Tabletă

Şi la chinezăria mea are HDMI out, dar prin USB micro şi cu cablu, care nu e inclus. :hihi:
Şi o poză cu " desktopu' ".
 

Attachments

  • Screenshot_2013-02-24-14-14-43.png
    Screenshot_2013-02-24-14-14-43.png
    315.5 KB · Views: 66
Din cate citesc Nexus 7 chiar nu are asa ceva. Nu poti face streaming deloc, nici prin cablu nici prin Miracast. Nu are MHL support.
 
Daca prin streaming intelegi sa redai multimedia de pe tableta pe tv, se poate, prin retea, cu UPnP sau DLNA, exista apps, dar trebuie sa poata si televizorul (sau media player). Ce nu se poate face cu Nexus 7 e screen mirroring, pentru ca n-are suport fizic pentru encodare. E nevoie de un gadget extern, care nu exista pe piata. Exista un prototip bazat pe Raspberry Pi care pare promitator dar inca e in lucru.

De suport 3G nici eu nu simt nevoia, mai ales dupa ce am constatat ca Asha 302 poate face share la conexiune catre Nexus 7 prin Bluetooth.
 
Mă, tată, luai pân'la urmă o tabletă fiică-mii, că mi-a adus premiul I intr-a V-a. :biggrin:
Dacă v-aduceţi aminte, când am pornit topicul una din cerinţele de bază era să meargă stick de net RDS. Şi merge perfect. Se conectează imediat, fără a fi nevoie de Superuser şi PPPOE for Android. Minunea e un Vonino Speedstar S, de care, informându-mă în prealabil, am auzit numai de bine. Şi aşa şi este: ecran foarte bun, rezoluţie aidoma, dual core suficient pentru navigări, play-ări full HD, chiar şi joace şi cel mai bun preţ. Pe mine m-a costat 549 de lei la un garaj de pc-uri. Se mişcă foarte bine, fără sughiţuri sau alte junghiuri, adică îşi face treaba şi-o face la fel de bine ca şi tablete recomandate în draci de cunoscători, dar de 2 ori mai scumpe. Dacă e să-i găsesc şi-o hibă, bateria e cea care e cam... dezamăgitoare. Cu 4-5 ore ale ei, cam e egala vechiului meu netbook eeePC901, care atinge 4 ore fără probleme. Mă aşteptam la mai mult, dar merge şi-aşa.
No, eu unul o recomand celor care nu suferă de nexusită sau alte boli profesionale. :hihi:
 
Ca tot ne dam in fapt cu tablite. Recunosc fapta si nu o regret. Dupa ce am spart ecranul la Allview Aldro Speed (scapat pe gresie in buda), mi-am loat alta jucarea. Evolio Evotab Fun. 7 inchi, GPS, 3G, emitator radio (care merge) si niste alte chestii care nu le mai tin mite ca nu-mi pasa de ele. Mi-am relual vechile metehne de a juca Poker pe ea si a citi rahaturi in pat.

Pana acum doar de bine.
 
Ca tot se discuta pe alte topicuri despre diversele proprietati ale tabletelor, vin si eu cu o intrebare: un hub USB se poate conecta la o vreo tableta, asa incat sa egaleze functionalitatea din Windows? Intreb fiindca am incercat sa conetez un hub USB la Vonino Speedstar S pe care-l am, folosind cablul OTG furnizat, dar nu vede device-urile conectate. Sa trebuiasca alimentare suplimentara? M-ar interesa sa conectez, in afara de tastatura-husa cu ajutorul carea scriu acum , un mouse, poate modemul 3G de la RDS si poate un stick... Multumiri antcipate pentru dezvoltarea subiectului, care imi pare incitant. Daca nu se poate face asta, tabletele au un mare handicap. In rest, pot sa spun ca o dracovenie de-asta m-a convins ca poate fi utila, ce putin pentru recreere. Pare ideala pentru navigare pe net, la vizionare de filme m-a surprins superplacut (vivat MXplayer!) etc.
 
