Telefon

Telefonul este sim-free, nu este blocat în nicio rețea. Pur și simplu nu-și ia rețeaua la pornire, nici auto, nici manual.
 
La aproape 3 săptămâni de la deces, pacientul e viu iar. Emag a reusit să-mi trimită garanția dupa 14 zile de la reclamație, service-ul LG a schimbat placa de bază în 90 de minute. Acum își face update-uri. Să vedem cât durează până o crăpa iar.
Si iar e in service. Isi lua reset lasat in idle. I-au schimbat bateria - degeaba, se reseta in continuare. L-am lasat iar la ESD Rom, e la ei de o saptamana. M-au sunat pe miercuri, cica e de la software, mi-au recomandat sa instalez aplicatiile manual, cica e vreun backup busit. I smell BS.

Partea funny e ca m-au sunat iar azi, de data asta era o tanti de la ei: ca cica ecranul are o fisura si mufa USB e oxidata => soc mecanic si expunere la umezeala, garantie invalida. Cumva fisura aia nu a impiedicat nici schimbarea anterioara a placii de baza sau a bateriei. Luni o sa imi iau pantalonii de scandal si ma duc peste ei. Macar circ sa fie.

Intrebarea importanta: Oneplus 6 8Gb/128Gb sau Huawei P20 (Pro) 4(6)Gb/128Gb?
 
S-a dus și ultimul 5X de care știam (al unui coleg). Nu mai avea garanție, deci nu mai e.
 
<Marius '95 mode on>
Băi cât de tristă e treaba dacă vrei telefon mic! gsmarena îmi dă 10 rezultate dacă vreau ceva mai mic de 135 de mm care să știe și android 8 (Moto G pe care-l am e din 2014, deci mă gândesc că-l voi ține și pe următorul niște ani). Practic, un Samsung și vreo 4 Sony-uri din seria Compact, singurul ce se găsește la magazine mai de încredere fiind XZ2-ul Compact de la Sony la 2500+ lei. :frown: Am găsit și X Compact cam la juma de preț (când mă gândesc că pe Moto G am dat 700 de lei...), dar pare ceva grey market, e un magazin din Bratislava care livrează și în .ro și care și-a deschis recent ceva punct de lucru pe-aici.
</off>
 
Și eu am avut aceeași problema și m-am oprit la un Sony XZ1 compact.
Seria compact de la Sony e scumpă pentru că sunt mici și cu high-end hardware.
 
Doar cu vârsta, ca nu mai văd așa bine pe el(display și font size puse pe small). Software close to stock, security patches la zi. Se mișcă snappy, bateria tine vreo 2 zile cu 7-8 ore de sot. Cu rootatul e mai ciudat și nu prea sunt romz pentru el și io nu mai am timp să îmi fac singur (are publicate driverele și sursele de kernel)

Face și poze din câte am auzit :tongue:
 
  • Like
Reactions: Neo
Așa am căutat pentru nevastă un telefon de 5-5,5" și cu mare greutate m-am orientat. La recomandarea unui coleg am luat un bq Aquaris X, e brand spaniol dar surprinzător de bine făcut. Recomand.
 
Vad ca sunt adaugate in lista de suport pentru Android One. E o sugestie interesanta. De unde l-ai luat? Cum e cu garantia?
 
Pixelu n-a apărut în rezultate după ce am pus filtrele pentru dimensiunea ecranului, whatever reason. Am avut de ales dintre ceva Sony-uri, Samsung, bq și niște praștii chinezești.

L-am luat căutând pe idealo.de unde e mai ieftin - puteam să-l comand online la notebooksbilliger sau saturn. M-am dus la notebooksbilliger și l-am butonat un pic în showroom, doar că de pe o zi pe alta se scumpise (online) cu 100€. Dar am întrebat și-l aveau în stoc cu prețul vechi, în varianta cu 64GB parcă. I-am mai băgat un card A1 de 128GB și aia a fost. Nu am ce să-i reproșez, rezistă cu stoicism la căderi (e-n husă de silicon și are și o folie de plastic tare pe ecran, cică "panzerglas" :biggrin: ), bateria ține toată ziua, camera e foarte ok, vin actualizări la OS de câteva ori pe an, am luat cabluri și adaptoare cu USB-C, și am decis că următorul meu telefon va fi și el cu amprentă. De garanție n-am avut nevoie.
 
