Tablete - de la diversi producatori

Exista USB Host pentru Windows Mobile 2003, 5 si 6, daca te ajuta cu ceva. Citeste explicatiile de acolo despre Windows Mobile 7 si Android, ca daca le zic eu sunt acuzat iarasi de anti-evolutie.
 
Crdeti ca Androidul va putea accesa pe viitor hdd externe pe usb, sau constructiv este imposibil? Doar stick uri formatate fat32? Daca am nevoie neaparata de accesat hdd extern, sa trec pe tableta cu win? Alea pot?
Depinde de implementare, dar Android are suport pentru USB OTG. Despre sistemul de fișiere, nu știu nici un dispozitiv care să suporte oficial NTFS (că presupun că extfs nu te interesează), dar dacă îl rootezi, se poate.
 
Da, poate accesa harduri externe dar trebuie s-o rootezi. Pentru OS-uri mai vechi de 3.1, 3.0, daca vrei NTFS e putin mai complicat. Depinde de la model ala model, si de multe ori trebuie sa instalezi unele mici "fixuri", dar se poate. Aici e un ghid pt Motorola Xoom de exemplu. Sunt si aplicatii gen Drive Mount care fac acelasi lucru dar nu le-am testat asa ca nu stiu cat de bine functioneaza.
 
Multumesc foarte mult, am intrebat in prealabil pe la Orange, la cei de la Evolio, si spuneau ca Android este incapabil sa acceseze un hdd pe usb.
Doamne ajuta sa mearga!
 
Bullshit, Medfield mergea, HC merge si el. Sunt implementatorii lenesi. A noastra merge OTG. Ma rog, dupa cateva buguri bagate si injuraturi cu devii.
 
Salut, forumule,

Am o mica dilema si ma gandeam ca poate ma puteti ajuta.
Vreau o chestie portabila, cu ecran si conexiune la net, care sa indeplineasca urmatoarele functii:
- sa fie usoara
- sa mearga pe baza de baterie incarcabila de la priza
- sa tina bateria niste ore sanatoase
- sa stie sa redea multimedia, inclusiv preferabil filme full HD
- sa stie browsing pachet complet, adica sa pot sa scriu si pe un forum daca vreau (i.e. adica inclin spre un laptop foarte usor)
- ideal sa aiba un port USB, dar nu e obligatoriu (i.e. vezi deasupra)

Pentru ce imi trebuie chestia asta:
- browsing seara, acasa - mi-am dat seama ca laptopul, pe care il am de 4 ani si pe care l-am luat pentru programare/net/jocuri, e complet depasit (si mult prea greu/ putin portabil, si se incalzeste ca toti dracii) si nu mai e folosit in momentul de fata decat pentru net (ca programare fac suficienta la serviciu si de jocuri n-am timp :tongue:)
- concedii - aici intra niste chestii mai "active", e.g. vacante la ski si ture de cicloturism de cate o saptamana, doua, de unde si nevoia de a fi ceva foarte usor si portabil
- portul USB e necesar pentru conectarea GPS-ului si a aparatului foto; aparatul foto are memorie cat sa tina poze pentru un concediu, insa pentru GPS e destul de important sa pot sa il conectez uneori, pentru ca e mult mai usor sa lucrez cu harta pe un ecran de 10-14", fata de cel de 3" pe care il are scula (e GPS de bicicleta/outdoor stuff, nu de masina).

Bugetul - nu stiu. Pentru mai mult de 2000 RON nu sunt pregatit psihic, am si alte chestii in care trebuie sa bag bani pe termen scurt; insa vreau ceva de calitate pe care sa il pot folosi 2-3 ani de acum fara nervi, deci nu m-as orienta spre variante "de buget" (deci daca e nevoie de mai mult de 2000 RON si e justificat... ne conformam :smile: ).

Acum, presupun ca am de ales intre un smartphone, o tableta sau un laptop super usor.

Smartphone nu vreau din start - sunt in fata unui calculator cu net 12 ore pe zi, de la telefon am nevoie doar sa dea si sa primeasca telefoane si mesaje. Nu vreau si nu am nevoie sa ies zilnic din casa cu o scula de 20 mil. in buzunar. In plus, display-ul e prea mic pentru browsing cat de cat decent.

Tableta - aici i-acu'. Imi place ca e foarte portabila, foarte usoara, nu trebuie sa astepti sa porneasca, bateria tine, probabil stie GPS, wireless, 3G; o scoti din bagaj, iti faci treaba, o bagi la loc. Insa am o mare problema cu Apple, mai ales cu preturile lor si cu faptul ca dai niste bani ca sa iti dea Apple voie sa le folosesti produsul (ok, facem prison break din ala, dar tot ramai cu iOs pe cap). De asemenea, am o maricica problema cu Google, mai exact nu le folosesc deloc produsele, ca principiu de viata, ceea ce inseamna ca as face un mare compromis sa iau o tableta cu Android :tongue:. In plus, nu stiu exact cat de performanta e o tableta cu 1 GB RAM fata de un laptop cu 4, cat de rapid se misca la multitasking, sau cat de repede devine perimata, nu mai face fata si trebuie luat modelul nou. Si raman problemele cu tastatura si cu portul USB.

