatoare de zgomot alb ca să adoarmă bebelu', că cu ce adoarme azi nu mai funcționează mâine. Și abia apoi vin alea „normale”, de la Skype la toată suita Google Office dar și Microsoft Office fiindcă motive. Undeva către 100 iconițe în apps drawer, de unde am dezactivat alea inutile din fabrică. So yeah, minim apps instalate, sigur. Știi cum e aia să facă telefonul shutdown în 3 minute și start-up în 5? :biggrin:
 
Zgomotul alb nu e acelasi indiferent de program? :biggrin:
Detaliaza putin (pe alt topic) chestia cu network tools plz. :smile:
Daca ai noutăți față de apps știute.
 
Daca trebuie sa incerci telefonul in fiecare seara clar ai multe aplicatii instalate/folosite zilnic, altfel bateria ar tine 3-4 zile. Cel putin atat ma tine pe mine la LG Q6 iar din ce vad pe net modelul asta nu e deloc un model laudat pentru baterie.
 
Cel mai mare consumator la un telefon e ecranul. Conteaza deci cat stai cu ochii in telefon, nu ce aplicații ai instalate.
 
Cel mai mare consumator la un telefon e conexiunea continuă de date. Cu datele oprite a ținut și o săptămână bateria.

Bine, asta poate se întâmplă doar la OLED, da' cine ar vrea altceva... :biggrin:
 
Mai lasă Waze-ul ăla acasă. :biggrin: La mine e clar (si IPS):
 

Attachments

  • Screenshot_20190711-115551.png
    Screenshot_20190711-115551.png
    77.8 KB · Views: 22
Dacă mai are cineva Nexus 5 (LG) și vrea niște folii (3 folii Spigen Crystal, nedesfăcute) gratis, să zică.
 
And counting... Aștept un OLED. :smile:
 

Attachments

  • Screenshot_20190712-073643.png
    Screenshot_20190712-073643.png
    78.3 KB · Views: 20
Last edited:
Back
Top