Tablete - de la diversi producatori

Wait for Tegra 3, eu asta fac, ca imi bag picioarele in generatia actuala, fiecare tableta are cate ceva si n-ar altceva.
 
Dupa ce apare Tegra 3 tre' sa apara Tegra 4 si tot asa. Daca chiar vrei o tableta o iei atunci, altfel astepti cativa ani pana cand apare urmatorul gadget. :smile:
 
Dupa ce apare Tegra 3 tre' sa apara Tegra 4 si tot asa. Daca chiar vrei o tableta o iei atunci, altfel astepti cativa ani pana cand apare urmatorul gadget. :smile:

Regula asta e valabila pana la un punct, caci pana la urma tot apare gadgetul potrivit in configuratia ceruta. Cel mai bun exemplu e piata de netbook-uri, care a evoluat de la Asus EEE de 7" & Celeron 900, a trecut prin generatia Atom, Atom+Ion si intr-un final a ajuns la AMD Fusion.
 
Doar că atunci când s-a ajuns la Atom+Ion piața era deja în scădere (și mai era și scump), iar Fusion vine mult prea târziu - nu-i de mirare că unii producători îl pun direct pe notebook-uri de 15". Acer, care avea una din cele mai mari oferte de netbook-uri, a făcut în Q1 2011 50% din vânzările din Q1 2010.
 
Piata de tablete e inca in perioada "adolescentei", mai trebuie ceva timp sa ajunga la "maturitate".
 
Luandu-ne dupa roadmap-ul Nvidia, Tegra 3 va avea un salt de performanta frumusel fata de Tegra 2, ducand tabletele la un nivel foarte-foarte-OK. Apoi par a fi chestii de finete, insa cand ai toata performanta bruta necesara si ai si software-ul corespunzator, mai mai ca iti vine sa iti cumperi una... :smile:
 
Sa reformulez: nici una din tabletele noi, cu android 3.0/3.1, bigass screen etc. nu au 3G. Am deja telefon cu android, chiar nu-mi trebuie tableta mica...

7 inchi e mică? LOL. Mă rog, eu mi-am luat-o ca să îmi încapă în buzunarul de la halat, dacă voi vreți să tăiați și-o pepenoaică pe ea în timp ce citiți, suit yourself. Android 3 este în faza de beta test la utilizator (sunt jdemiliarde de threads peste tot despre ce releases au scos Samsung), 2.3.3 este un sistem matur și extrem de fiabil/bun.

Luandu-ne dupa roadmap-ul Nvidia

:rotf:
 
Vrei cam prea multe pentru acest moment. Cum să-ți înlocuiască Android Windowsul? Asta odată. Doi, ca putere de procesare, ce e în tablete este un mare vax VS cam cel mai muci procesor de netbook. A, sunt răcite pasiv și nu se încing. Da, corect.

Nu confunda chestii. Tableta nu poate înlocui laptopul și nici vice-versa nu e valabil. Bine, dacă mai aștepți vreo 10 ani, posibil :biggrin:
 
Of, mereu are cineva o observatie. Laptop-ul meu e folosit pe post de mobila/adunator de praf, iar atunci cand il iau totusi cu mine e folosit strict pentru browsing/mail/etc. In situatia asta o tableta mare imi poate inlocui cu succes laptopul :smile:
 
Eu din câte îmi aduceam aminte jucai WoW pe el :smile: Mă rog. Think about it like this. Rareori deschid browserul tabletei. Couch surfing kinda sux când tre să pui dejtul, apoi să ștergi ecranul de grăsime ca să citești. Da, mă spăl pe mâini de multe ori pe zi. E-mailul e înfiorător pe Android, nu ai select all. Nicăieri. Nuff said. Trebuie să-ți iei o altă aplicație de pe market.

Dar meh, de gustibus.
 
Wow nu mai joc pe laptop, iar de lucrat n-am lucrat niciodata pe el. Ce alte dezavantaje ale tabletei mai sunt, ca poate imi scapa mie cateva? I can live with the screen grease :smile:
 
Muzică, filme, cărți, router, data pad pentru EvE online, repository pentru cărți de medicină. Rareori e-mail, pentru că are un client de mail cretin, care nu știe "select all". Mulțumit?
 
Heh, eu aveam impresia ca mai pot scoate o suma decenta pe laptopul cumparat acum un an, doar ca sa aflu ca valoarea lui actuala e pe la 40% din ce a fost cand l-am cumparat. Silly me :smile:
In concluzie o sa treaca muuuult timp pana sa-mi iau eu o tableta.
 
C'mon, you don't believe that horse sh:biggrin:, do you? Producatorul CPU-ului ofera un design de referinta. O firma oarecare de design hardware (din China/Taiwan) implementeaza CPU-ul pe un PCB custom, adaugand dupa cum o taie capul diverse alte mizerii (IC de BT/WiFi/LAN/NAND/etc), si facand un FW mizerabil care totusi sa functioneze in design-ul custom. Firma respectiva vinde design-ul pachetului (PCB + FW) catre un producator (asamblator). Producatorul poate cere firmei de design un FW care sa se pupe cu alte NAND-uri sau alte IC-uri de WiFi/whatever, pentru ca cele propuse initial sunt prea scumpe sau greu de procurat. Ulterior, producatorul vinde 500 buc unui importator. Importatorul ii zice producatorului sa-i stanteze un brand-name pe carcasa din plastic. Et voila.
 
Back
Top