Laptop usor - din ce am vazut pe net la o cautare, ar fi modele la 1500-2500 RON cu 1.2-1.5 kg (ceea ce e decent, desi m-as orienta mai spre 1.2 decat spre 1.5) la 10-14". Mai putin portabil decat o tableta, astepti dupa boot-up daca ai treaba, ai incarcator si maus la el (mai ocupa si alea niste spatiu in bagaj),dar daca ai lucruri mai importante de facut (scris mail, scris un post din asta kilometric in care sa pui intrebari existentiale, facut un traseu pentru a doua zi si apoi incarcat pe GPS, uitat la film in camera de hotel fara sa fii nevoit sa tii display-ul in mana si la maxim 30 cm de ochi :tongue:) te descurci altfel.

M-ar ajuta niste pareri, modele, eventual un site de pe care se poate comanda la preturi mai umane, ca altfel ajung sa cumpar de la emag.
 
Dupa mine, singura alternativa ar fi o tableta cu Android. Un netbook de 1.500-2.000 RON te dezamageste la capitolul baterie (nu prea scoti > 2 ore din el).
Cat despre iPad... mai bine lipsa... (doar o parere personala)
 
Aș zice un Transformer Pad, sincer, configurația în funcție de ce vrei efectiv să faci cu el.

De asemenea, ca proaspăt posesor de iTelefon 5, venind de la Android, pot spune că iOS este foarte ok. Problema este că iPad are prețuri extrem de nesimțite. Dar ai tastatură bluetooth care este integrată cu unele huse, retina display care este superb și aplicații excelente. Ce m-a șocat este că de exemplu cel mai ok satnav app de pe iOS costă 10 lire, pe când echivalentul lui pe Android costă de vreo 10 ori mai mult.
 
iOS foarte OK? OMG!

Incearca sa transferi un MP3 prin BT. Ia vezi, poti? Sau sa-i folosesti cei jde giga de memorie ca sa-ti transferi un ISO.

Am trecut de la 4S la OneX. Lasan la o parte cazatura de telefon (OneX), Android-ul ofera functionalitate si customizare net superioare iOS. Ca UI-ul nu e la fel de fluid (nici cu JB nu s-a rezolvat mare lucru) conteaza mult mai putin... cel putin pentru mine.
 
Aș zice un Transformer Pad, sincer, configurația în funcție de ce vrei efectiv să faci cu el.

Presupun ca vorbesti de cele de la Asus. Ar fi o varianta buna. O tableta cu tastatura si porturi USB, aparent se rezolva o mare parte din probleme. Acum trebuie sa ma interesez exact care e diferenta intre modele (ca au o caruta de versiuni, mi-am prins urechile pe site-ul lor) si de unde as putea sa comand la un pret decent, cu tot cu docking station / tastatura. Si daca Garmin are vreun app pentru Android care sa iti permita sa pui track-uri direct pe GPS, de pe tableta.

Cautand pe net am mai gasit intrebari asemanatoare cu a mea (topic) si raspunsurile aferente, doar ca nu-s tocmai ce vreau:
- ceva gen Macbook Air sau Samsung 9 series - laptopuri mai tabletoase asa, doar ca foarte scumpe pentru bugetul meu
- Nook Color, livrat ca eBook reader dar poate fi root-at sa ia un Android si sa fie folosit pe post de tableta. Foarte ieftin, doar ca e vechi deja (2 ani) si zvonu' e ca va iesi o versiune noua in viitorul apropiat
- Kindle Fire - foarte ieftin pe langa iPad

Transformer Pad asta pare ok, totusi, nu-s convins. Inca nu as renunta complet la varianta netbook...
Alte pareri?
 
Cine dracu` transferă shit prin bluetooth, tot aud de plângerea asta și mi se pare aberant. Wi-fi, cablu, cloud -> sunt soluții potrivite pentru 2012. Bluetooth este util pentru extensii gen headset/căști, GRemote sau alte chestii de genul, nu pentru transfer de fișiere. De asemenea, merge foarte bine ca mass storage, check this:
EArLM.png


Eu am avut (încă am, da-i pe moarte) S2. Am trecut de faza "uu, shiny" la faza "want it to work fast" și "don't want it made of cheap shit" vOv
 
Pustii de la mine din cartier transfera MP3-uri la greu prin BT de pe un telefon pe altul; crezi ca se aduna seara pe strada cu un laptop sau un router wireless sa schimbe muzica intre ei? Stiu de asta ca ii tot vad seara cand vin de la birou adunati la 2 pasi de poarta mea si ne mai salutam, mai arunc o privire sa vad ce se intampla pe-acolo etc.
 
Îl și văd pe L la colțu' străzii schimbând empetreiuri via BT, plus minus sticla de votcă și țigara :lol:
 
Eu îmi pun muzică şi wallpapers & shit pe telefon prin Bluetooth. Că e mai simplu să dau click dreapta pe fişier şi să zic send to Bluetooth decât să caut cablul şi să stau să-l bag, să aştept să se lege şamd.
 
Back
Top