Tablete - de la diversi producatori

Serioux?

Am mai vazut parinti ce dau copiilor un iPod din ultimele generatii, cu ecran de iPhone, sa se joace - pentru mainile lor mici e suficient.
 

Serios?!?! Ai folosit vre-un produs de la ei? Serioux reprezinta nivelul cel mai jos da calitate/fiabilitate/usabilitate. Nimic din ce am folosit de la ei nu a mers cum trebuie (tastaturi/WiFi/diverse accesorii&periferice).

Acum ~1 luna am vandut o tableta ZBS A1000 a unui amic. Am vandut-o unui 'nene' cu 275RON (aproape noua), a luat-o pentru copilul lui de 8 ani. Amicul meu a luat-o de pe site-ul din link.
 
Eu am ciordit de la lucru un Samsung Galaxy Tab de 10 si am descoperit ca o folosesc destul de des. Prefer sa am un telefon ne-destept (Nokia care-l poti baga in apa si trece cu masina peste el) si o tableta. Ecranul ala mare e foarte, foarte util cand citesti ceva (mai ales daca are grafice si figuri and stuff), cand te dai pe net, Google maps sau harta metroului din Paris. Nexusurile astea noi de 7 sunt destul de faine dar daca poti ia ceva de 10 inchi, Samsung sau Asus.
 
Eu am fost mereu fan al tabletelor de 7". De ce? Satnav in the car liek a baws. Try that with 10''. De asemenea, este mult mai mișto decât telefon cu GPS (i.e. ecran mult mai mare).
 
Eu folosesc ocazional o tableta de 10" (Samsung GT) si e tocmai buna ca dimensiune, ca nu o car in masina sau prin alte parti, dar browserul default ma cam enerveaza si Opera are compatibilitate foarte limitata cu aplicatiile mele de la biou, asa ca tableta are o utilitate foarte limitata. Ca model insa imi place destul de mult.
 
Tot n-am înțeles de ce în afara faptului că ai anumite prejudecăți legate de iOS :smile: Bine, este și mai scumpă decât concurența, dar și construcția este mult mai solidă, ecranul este excelent, etc.
Pe scurt, pentru ca sunt un hater imbratisator de copaci.

Nu, acum serios, as vrea sa evit sa pornesc discutia asta pentru ca experienta imi spune ca nu duce in final decat la flame. Pe mine ma intereseaza sa primesc un sfat in legatura cu ce produs sa cumpar, iar o analiza cat de cat obiectiva (in masura in care pot sa fiu obiectiv, hater fiind) imi spune ca iPad nu se potriveste cu nevoile mele. Primul si cel mai important motiv e pretul, care nu mi se pare justificat. Apoi ar veni faptul ca Apple da concurentei motive sa scrie chestii de genul asta in descrierea produselor:

" Avantajele tabletei ARIA faţă de produsele internaţionale similare:
- Tableta ARIA poate accesa orice site bazat pe Flash si poate rula filme in Flash;" (luat de pe site-ul postat mai sus de Puterfixer)
Daca m-as gasi vreodata in desert si singura modalitate de a obtine apa ar fi sa rulez o aplicatie Flash, iar eu as avea la mine doar un iPad? V-ati pus vreodata problema asta?
In plus, acel "etc" din postul tau sugereaza ca Apple are cel putin multe capitole la care exceleaza fata de concurenta, daca nu chiar toate capitolele. Ceea ce nu cred ca e adevarat.

In fine, dupa discutii cu cealalta persoana si cu cele 2 pisici care vor folosi tableta impreuna cu mine, am ajuns la concluzia ca pe termen scurt ne orientam spre ceva pe baza de Android si peste 6 luni - 1 an, daca review-urile de Windows 8 sunt favorabile (prin birou, lumea care a folosit d-astea de pe torrente e in extaz - si nici macar nu lucram pentru M$) ne orientam spre ceva Windows 8. Caz in care postam aici si ne cerem scuze pentru alegerea facuta :tongue:

Multumesc mult pentru ajutor.
 
Eu folosesc iOS de vreo săptămână încheiată deja și nu pot spune că îmi lipsește Flash-ul. Nu știu cum naiba, dar nu am avut la ce să-l folosesc momentan :smile: Nu pot să sufăr iTunes, în schimb, n-are nici măcar o modalitate de a da refresh la library și dacă ștergi și adaugi iar folderul music de exemplu purcede la a-ți șterge toată muzica de pe device pentru ca apoi să-i facă sync iar. Le dumb la superlativ :smile:

Prețul da, este premium, dar sincer comparând build quality între iStuffs și tabletele care sunt momentan pe piață, pot spune cu mâna pe inimă că prefer metalul - aluminiul sau ce naiba este - plasticului. Poate obiectiv prețul nu este justificat, depinde de client să ia hotărârea dacă merită sau nu și/sau își permite sau nu.

Sincer eu găsesc multe minusuri ambelor părți, dacă mâine ar apărea un telefon sau o tabletă care să fie hardware construite ca un iStuff dar bazate pe Android aș fi ceva de genul
acb.jpg
 
Sincer eu găsesc multe minusuri ambelor părți, dacă mâine ar apărea un telefon sau o tabletă care să fie hardware construite ca un iStuff dar bazate pe Android aș fi ceva de genul
View attachment 8486

Fix asta îmi spun și eu de fiecare dată cînd mă gîndesc să cumpăr un produs care rulează Android (fie el tabletă sau telefon). E... trist.
 
Vopseaua de pe spate o sa se stearga la fel cum se sterge vopseaua de pe ipod? 2 zile a tinut, si nici macar sa-l fi folosit intensive.
 
Compară ca build quality cu tabletele Apple. Poate sunt eu mai ciudat, dar prefer metal în locul plasticului folosit de Samsung.

M-am jucat putin cu iPad 2 si mai mult cu GT, prefer GT la orice ora; dar iau in calcul nu doar build quality si greutatea, ci si posibilitatea de a instala diverse aplicatii si costul. Cred ca 3 din 4 sunt in favoarea GT, mie imi e suficient.
 
Care e confuzia? Nu iau o tableta doar pentru ca e din metal si placuta la atingere, ci si pentru pret, greutate, software. 3 din 4 in favoarea GT, deci prefer per total GT.
 
Si cand te gandesti ca unii si-au vandut un rinichi pentru un ipad. Noroc ca au doi, pot sa-si iar doua ipad-uri si le ramane bani si de un aparat de dializa. :biggrin:
 
Gogulete, asteapta sa apara Google Nexus 10, tableta facuta de Samsung, cu placinta de lamaie aka Android 4.2 si binecunoscuta stiinta hardware a coreenilor (ecran 10'' cu 300ppi, bate la popo pe maru' muscat cu 240ppi lui). Teoretic trebuia anuntata azi, dar din cauza uraganului, au amanat eventul. Are avantajul ca primesti foarte repede update-urile de Android, ca e nemodificat de degetele programatorilor coreeni, chinezi sau japonezi, si ca o sa coste destul de ieftin, adica te incadrezi in banii tai, vreo 2200lei. Dezavantaj ca are doar 16GB, fara slot microSD. Nu stiu cat ocupa SO, ca in cazul MS.
 
Back
Top