Tabletă

Mda, logic. Adică îți pică rețeaua când ți-e lumea mai dragă și bateria se consumă în 10 minute când nu ai semnal din cauza pereților groși.

Reacţionezi ca... mă abţin.
Tu ai instalat aplicaţia asta, de dai cu presupusul ca pensionarii în politică? Că n-are nicio treabă cu ce zici tu acolo.

Sună bine, numai că asta iar o face Androidul de la sine. Din păcate, acel power saving mode este infect, totul pare că se mișcă în reluare și ecranul intră în mod de luminozitate scăzută, care-ți vine să-ți scoți ochii.
Clar n-ai folosit ever aplicaţia asta, altfel nu spuneai tâmpenii. Oh well. Când eşti pornit contra a ceva, începi să faci trolling, şi nici măcar elegant.

Deci ți-am disecat ce face aplicația. Cam nimic, cu alte cuvinte, este doar o altă aplicație în plus, ale cărei funcții le are cel mai jegos Cyanogen Mod sau orice alt ROM custom. Shit, you can flash a custom kernel and you have that, nevermind the ROM.
Ai disecat un cur. Ai făcut presupuneri. Proaste. Pe citit o descriere. Bravo. Felicitări. Să-i ridice careva o statuie băiatului ăstuia.

Că este telefon de firmă și nu-i al tău... PLM, abia acum o scoți pe-asta, eu de unde muma pădurii vrei să știu asta?
Păi da' tu de ce să te interesezi de detalii de-astea, de-ale muritorilor? Când poţi să te gândeşti la oricine ca şi cum ar fi propria-ţi persoană şi să faci presupuneri... Că e mai kewl.
Uite de-aia mă refer strict la ce vrea un om atunci când îmi cere sfaturi, şi dacă mă prind că nu am toate informaţiile, întreb. Gen "dar ce motiv ai ca să faci aia şi ailaltă?" Prinde bine.

Dacă aruncai un ochi pe XDA, aflai că poți avea absolut orice ROM din lume și absolut orice kernel din lume, atâta timp cât sunt compatibile și nu brickui telefonul (ceea ce ar fi o performanță, de altfel), poți face flash înapoi la original ROM în 3 minute, oricând.
DAR NU AM NEVOIE SĂ MĂ LEG LA CAP!
Sper că acum se vede.


war, custom ROM nu e chiar dracul negru, doar că trebuie să-ți bați un pic capul la început. Însă avantajele sunt clare:
1) versiuni mai noi ale sistemului de operare decât vrea să-ți dea operatorul (doar produsele Google Nexus primesc update-urile direct de la Google)
2) eliminarea bloatware-ului băgat de operator, sau măcar posibilitatea să-l elimini tu (sunt aplicații ce identifică componentele de bază și te ajută să decizi, sunt aplicații care fac backup/move pe cardul SD și restaurare dacă ai mutat ce nu trebuia, etc.)
3) ai un telefon/tabletă mai rapid și mai zgârcit cu bateria;
4) dacă faci un backup la softul original, poți reveni la el foarte ușor - doar trebuie să înveți pașii.
1. nu prea îmi pasă, nu-s aşa de maniac să am "ultima versiune".
2. Păi asta am făcut-o de mână, deja.
3. la cât folosesc eu smartphone-ul... e suficient de rapid. Serios.


Alege un ecran AMOLED în loc de LCD clasic, consumă considerabil mai puțin chiar și la strălucire mare.

Caută un device cu senzor de lumină, ca să ajusteze luminozitatea automat.

Me sad puppy. Doar am scris clar mai înainte că eu nu mi-aş fi cumpărat smartphone. Îmi face cu ochiul (în caz ideal, gen câştigat la Loto) un bridge gen Galaxy Note, dar nu am eu bani de aşa ceva.

Instalează aplicația Llama sau o alta similară, care să îți activeze/dezactiveze diverse chestii în funcție de anumite condiții. De exemplu, la mine a identificat celulele radio din preajma locuinței, și așa știe dacă-s acasă sau ieșit, fără GPS. Când ajung acasă îmi oprește 3G-ul și activează WiFi-ul, în timpul zilei, iar noaptea le oprește și trece în mod silențios. Dacă-s ieșit, oprește WiFi-ul și activează 3G-ul cu sincronizare. Pot defini mai multe locații, mai multe profile.
Eu mă plimb de acasă la lucru şi înapoi. La lucru am Wireless, acasă am wireless, pe drum petrec 30 de minute. Dacă plec de acasă cu Wireless on şi bateria la 100%, ajung la lucru cu Wireless on şi bateria la 100%. La ce să mai fac economie? :smile:
 
