Telefon

Pai n-ai luat charger-ul special pentru Pixel 3? Pentru că l-au făcut special, nu e compatibil cu chestiile normale/standard.
 
Nu l-am luat ca nu mai era troller space:tongue: L-am incercat pe ceva Samsung al unui coleg si merge fara probleme.
 
Pixel 3a:

366 EUR pe Saturn.de = 1723 RON
375 GBP in Heathrow = 1970 RON
La Flanco 2800 RON

..zic eu ca bine.


Incarcator wireless eu as lua Anker - se gasesc si mai ieftin comparativ cu preturile de importator in.ro
 

Attachments

  • IMG_20190603_104723.jpg
    IMG_20190603_104723.jpg
    99.3 KB · Views: 21
Last edited:
Un coleg tocmai ce se chinuie cu o garanție la Pixel 3 (luat din US acum câteva luni, că la noi era groaznic de scump), că a început să facă focus hunting ca naiba la filmare (unusable, cam 1/5 din orice film e out of focus chiar dacă nu se mișcă nimic în cadru, să zici că are nevoie). Returnarea e super pain in the ass (dacă nu ești în US) și îi trimit înapoi unul refurbished.
 
Pai e la fel de greu de cumparat din US daca nu ai pe cineva acolo. Aia cu garantia si refurbished am citit-o si eu. O motiveaza ca nu isi permit sa trimita inapoi unul nou....au inceput sa se zgarceasca bine le goog. On the other hand io am luat Pixel3-ul (fara a) 128Gb cu 478$ cu tot cu taxe, nou, din google store. Dar, nu merita din punctul meu de vedere aia 478$, daramite 899$ cat era full price.
 
Asta cu refurb este cel puțin de pe vremea Nexus 4, deci nici pe departe ceva nou.

Sunt curios de ce ești dezamăgit, însă.

Edit: am charger wireless și mi-a stricat trei baterii la Nexus 4. Folosește pls un cablu dacă ții la baterie. Wireless este ineficient și încinge bateria mult prea mult și nici nu-și prea dă stop pentru că nu comunică deloc cu telefonul.
 
Sunt curios de ce ești dezamăgit, însă.

Încep cu a zice din capul locului că îs quirks si personal preferences și mai mult cumulul lor.

Îi cam mare pentru mine, bateria ține cam puțin out of the box, vreo 24h la my usage patterns, nu are LED și always on display-ul nu e configurabil.

L-am cumpărat de curios și că am putut să îl iau la juma de preț. Probabil o să îl vând său rootez și o să îmi iau încă un xz1c, Quark style.

Se mișcă bine overall, da' sunt telefoane la juma de preț și 90% din features.
 
Si iar e in service. Isi lua reset lasat in idle. I-au schimbat bateria - degeaba, se reseta in continuare. L-am lasat iar la ESD Rom, e la ei de o saptamana. M-au sunat pe miercuri, cica e de la software, mi-au recomandat sa instalez aplicatiile manual, cica e vreun backup busit. I smell BS.

Partea funny e ca m-au sunat iar azi, de data asta era o tanti de la ei: ca cica ecranul are o fisura si mufa USB e oxidata => soc mecanic si expunere la umezeala, garantie invalida. Cumva fisura aia nu a impiedicat nici schimbarea anterioara a placii de baza sau a bateriei. Luni o sa imi iau pantalonii de scandal si ma duc peste ei. Macar circ sa fie.

Pentru că Nexus 5X zăcea de aproape 1 an într-un sertar, l-am repus în funcțiune, dezactivând core-urile BIG. Am încerat să pun Lineage OS 15.1 pe el, dar nu recunoștea SIM-ul, deci a rămas cu Android-ul stoc. Îl pun la test cu o cartelă DIGI, dacă nu se mai resetează, îl fac cadou soacrei.
 
Firma vrea sa-mi dea telefon de serviciu. Am de ales din oferta Orange.
Cerinte obligatorii:
- camera cu macro bun, gen ala cu care ma oftica Ursa de cateva saptamani
- Android

Preferabil, dar cu imporanta foarte-foarte mica:
- voice LTE
- LineageOS disponibil
- margini generoase in jurul ecranului
- fara camera foto in mijlocul ecranului - nu stiu cum se cheama bazaconia aia de "feature"
- multe butoane hardware.

