Telefon

Thor

Membru Junior
Caut să înlocuiesc telefonul și nu știu cu ce....:frown:

Cerințe:
- smartphone, preferabil Android (adică nu iOS sau Windows);
- diagonala nu mai mare de 5" (maxim 5.2);
- camera decentă (adică măcar comparabilă cu cea de pe Samsung Galaxy S2, nu ca cea de pe Moto G2)
- RAM cât mai mult, să nu mai facă swap când rulează simultan Waze, PowerAmp și primesc mesaje pe Hangouts;
- storage intern de 32Gb (eventual și slot SD);
- baterie decentă.

Aș prefera să fie un Android cât mai stoc. Fără Touchwiz & Co (din asta cam sar din schemă Samsung). Ar fi simpatică și rezistența la apă. Senzorul de amprentă, ecranul din cristal de Bohemia, carcasa imitație de piele de dinozaur, NFC etc. nu contează.

Ce am văzut până acum:
- Samsung Galaxy S6/S7 și variante - meh, Touchwiz e în continuare crappy, o grămadă de bloatware, designul a progresat spre deloc față de S2.
- LG G4, mai ales că a fost la promoție recent în diverse variante de culoare - nu m-a impresionat în mod deosebit.

Candidatul ideal pare a fi Nexus 5X, doar ca în România nu se mai găsește, în special varianta cu storage de 32Gb.

Aveți vreo sugestie?
 
Mie îmi apare "Disponibil în curând".
nexus5x-f64.png

PS: Samsung e uimitor: există în oferta eMAG 14 modele cu Android, mai mult 3Gb de RAM si 32Gb de storage intern, culoare neagră. Wtf? Cum naiba fac diferența între ele?
 
Last edited:
Eu am luat unu` de 32Gb de la F64 in 26 aprilie la 1499, deci au fost, ca side note, vin cu incarcatoare de UK, cel putin al meu asa a fost.
Daca vrei ceva water friendly mai poti arunca un ochii la Z3 compact.
 
Vad ca 5X ul apare pe stoc si la Quickmobile. Varianta de culoare neagra e cu 900 de lei mai scumpa decat cea alba.:thumbs:
Aceeasi dilema o am si eu si dupa cateva luni de citit reviewuri si butonat, am ajuns la concluzia ca telefonul complet al momentului e LG G4.
La 5X mi-au dat sah sutele de review uri negative si cred ca n-or fi chiar toti tampiti cand spun ca ceva nu e in regula cu telefonul, altfel il cumparam cu ochii inchisi. Ar mai fi Nexus 6P cu reviewuri excelente, dar e inca scump si e foarte mare.
 
Sony Xperia Z3/5, Compact sau nu, dupa preferinte. Am trecut de la Z3 la un Samsung S6 Edge+ si imi pare rau dupa interfata simpla si curata de la Sony... La urmatoarea reinnoirea de abonament cred ca revin la Sony, intrucat HTC s-ar putea sa nu mai existe pana atunci.
 
Mi-am cumparat de curand 5X-ul de 16 GB de la pisigaraj http://www.pcgarage.ro/smartphone/lg/google-nexus-5x-16gb-4g-black/. ~1270 lei
Initial vroiam ca si Styrb varianta de 32GB dar nu am mai prins-o la oferta. Oricum, am 6GB de net lunar de la Vomafone pe care ma chinui sa ii consum, asa ca nu prea mai tin mare lucru pe stocarea interna. Deci 16GB imi ajung.
Pana acum nu am dat lucrurile negative din review-uri. Se misca bine si fluid, fara poticneli, bateria tine suficient pentru cat am eu nevoie (dupa 12 ore de folosire medie - 30-60 minute de streaming de muzica, 30 minute de verificat mailuri si vreo 15 minute de telefonie ajunge pe la 50%). Camera, din ce am testat, e decenta, display-ul imi pare suficient de luminos si clar. Senzorul de amprenta e foarte util si chiar se misca bine (mai putin cand e la incarcat; nu stiu de ce dar atunci devine ne-responsiv).
Singura problema e marimea - e putin prea mare pentru gustul meu, Nexus-ul 5 pe care il aveam inainte mi se parea ideal la capitolul asta. Si ar mai fi interfata type C. Cablurile "bune" sunt greu de gasit si scumpe.

Am incercat si G4 dar e mult prea mare pentru mine. Era misto modelul cu spatele din piele dar e prea mare si greu. :smile:
 
Pe 5X pe post de cablu type C folosesc un USB - micro USB si un adaptor chinezesc de 2-3$. Adaptorul are 3cm. Am cumparat si niste cabluri chinezesti, unul e legat la monitor si e doar pentru incarcat telefonul, transferul de date nu merge pe cablul ala, al doilea cablu identic functioneaza si pentru transfer de date. Probabil al treilea daca l-as fi cumparat ar fi mers doar pentru transfer de date si fara incarcare :frown:
De 6 luni de cand il am nu am gasit multe motive sa ma plang, in afara de aplicatia de telefon de la Google: abia acum vreo 2 saptamani a primit un upgrade cu posibilitatea de a bloca numere si inca nu e anuntat un upgrade prin care sa poata sa raspunda automat cand e conectat pe casca (foloseam asta pe moto).
Si al doilea motiv e controlul prin BT la media player - de pe casca BT de moto puteam porni si controla (forward, back, volum) muzica pe Galaxy S3, acum mi-a mers de vreo 2 ori dar nu stiu de ce merge cand merge si de ce nu merge cand nu merge. In principiu daca pornesc manual aplicatia de pe telefon o pot controla din casca, dar nici macar intotdeauna, dar de vreo 2 ori a mers controlata corect de casca.
 
Mmmm nu e mai simplu de cumpărat mufele și firul, și confecționat un cablu pe cum îți poftește inima, fără riscuri de chinezării de tablă în plastic care să ia ochiul?
 
Hmm .. puterfixer ideea e buna, poti pune cablu mai gros ca sa ai curent mai mare de incarcare, dar intreb si eu: cine lipeste firele pe mufa microUSB/type C?
 
Benson Leung inginer la google face tot felul de review uri la produse USB C si le da sau nu binecuvantarea.
You may not just get weird behavior from your devices with these bad cables... What some these vendors are doing is downright dangerous.

Exista si un google spreadsheet cu lista cablurilor, adaptoarelor, alimentatoarelor USB C etc. ce au fost testate pana acum, cert este ca mie mi se pare acum USB C ul asta mai mult o problema si nu vad marile beneficii.
 
Problema e de fapt că e o chestie nouă pe care au sărit toți chinezii. Nu e greu de implementat, pur și simplu la chinezi nu le pasă dacă merge sau nu, iar lumea încurajează asta cumpărând chiar la preț; dacă ai dat 400€ pe un telefon, de unde să mai ai și bani de un cablu? Iei cel mai ieftin de pe dx sau ali.

Din câte știu nenea de la Google și-a și bușit complet o tabletă testând un cablu care avea pur și simplu pinii în scurt.
 
Cand am cumparat telefonul acum 6 luni singurele locuri unde erau listate cabluri cu mufa type C erau Amazon si DX; in Romania cand intrebam prin magazine se uitau ciudat la mine, nu in sens bun. Pana la urma cele 3 adaptoare au fost o investitie buna, pot folosi incarcatoare normale, al meu e model SUA.
 
Până la urmă m-am pricopsit cu un Nexus 5X de la f64. Pare ok, a venit în cutie cu un adaptor microUSB->USB-C, ceea ce elimină problema conectării la PC.

Evident că nu am nano-SIM, deci până mâine nu pot pune carela în el.
 
Back
Top