Vedeti sa nu va frigeti cu telefon d'asta:

"In cursul zilei de 30 iulie 2018 a fost semnalata o campanie de phishing pe e-mail care vizeaza clientii Orange si prin care se colecteaza datele de autentificare din aplicatia My Orange, insa aceasta campanie nu este realizata si trimisa de catre Orange Romania.

E-mailul trimis in cadrul acestei campanii are subiectul "Orange Romania iti daruieste 1000 de puncte Thank You !!" si promite 1000 de puncte Thank You si posibilitatea de a achizitiona in termen de 24 de ore, din aplicatia My Orange, un smartphone premium la un pret special.

Textul e-mailului trimis de catre atacatori este urmatorul:

Stimate client,

Vrem sa-ti multumim pentru increderea pe care ne-o arati zi de zi. Astfel, Orange Romania iti daruieste 1000 de puncte Thank You si te invita sa descoperi avantajele utilizarii acestora, achizitionand unul dintre terminalele disponibile prin programul Orange Thank You.

Intra in contul tau, in urmatoarele 24 de ore, pentru a beneficia de o oferta speciala, in cadrul programului Orange Thank You, prin care poti achizitiona un iPhone X, 64GB, 4G, Space Grey, la un pret special, utilizand punctele cadou primite.

Apasa aici ca sa descoperi cum poti intra in posesia unui iPhone X, 64GB, 4G, Space Grey.

Oferta este disponibila doar in urmatoarele 24 de ore, in functie de stock si disponibilitate.

Multumim,
Echipa Orange

Acest e-mail este trimis de la o adresa falsa de forma ...@ ThankYou_account.js.net si include un link care, odata accesat, directioneaza catre o pagina web falsa ce captureaza datele de autentificare, apoi este facuta redirectionarea catre pagina de logare Orange reala. In acest fel, un utilizator neavizat nu va realiza ca datele de autentificare tocmai i-au fost sustrase.

In cazul in care ai fost expus acestei campanii de phishing si ai accesat link-ul inclus, iti recomandam sa schimbi de urgenta parola in aplicatia My Orange pentru a evita orice frauda sau distrugerea de catre o persoana rau intentionata a configuratiilor si setarilor salvate. Poti verifica statusul contului My Orange de aici.

De asemenea, iti recomandam sa verifici autenticitatatea promotiilor si concursurilor unde ti se cere autentificarea cu datele de logare din aplicatiile Orange. Daca intampini o astfel de situatie, te rugam sa ne semnalezi de fiecare data pentru a putea lua masurile adecvate pentru a bloca atacul. Puteti afla mai multe pe aici.

Cu prietenie,
Echipa Orange"
 
Dacă sunteți mai în temă cu telefoanele, ce-aș putea lua la cca. 800 de lei cu cât mai bun raport perf./preț? Din ce-am căutat eu, tot din tabăra Xiaomi ar fi: Mi A2 sau Note 6 pro. Dacă aveți alte sugestii, ascult. Thanks!

PS: singura cerință, să aibă camera mai bună ca actualul Note 3. Din ce-am văzut pe net, cele două enumerate de mine o au.
 
E vreun mod prin care aș putea afla timpul total de funcționare al unui telefon (Android)? Nu acel uptime, ăla știu că apare la Status.
 
Eu folosesc și pe desktop și pe mobil Rescue Time, îmi dă niște statistici interesante pentru mine, inclusiv în varianta Free. La schimb, ei știu cam tot comportamentul meu în online :biggrin:
 
*#9900# și poate îl convingi sa verse niște loguri pe cardul SD -> verifici data prin loguri.
 
Nu merge secvența asta. De fapt, am încercat mai multe coduri și n-au mers sau au arătat alte date.
Cred că nu prea se poate.
 
Back
Top