Eu n-aș recomanda nimănui care n-are chef să-și bușească telefonul sau n-are mult timp liber la dispoziție să se apuce de rootat/instalat kernel-uri/instalat ROM-uri. Da, teoretic e din ce în ce mai greu să brick-ui un telefon, dar practic:
- unele telefoane chiar sunt greu de modificat (vezi Desire S + S-ON + HBOOT 2.02)
- altele se brick-uie hardware iremediabil doar dacă te uiți mai urât la ele (vezi Galaxy Note 4.0.x + MMC_CAP_ERASE)
și astea doar din telefoanele pe care le-am avut eu. Da, se pot rezolva toate până la urmă, dar până am dat eu Desire S-ul nu exista soluție de S-OFF, iar la Galaxy Note trebuie să scotocești ceva XDAdev ca să înțelegi de ce îi tot dă lumea înainte cu "safe kernels" și cum poți scăpa de cel original (OTA de la Samsung) fără să-ți bușești telefonul.
 
Eu mă plimb de acasă la lucru şi înapoi. La lucru am Wireless, acasă am wireless, pe drum petrec 30 de minute. Dacă plec de acasă cu Wireless on şi bateria la 100%, ajung la lucru cu Wireless on şi bateria la 100%. La ce să mai fac economie? :smile:

Bine, Batman, sunt convins că într-adevăr așa este.

La fel cum îmi place că la argumentele lui puterfixer, care a scris practic cam același lucru ca mine, nu faci urât, doar la ce scriu eu sari în sus de parcă te pun pe plită.


@miahi - ICS a avut probleme pe mai multe telefoane cu bricking iremediabil, a fost strict din vina Samsung. Nu știu de Desire S dar oricum HTC au fost mereu mai pretențioase :smile:
 
Eu am Desire S şi în februarie 2012, când l-am primit, am investigat pe net dacă e posibil să se facă rooting uşor. Din ce-am citit, era imposibil, aşa că am abandonat.
Neo, tonul face muzica. puterfixer a scris frumos, tu ai folosit un ton şi o metodă care personal îmi displac.
 
HTC sunt niste jafuri, probabil din cauza software-ului sau ceva nu se pupa cu hw. Dar n-a stat nimeni sa vada ce si cum, i-au dat drumu pe piata. La 2 ore dupa ce l-am luat s-a blocat SO-ul de doua ori. Nu-s utilizator obisnuit, dar nici Gnex3, Nexus S sau S2 n-au murit in mainile mele. Doar HTC-ul cu al lui quad core e pe campii.
N8000 imi place, se misca bine si deocamdata merge de rupe. Daca mi-as lua o tableta pentru uz personal probabil pe asta as lua-o. E drept ca n-am comparativ cu altele mai ieftine, dar daca isi face treaba e ok.
Kindle Fire HD e o porcarie, se misca in reluare (exact ca-n review-ul de pe youtube) si nu poate fi folosit in afara US. E tableta facuta exclusiv pentru Amazon, chiar si dupa ce am cont facut cu detalii reale imi face wifi localization si ma tine la poarta. Sa fie sanatosi, voiam acces la market sa scot un file explorer dar l-am rezolvat si fara.

Personal n-am ce face cu o tableta, pentru mine e useless. Smartfonul mi-e util, tableta inca nu.
 
Eu am Desire S şi în februarie 2012, când l-am primit, am investigat pe net dacă e posibil să se facă rooting uşor. Din ce-am citit, era imposibil, aşa că am abandonat.
Neo, tonul face muzica. puterfixer a scris frumos, tu ai folosit un ton şi o metodă care personal îmi displac.

Ah, păi abia acum explici că de fapt uite, telefonul tău nu se pooate roota ușor sau este chiar imposibil, deci rootarea în general sux. Parcă asta era o atitudine care nu era potrivită în general, mnu?

Partea a doua? Habar n-am ce-ai cu mine, se pare că doar în ultima vreme nu mă suporți. Nu am ce comenta din punctul ăsta de vedere.
 
Ah, păi abia acum explici că de fapt uite, telefonul tău nu se pooate roota ușor sau este chiar imposibil

Dacă aş avea câte un ban de fiecare dată când am zis că nu îmi sunt citite postările...

