Tabletă

Emag, smartphones, resigilate: 32 Allview, 43 Samsung, 51 Nokia. După criteriul tău, Samsung sux more than Allview?
 
Sigur că nu.

În primul rând trebuie luat în considerare modelul, nu brandul. Când un anumit model are foarte multe exemplare returnate, e un semnal de alarmă. Aici intră Allview P4 Duo, din care-s peste 20 de exemplare returnate. De asemenea e ceva dubios cu Nokia 800 Lumia, Nokia E6, Nokia Asha 311 (~10 exemplare din fiecare când am verificat ultima oară). Şi cu Samsung I9001 Galaxy S Plus, respectiv Galaxy S Duos S7562.

Doi, trebuie văzut ce anume e în neregulă cu ele. Aici trebuie investigat mai exact, motivele pot fi foarte diverse. Eu de exemplu pot să-ţi spun despre Nokia E6 că are probleme de firmware care n-au fost încă rezolvate satisfăcător. Respectiv despre Asha 311 pot să speculez că a fost luat de cumpărători drept smartphone şi s-au trezit că de fapt nu este.
 
Ce pot spune cu mâna pe inimă este că ai dreptate. M-am jucat weekendul ăsta cu Samsung Galaxy Note 10.1. Ce pot spune? Total dezamăgit, cu tot cu updateul la Jelly Bean. Freezes, lag, stylusul are probleme și costă în jur de 500 lire varianta cu "16" GB incluși. De ce ghilimele? Pentru că sunt doar vreo 11.5GB pe care îi ai efectiv. Probabil cu un custom ROM ar fi mult mai ok, dar sincer mi-e o silă monumentală să mă apuc de bibilit.

Nici nu vreau să-mi imaginez cum merge un Allview, sincer.

Tableta pleacă înapoi la Amazon și o să dau comandă de GoPro Hero 3. Măcar ăla nu stau să-l bibilesc, ci își face treaba și prevăd niște amintiri foarte frumoase imortalizate :biggrin:
 
Sigur nu e o problema locala cu tableta aia? Nici mie nu mi-a placut stylusul dar n-am avut probleme de lag sau freeze. Chiar mi-a placut cum se misca, cel putin ce am lucrat eu pe ea. Intr-adevar la partea de stocare e cam aiurea, dar ei dau in specificatii memoria totala si nu cu ce ramai dupa ce instalezi SO-ul.
 
Păi a fost sigilată. Am lăsat-o 60 minute la temperatura camerei să nu facă ceva condens. De fapt am fost super entuziasmat de idee, specs, JB, stylus (da, îi duc lipsa încă de la HTCul care mi s-a furat :frown:). Dar... mneh. Dacă o scoteau pe la 300-400 lire era ok. 500 deja este mult prea aproape de iPad 64GB 3G ca să merite.
 
Si eu am primit un HTC sigilat care s-a dovedit a fi busit, ecranul nu functiona in zona de mijloc iar cand incepea sa functioneze o lua razna cu totul. Eu zic sa te uiti si la alta tableta intr-un showroom macar de curiozitate, daca asta ti s-a parut laggy nici nu vreau sa stiu ce parere ai avea de Kindle Fire HD. :smile:
 
Eu intre timp mi-am luat un Nexus 7 3G (multumiri lui Bico, daca nu posta nu aveam nici cea mai vaga idee ca exista in Romania).

Primele impresii sunt in majoritate pozitive: foarte smooth (Tegra 3), Android 4.2, din punct de vedere software totul functioneaza aproape ireprosabil.
Am incercat si cateva jocuri, filme - toate ruleaza fara proleme.

Ca dezavantaje - rezolutia ecranului este doar 1280x800 (dezavantaj minor), speakerul mi se pare dubios (suna foarte... ragusit - poate e defect, poate e o problema software).

Daca vreti sa testez vreun joc/software pe ea sau aveti nevoie de informatii suplimentare va stau la dispozitie.

Mentionez faptul ca desi m-am jucat cu destule tablete prin magazine asta e prima pe care o detin, deci e posibil sa fiu putin subiectiv.
 
Am scris "dezavantaj minor" pentru ca nu e "retina" sau "supermamamasiihd" sau cum vreti sa-i spuneti. Rezolutia e foarte buna, dar fata de 2560 x 1600 cat are Nexus 10 sau 1536 x 2048 cat are iPad e inferioara. Ok, reformulez: dezavantaj foarte foarte minor :biggrin:.

PS: Dupa niste sapaturi am descoperit ca speakerul nu ar trebui sa fie ragusit, va trebui s-o trimit in service sau la schimbat.
 
...şi ca să trag o concluzie în topicul meu, de tabletă m-am lăsat, fiindcă "mai au de învăţat" şi fiindcă între timp mi-am luat un Lenovo G580, care a înlocuit micul eeePC901, un prieten adevărat, lăsat "moştenire" fiică-mii. Iar, mai deunăzi, mi-am luat un Grand X In, cu Atom la 1,6 GHz, care e mai mult decât ce-mi trebuie în materie de hipermobilitate. Să le stăpânesc sănătos! :hihi:
 
...şi ca să trag o concluzie în topicul meu, de tabletă m-am lăsat, fiindcă "mai au de învăţat" şi fiindcă între timp mi-am luat un Lenovo G580, care a înlocuit micul eeePC901, un prieten adevărat, lăsat "moştenire" fiică-mii. Iar, mai deunăzi, mi-am luat un Grand X In, cu Atom la 1,6 GHz, care e mai mult decât ce-mi trebuie în materie de hipermobilitate. Să le stăpânesc sănătos! :hihi:

Să le stăpânești sănătos!

Tabletele momentan sunt niște telefoane mai mari pentru couch surfing și vizionat poze/filme, dar cam atât. Nimic deosebit.
 
He meant surfing the internet while sitting on a couch Mr. L :tongue:

Ontopic: Incep in sfarsit sa inteleg de ce tabletele cu 3G sunt atat de rare si de ce unii producatori nici nu se obosesc sa puna 3G pe o tableta. De cand mi-am luat Nexus-ul l-am scos din casa de vreo 3 ori. In rest il folosesc doar ocazional in pat, sau prin alte... locatii. Nu regret banii dati pe 3G, e util cand iti pica netul, curentul sau pleci undeva in vacanta, dar inteleg de ce multi isi cumpara doar cu wi-fi.

Apropo, are cineva idee daca pe android se poate sa folosesti monitorul ca display al tabletei? Adica orice imi apare pe tableta sa fie mirrored si pe monitorul PC-ului.
 
Depinde de tabletă, la unele (ex Samsung) mufa USB e și HDMI-out. Pentru Galaxy Note e ăsta, probabil există și altele.
 
Back
Top