Tabletă

Uite cine vorbește despre atitudine :biggrin: Pozele alea care le pun contează, îți faci o idee dacă vrei sau nu ROMul ăla. Poate să fie super duper, dacă arată deamboulea nu îl vrei instalat pe telefon.
 
Măi nene, am citit, dar nu pricep ce-i atât de greu. Vă place să vă plângeți că nu vi se dă mură-n gură, că sunt termeni care nu-i pricepeți, că-i succint, că etc. Go buy a fucking iphone and stop ranting :lol:

Tovarăşe, tu nu înţelegi un lucru: sunt comod. De-aia nu joc jocuri pe dificultăţi mari, nu caut pe 70 de pagini de net instrucţiuni care pot fi date ca link-uri într-un singur post pe un thread, nu mă apuc să fac tweaking la sistemul de operare câte şapte ceasuri. Am un threshold intern peste care nu trec. Dacă o activitate îmi pare prea "manuală", estimez care sunt beneficiile versus efort+riscuri şi decid dacă efectuez acea activitate sau nu. În cazul de mai sus, nu e vorba de prostie, e vorba de comoditate. Dacă un XDA developer pierde zeci, poate sute de ore să muncească la un proiect şi după aia îşi bagă salamul în instrucţiuni, permite-mi să-mi bag şi eu piciorul în proiectul lui. Faptul că "e moca" nu justifică nişte instrucţiuni făcute cu picioarele. Am scris şi eu cod moca pentru alţii şi l-am umplut de comments, deşi mi-a luat câteva ceasuri bune în plus, pentru că îmi respect "clienţii" (deşi "e moca").

Da, mă plâng că nu mi se dă mură-n gură când efortul de a mi se da mură-n gură e de 5 minute, poate mai puţin, şi cel care trebuie să facă acest foarte mic efort suplimentar se cacă-n el.
 
Uite cine vorbește despre atitudine :biggrin: Pozele alea care le pun contează, îți faci o idee dacă vrei sau nu ROMul ăla. Poate să fie super duper, dacă arată deamboulea nu îl vrei instalat pe telefon.

Pozele alea arata niste teme. Temele se pot schimba, e partea usoara, ce conteaza este: kernel, radio, aplicatii incluse (sau scoase versus original Android development). Arata fix ce conteaza mai putin.
 
Redeschid discuţia. Căutam chestii de curiozitate pe site-ul HTC şi fiindcă search-ul la ei e cam praf, am folosit goagăl. Şi-am dat de
blah blah
Brosky, topic-ul ala e in sectiunea Htc Desire S _Android_Development_ nu sta nici un developer sa iti explice acolo ce ii ala radio sau ce ii aia s-off, daca nu stii nu ai ce cauta acolo, no offence, riscul sa brickuiesti telefonul e prea mare.

Daca te oboseai putin sa te uiti peste sectiunea aia sau sa citesti teh forum rules vedeai ca exista un topic sticky unde gasesti tot ce trebe sa stii inainte sa ajungi la flash rom (topicuri de genul asta exista in fiecare sectiune).

Am inteles, esti comod, nici o problema, buy an iphone, tine telefonul stock si plangi la producator ca o facut un telefon de-a p**a, but dont bitch aiurea pt ca nu ai chef sa citesti.

Toata tarasenia e urmatoarea, indiferent de telefon (android based): instalezi insecure bootloader, instalezi custom recovery, flash rom, profit. Cum faci chestiile astea difera in functie de telefon.

ROM-urile sunt ori compilate din surse, ori portate si reverse engineered din pachete gata compilate. Daca producatorul telefonului e de treaba publica sursele pt drivere si alte chestii proprietare, vine developer-ul ie sursele le inglobeaza in sursele de la andoid, mai baga el cod pt features si compileaza rom-ul.
Producatorii lanseaza sursele dupa update-urile oficiale, de aici apare problema, tu ai un telefon care oficial e updatet la gingerbread si tu vrei jellybean. Iei pun rom pt un telefon cu hw apropiat si incerci sa il adaptezi la modelul tau, romurile astea de obicei is bugged as hell si cu chestii care nu merg.