N-aş root-a niciun telefon la care am garanţie. Nu mai experimentez cu gadgets fiindcă nu mai am vreme de bibilit. Nu ştiu de unde ai scos aia cu "rooting sux că nu merge la mine" dar te rog încetează să-mi pui cuvinte-n gură. Avem opinii diferite, eu respect dreptul tău de a te juca pe telefon cu controller de PS3 (de gustibus), respectă te rog şi părerea mea cum că rooting-ul este în special pentru utilizatori hardcore şi că în general, pentru utilizatorii obilnuiţi, nu merită efortul. E Ok, de-aia suntem diferiţi.

Şi nu-mi place tonul superior şi atitudinea gen "las' că ştiu io mai bine". Nu te prinde, zău. Şi nu te simţi doar tu vizat. Nu-mi place la nimeni. Eu fac urât în mod reactiv; arată-mi mie o singură ocazie în care am sărit în sus neprovocat. Mi-am expus părerea şi după aia sunt luat la mişto? Expect shitstorms. Simple as that.
 
Last edited by a moderator:
Păi tocmai că rootarea nu este nici pe departe apanajul unor utilizatori hardcore. Atâta timp cât poți citi pe XDA detalii și poți urma un ghid punct cu punct și evident nu încerci să rootezi un telefon care nu se poate roota, nu are ce să se întâmple.

Nu te-am luat la mișto, nu pricep de unde ai scos-o pe-asta. Talking about strawman arguments.
 
Redeschid discuţia. Căutam chestii de curiozitate pe site-ul HTC şi fiindcă search-ul la ei e cam praf, am folosit goagăl. Şi-am dat de chestia asta.

XDA Recognized Developer mdeejay, along with the Virtuous Dev Team, has released VirtuousSaga, first custom ROM with Android 4.0.4. While 4.0.4 only offers iterative changes over its ICS predecessors, this is the first custom ROM to be based on the Saga RUU.

Thread-ul de pe XDA.

Citim din post-ul iniţial:

Features

- Multilanguage
- Ultra Fast
- Improved EXT4 performance (presupun că e performanţa sistemului de fişiere?)
- Improved animation performance
- Deodexed (habar n-am ce-i asta...)
- Busybox / Superuser (Superuser ştiu ce e, dar Busybox...?)
- Zipaligned (ăăă...?)
- Latest Maps (meh)
- Latest Market (meh!)
- etc

După aia urmează Installation Steps:


First you should flash new firmware package

OK, de asta mă prind eu, dar am aşa un sentiment că nu e pasul 1...


You must be perm rooted with and Clockwork Recovery installed (i.e. s-off).

Să mor eu de înţeleg fraza asta. Sunt mai prost, aşa, de felul meu. Neo, asta se pupă cu ce-ai zis tu: "Atâta timp cât poți citi pe XDA detalii și poți urma un ghid punct cu punct și evident nu încerci să rootezi un telefon care nu se poate roota, nu are ce să se întâmple". Deci sunt o grămadă de chestii care se pot întâmpla.


Perform a nandroid backup of your current ROM, in case you change your mind or encounter issues.

Makes sense, să zicem că găsesc eu nandroid aia pe undeva.

If you are coming from another stock Sense ROM, you may not have to wipe data. I obviously recommend wiping data (since it will eliminate any possibly bad/stale configuration), but the update script will not do so automatically during installation. Use your best judgement to determine what works best for you.

Chestia asta o urăsc. Să bibilesc iar 3 zile la telefon ca să fac customization... În fine, să zicem că nu e o problemă dacă merită efortul.

Apply the zip via Clockwork Recovery. It has not been tested with any other recovery.

Deci iar chestia aia de care n-am auzit.


Recommended radio: 20.71.30.0833U_3831.17.00.16_M

Ouch, that one hurts. Că eu nu ascult radio.

Ştiu, sunt sarcastic, dar dacă eu, care cât-de-cât mai bâjbâi prin IT, sunt puzzled de chestiile astea, chiar nu poţi spune că un Average Joe va fi în stare să urmeze aceste instrucţiuni.
 
Clockwork Recovery (CWM) e un mod de boot special (un fel de recovery console daca vrei). A fost primul lucru pe care l-am instalat in androidul meu. Odata instalat, poti boota telefonul in modul asta apasand o combinatie de taste la pornire (la mine spre exemplu e VolUp+Home+Power).
Marele avantaj al ClockworkMod este ca poti pune firmware-uri noi foarte usor: pui fisierul .zip cu noul ROM pe SD , bootezi in CWM, si alegi apply update from SD. That's it! Mai are cateva optiuni de genul: Wipe data partition / Wipe cache partition - operatiuni care le faci inaintea instalarii noului ROM. Sigur gasesti pe XDA ghid de instalat CWM pe telefonul tau.