PS: Poate sa fie si tableta cu conditia sa aibe telefon.

Deci ce sa aleg?
Multumesc.
 
- camera cu macro bun, gen ala cu care ma oftica Ursa de cateva saptamani
:hihi:

Macro fac toate, cu condiția să folosești un obiectiv (cam mult spus, totuși) care să le învețe să focalizeze de aproape. N-am mai avut macro nativ pe telefon de acum câțiva ani buni.
Dacă interesează pe cineva, am un kit Apexel (original) wide+macro de vânzare. :kul:
 

Attachments

  • 5.jpg
    5.jpg
    185.6 KB · Views: 17
  • IMG_20190611_154044.jpg
    IMG_20190611_154044.jpg
    274.7 KB · Views: 17
Mna, Moto g4-ul meu de la serviciu a făcut o tumbă și s-a fufu difuzorul. Are un singur difuzor pentru tot, și a făcut ceva problemă de contact - cum strâng de telefon, ba merge, ba nu. Să fie iubit, și așa începuse și ecranul să aibă probleme.

Dar fiindcă nu puteam vorbi la telefon decât cu cască, mi-a trebuit de urgență un telefon nou. Am săpat prin gsmarena după ceva cu Android 8+ mai nou de 2018 și ecran până în 5,5", dual sim și cu slot microSD dedicat (nu în locul celui de-al doilea SIM), și mufă de căști de 3,5mm pentru headset - și opțiunile au fost foarte limitate. Daaaaaar, întâmplător am dat peste Moto G7 Play - interesant și ieftin, și alături era și G7 Power. După vreo oră de rumegat, am luat varianta Power pentru ce aduce în plus (de la sticlă mai bună pe ecran la stocare mai multă).

Deși are ecran de 6,2", spațiul irosit în jur e mult mai mic, așa că telefonul e doar cu vreo juma' de centimetru mai lung. În rest, la fel de lat și doar o idee mai gros, da' mersi, are baterie de 5000mAh. Ecranul are notch în mijloc sus, și m-a surprins că... de fapt nu mă deranjează. Cititorul de amprentă de pe dos e genial. Procesorul e ok, 4GB de memorie sunt suficienți, stocare 64GB + acușa vine un card A1 de 200GB, camere ok, Android 9 foaaaarte curat, în ansamblu la aproape 200€ e un telefon chiar foarte decent.

Are 2 lipsuri cu care pot să trăiesc. 1: nu are WiFi dual band, ori acasă e foarte congestionată banda de 2,4GHz, iar o să am probleme cu Skype. 2: ecranul nu e FHD, ci 720x1570 - personal obsesia cu „retina display” și densități de 300+ppi mi se par mult mai mult moft decât acuitate vizuală (cine vede diferența n-are decât să-și cumpere, da' cu laudele să se abțină) în detrimentul că toți acei pixeli în plus necesită mai multă muncă de la GPU și deci consum de energie mai mare.

Aplicațiile s-au restaurat automat prin Google, la unele inclusiv setările (cont etc.), la altele trebuie să butonez pe rând. Cu ocazia asta am ieșit și din Google Authenticator și am trecut pe Authy cu care pot avea generatorul de cod pe mai multe device-uri, și mai trag speranțe să rezolv cumva backup-ul WhatsApp din Google Drive care de un an se blochează la 99%. Pe ansamblu, sunt chiar mulțumit de achiziție.
 
și mai trag speranțe să rezolv cumva backup-ul WhatsApp din Google Drive care de un an se blochează la 99%.
Copiezi folderu' WhatsApp de pe telefonul vechi pe cel nou, reinstalezi aplicaţia pe cel nou şi la pornire dai restore.
 
Dada, asta am făcut deja, doar că mă enervează că nu merge funcția de backup online în Google Drive, să fie complet automat. Ideea e de a avea un backup periodic la care să pot reveni dacă telefonul crapă subit și necesită factory reset, sau dacă e furat, sau ceva. Cazul în care pot copia fișierele existente este unul fericit și nu m-aș baza pe asta.
 
Back
Top