Ma intereseaza si pe mine subiectul, dar nu voi putea face teste pana joi cand imi vine tableta. Din cate am vazut suportul OTG difera de la un device la altul:
- unele nu au support OTG deloc
- altele au suport limitat (in sensul ca accepta numai anumite device-uri USB)
- altele au suport OTG dar portul USB nu e powered
- altele au suport OTG complet

In clipul asta spre exemplu, tipul spune ca tableta (Nexus 7) nu recunoaste device-urile conectate la hub dupa ce hub-ul a fost conectat la tableta. Trebuie conectat totul la hub, dupa care conectat hub-ul la tableta. :what:
 
Pe la noi, pe-aproape, nu s-o gasi? 10$ nu-s un capat de tara. De fapt, as da si mai mult, numai sa pot conecta macar modemul RDS impreuna cu tastatura. Mai sap. Google returna si ceva rezultate romanesti cu hub-uri pentru tablete, dar mie-mi pareau simple hub-uri USB.
 
Hmm, se pare că pe Note 3 merge un hub USB, non-powered, am pus mouse și keyboard și merg ambele. Doar unul din cele două pe care le am pe-aici merge, dar e mai bine decât la vechiul Note, unde nu mergea nici unul.
 
Să înviorez nițel topicul ăsta. Apropo de tabletele cu Android: ce aduce în plus pentru userul obișnuit Android 5.x (aud că iese și v. 6) vs. v. 4.4.2 să zicem? Mi-a căzut ochiu' pe o jucărea de-asta nouă (cea de mai sus încă merge și o face excelent) dar n-are decât 4.4.2 și aș putea să iau și cu 5.x, dar întâi să mă dumiresc. Mulțumiri, anticipat.
 
A iesit Android 6.x de ceva vreme, telefonul mi-a venit cu 6.x din magazin. Exista liste cu diferentele intre versiuni, in afara de "doze" nu am retinut nici una. Performanta se zice ca ar fi mai buna, dar nu am testat 6.0 versus 4.x sau 5.x pe acelasi telefon ca sa pot spune cat de buna, la fel si aplicatia pentru camera foto e mai rapida, petru mine diferenta de la 4.3.x la 6.0 a fost ceva mai mare dar si performantele hardware (in special procesor si camera foto) difera mult.
 
Există teste pe Youtube şi, sincer, diferenţele de performanţă sunt aproape insesizabile. 200 ms deschis mai repede un link sau 200 de puncte în plus în Antutu nu mă interesează. Mă interesează mai mult dacă v. 4.x va deveni perimat în viitorul apropiat, fără suport la aplicaţii, cum a ajuns să fie v. 2.x, de pildă.
 
5-ul are managementul memoriei ceva mai imbunatatit, dar asa la prima vedere are nevoie de un procesor mai puternic.
 
E evident ca intr-o zi 4.4 va fi obsolete.
De fapt tu ai intrebat initial ce schimbari sunt pentru userul obisnuit: nici una.
 
Îmbunătățirile notabile de la 4 ar fi la interfața modernă (deși aplicațiile Google o au și în 4), mai bună utilizare a bateriei și resurselor, chestii legate de criptare și fingerprinting, multiuser (inclusiv guest user și kids mode), și în Android 6 va fi folosirea unui card extern drept extensie directă și transparentă a memoriei interne, însă cu formatarea cardului într-un mod care nu îl face citibil pe alte sisteme (presupun că asta înseamnă EXT4 posibil cu criptare).
 
Chiar sunt curios dacă va mai exista vreun telefon care să se folosească de chestia cu extinderea cardului extern (cam toate telefoanele interesante nu mai au slot de card), și ce se întâmplă dacă vrei să-l schimbi.
 
Păi din câte am văzut, Google a dat-o la întors. Inițial părea chitit să limiteze accesul la cardul extern în vederea eliminării lui complete (Nexus-urile fiind un exemplu), apoi pare să fi revenit la gânduri mai bune.
 
Back
Top