Duminica trecuta am pierdut vre-o 3-4 ore incercand sa testez diferite ROM custom bazate pe JellyBean in telefonul meu (Galaxy Y). Instalarea in sine a mers fara probleme de fiecare data folosind CWM, problema era ca ROM-urile erau facute "cu picioarele" desi se laudau cu zeci de mii de download-uri. Dupa cateva ore, am decis sa revin la Gingerbread asa ca am pus cel mai nou firmware oficial gasit pe XDA.

Partea buna este ca daca ai chef poti face cam orice cu Androidul, partea proasta este se gaseste destul de greu un ROM custom bug-free. Am un amic care a instalat pe un Samsung Galaxy TAB: interfata grafica LXDE + XRDP (server de access remote) + Apache. Practic se loga prin WiFi la un desktop Linux cu toate cele care putea fi folosit ca si server web.
 
Pe vremea cand ma interesam eu de chestiile astea exista un program care facea totul, nu trebuia sa te obosesti tu sa faci fiecare pas manual. Poate exista si acum asa ceva?
 
Care citește prima oară ce scrii în postul ăsta zice că ești prost de dudui. Spui că nu știi ce este xyz, dar la o căutare cu google primești instant răspunsul.

Deci practic îți place să faci pe prostul ca să... enervezi pe alții? Să te auto-enervezi? Nu pricep.


Și da, ai dreptate, average Joe nu ar putea să urmeze astfel de instrucțiuni, pentru că average Joe s-a prostit de-a lungul timpului, pentru că media de IQ pe cap de vită furajată este într-o continuă descreștere din cauza educației proaste/inexistente și pentru că unor oameni cu inteligență peste medie le place să facă pe proștii pentru că le este groaznic de lene să dea google cu niște termeni pe care nu-i cunosc.
 
Recunosc ca desi am facut updates de ROM de o gramada de ori la telefonul cu Win 6.x instructiunile gasite la orice ROM pentru S2 sunt extrem de spartane. Ori o fi un mod de a descuraja utilizarea de catre noobi, ori sunt facute cu un aer de superioritate exagerat; da, daca sapi cateva ore reusesti sa faci un update, dar totul mi se pare atat de dezlanat incat nu as face un ROM upgrade decat la telefoane care chiar nu au Android 4.x de la fabricant; pentru S2 urmeaza sa apara 4.1.x curand, nu merita efortul de a incerca cam tot atata timp fiecare ROM ca sa vad ce balarii a pus fiecare 'master chef' acolo, ce radio e mai bun, ce kernel nu da restarturi si ce tema e inclusa in fiecare ROM. Precum e in general lumea Linux vad ca e si asta a Androidului: cu curul, gay suspicion high.

La ROM-urile de WIn 6.x gaseai in thread instructiuni complete si link-uri catre toate uneltele necesare direct in al doilea sau al treilea post din thread. Aici trebuie sa le cauti singur - da, Google ti le gaseste, dar nu asta e ideea - de ce sa caute fiecare om in parte cand o puitea face o singura data unul singur, autorul? Gay.
 
S2 stock 4.0.4 to custom Jelly bean:
1. Flash Syiah Kernel cu Odin (face rooting și instalează CWM);
2. copy ROM to phone;
3. flash new ROM din CWM;
4. ???
5. profit.

Ce-i așa de greu?
 
Măi nene, am citit, dar nu pricep ce-i atât de greu. Vă place să vă plângeți că nu vi se dă mură-n gură, că sunt termeni care nu-i pricepeți, că-i succint, că etc. Go buy a fucking iphone and stop ranting :lol:
 
Nu e greu, atitudinea e de rahat. Tot pe XDA am gasit ROM-uri cu instructiuni complete si link catre tot ce ai nevoie, atitudinea "cauta tu si zi merci ca e gratis" e de rahat. Ce ii costa sa scrie 10 cuvinte in plus si 2 linkuri in loc sa puna poze cu ecrane care de fapt arata ce teme au si cum poti aranja icoane pe ecran? Snobism si dureri in cur, de asta ma plang, nu de altceva.

Da, mi-e lene sa fac mai greu ce le-a fost lor lene sa faca foarte usor.
 
Back
Top