La fel merge si cu kernels, dar astea is compilate doar din surse. De obicei se modifica se face by default putin oc(overclock) si putin uv (undervolt) aici depinde de cat suporta hw-ul telefonului tau, daca ai ghinion si ai prins un procesor care nu prea suporta oc > much crashes. Bineinteles ca sunt customizabile valorile, doar ca de obicei nu se oboseste nimeni sa scrie o aplicatie si se modifica prin init.d scripts.

Baseband-ul (asta controleaza comunicatia radio, the gsm shits, de acolo numele de radio) vine de la producator cu updateurile oficiale, in asta nu isi baga nasul nimeni afaik, dar sunt pe regiuni si se poate flashui baseband de la alta regiune cu placebo effects. Cand producatorul scoate un update (GB>JB de exemplu) apare si un update de baseband care de obicei e necesar si pentru custom roms.

Bleah, atata ca nu mai am chef sa scriu. :biggrin:
 
Vorbim despre tablete!
Intre Galaxy tab 2 si Nexus 7 ce ati alege?
Inteleg ca Nexus e super trooper, insa parca nu ma simt confortabil cu lipsa SD cardului.
Ce ati recomanda 7 "/ 1000 -1500 lei?
 
Nexus dacă ești comod, Androidul "de Google" vine la timp cu updates și nu trebuie să flashuiesti custom ROMs pentru a avea ultima versiune de Android.
 
Am uitat sa spun ca nu am sa ma pot abtine sa nu le rootez. Sa inteleg ca ar fi mai bine Tab 2 in conditiile astea? Ca sa nu mai zic ca e si putin mai ieftina...
 
Mnu, rootare poți face np și pe Nexus, dar nu este același lucru cu un ROM custom.
 
Nexus 7 ăsta nou nu are 32 GiB de stocare internă? Samsung-urile sînt foarte bune ca performanțe (io aș zice și ca implementare de Android, da' unora nu le place TouchWiz), doar că sînt foarte plasticoase și stau destul de prost la calitatea construcției (Nexus 10, pe de altă parte, e din altă clasă). „Nu se simte” ca un produs premium. Pe de altă parte, Nexus 7 a avut multe probleme de control al calității la început.

Io aș zice Nexus 7 dacă se încadrează la cerințele tale (ce cerințe ai?) și dacă poți să-l schimbi pe urmă dacă ai probleme.
 
Nexus 7 e "up to" 32GB, de fapt sunt 3 modele, de 8, 16 și 32 GB. Cel de 8 nu pare să se mai găsească, iar diferența dintre cel de 16 și cel de 32 e de 200 de lei, adică aproape cât două microSD-uri de 32GB class 10. Probabil au zis că dacă la Apple le merge să vândă memorie la 10x prețul pieței, de ce să nu încerce și ei.
 
Pai in afara de dimensiunea /calitatea ecranului si ca nu vreau chinezism, nu am nicio cerinta speciala. Mi-ar placea sa fie usoara. Cat mai usoara. In principiu am sa astept sa apara in.ro Nexus 7 3G (unii o anunta la 1499).
M-am jucat zilele astea cu un Galaxy tab prima varianta si nu mi-a placut. Cred ca mai degraba nu mi-a placut ideea de tableta, nici macar pt browsing si inca nu vad de ce as da 1500 de lei pe o tableta cand un eepc costa 999 lei. Oricum o cumpar ca sa o fac cadou, asa ca ce-mi doresc eu are mai putina importanta.
 
Am fost la service cu mouse-ul Logitech si am vazut 2 cutii maricele pline cu tablete Allview. Nu par prea de incredere :smile:.
 
Back
Top