Tabletă

Îmi place la forumul ăsta că unii chiar vor să ajute, alţii, sunt precum Narcis...

Ştiu foarte bine ce e resoftarea, era doar un mod de-a spune. Ca şi cu gărgăunii la cap. Vezi că în DEX online e şi expresia. ;)

Erau vremuri (nu foarte demult) când îmi puneam şi eu firmware custom pe camera foto sau drivere modificate pe telefon, dar am constatat că... nu prea merită. Riscuri şi chin relativ mari pentru câştiguri de performanţe mici sau insesizabile. Prefer să iau ceva să-mi satisfaacă cerinţele de la început.
 
Păi nu am zis că există vreo problemă cu device-ul atunci când folosești software default. Dar, cui nu-i place 50% în plus la durata de viață a bateriei, mai ales la un smartphone? Sau îmbunătățirea tranzițiilor/vitezei generale? Jelly Bean este sensibil mai rapid decât ICS pe hardware identic (Galaxy S2).

Controller de PS3 pe telefon rulz maxim când te joci ceva. Touch controls sunt jalnice și ai toate șansele să bulești ecranul efectiv. Pe tabletă? Este cu atât mai mișto. Da, mă joc Mario și Starfox 64.

Tendința mea în general este să expun cam tot ce poate face un device atunci când îl recomand, altfel nu prea are rost recomandarea. La fel și ce nu face -> motiv pentru care nu recomand iOS pasionaților de customizare/rootare/etc, ci oamenilor care au nevoie de ceva care funcționează foarte simplu și foarte rapid indiferent de condițiile date.

Recunosc că am tendința să fiu dismissive VS oameni care par interesați doar de ceea ce îi interesează pe ei, pentru că am tendința (catastrofală) de a-i cataloga instant ca oameni care-și cumpără PC pentru solitaire - exemplu forțat pentru a defini cumpărarea unui produs X doar pentru 2-3 funcții de care este capabil din 3000. Dar au fost multe situații în care cel căruia i se recomanda produsul A a ales B pentru că "nu știam că B poate face asta, nu o fac des, dar aș vrea să am acest feature". Nu știu dacă m-am exprimat destul de clar :D

LE: @ursa - custom firmware pentru o cameră foto nu se poate compara cu un custom ROM de Android. Faptul că tu nu vezi acel bloatware instalat de producător nu înseamnă că nu există și nu rulează în background, castrând telefonul sau tableta. Efectiv pierzi o grămadă de funcții/opțiuni la un smartphone sau la o tabletă Android dacă nu ai un ROM modificat. Dar, din nou, rușine mie că am dorit să ajut și păcat că nu pricepi chestia asta și ai impresia că tot încearcă cineva să îți dicteze cum să-ți folosești lucrurile și nu înțelegi că de fapt dorește să-ți lărgească orizontul. Este modalitatea prin care utilizatorii forumului ăsta cel puțin se trăgeau unii pe alții înainte.
 
Mai bine spune-mi ce ROM de 4.1.2 folosesti pe S2, ca pe S3 deja a aparut oficial 4.1.1, saptamana trecuta pe Vodafone si acum nu ma prind daca diferenta mare intre S2 cu 4.04 si S3 cu 4.1.1 e de la software sau hardware.
 
Oh, boy! Amărâtul meu de Galaxy Fit se mişcă exact ca-n prima zi, adică excelent, deşi e plin de mici prostioare instalate de mine, unele folosite, altele nu. Ce crezi că aş putea stoarce din el? De ce ai tu impresia că toată lumea are şi foloseşte cel mai la modă, cel mai puternic sau cel mai cool telefon/device, ca să merite să stoarcă şi ultimul strop de performanţă din el? Cam aşa stă treaba şi cu altele: auo, foto, PC, laptop etc. etc.
Nu neg şi cred că pentru pasionaţi e un hobby simpatic să "puţuleşti" anumite drăcovenii, ca gadgeturile IT. Eu, spre exemplu, "puţulesc" optică sau alte chestii astronomice. Dar nici că-ţi împui capul cu asta. Nu?
 
Eu, spre exemplu, "puţulesc" optică sau alte chestii astronomice. Dar nici că-ţi împui capul cu asta. Nu?

Daca intreba cineva despre chestii astronomice nu se stie daca ai fi impuiat capul sau nu. O sa aflam cand apare intrebarea si apoi raspunsul tau.

In lumea Androidului merita incercat sa pui versiuni mai noi si mai curate. Daca ai un telefon mediu cu soft prapadit il poti face sa mearga mai bine, cam ca unul mai bun si mai scump. Sau poti sa ai o interfata mai curata, mai simpla, fara restrictiile puse de unii fabricanti sau operatori. Daca ai un telefon de varf nu ai nevoie de performanta, dar nu strica sa ai chestiile bune aparute in versiunile mai noi - ex. daca ai 2.3 si pui 4.04 ai setari mai bune pentru WiFi si aplicatii; daca pui si 4.1 obtii Google Now (daca il vrei) sau multi-window (daca iti trebuie). Daca ai tableta cu 3.0 merita un 4.x macar pentru browser. Etc. E ca si cum ai avea un computer mai vechi si te intrebi daca sa ramai cu Win'95 sau sa pui Win XP cand resursele ti-ar permite sa rulezi XP - daca a venit cu Win'95 nu inseamna ca trebuie sa ramana asa pana il scoti la pensie.
 
E mai simplu când te pricepi bine la ceva să intuieşti ce vrea un neofit. Dacă cineva m-ar întreba ce telescop să-şi ia, l-aş întreba de buget, de ce anume vrea să facă cu el şi i-aş recomanda câteva alegeri. Aşa procedăm pe astronomy.ro. Eu aici am spus şi buget, chiar şi la ce m-aştept să aibă o tabletă, dar am fost îndrumat spre o... rachetă. Noroc că între timp m-am mai documentat şi am decis că mai trebuie aşteptat, din mai multe considerente. Iar ce am spus în ultimele postări n-am făcut-o pentru a deranja pe cineva sau a supăra, ci pentru a arăta că, uneori, "ajutorul" dat mai mult zăpăceşte şi încurcă. Prostul mai greu se poate pune în locul deşteptului, dar deşteptului ar trebui să-i fie mai uşor să se pună în locul prostului. Când nu se-ntâmplă, te întrebi care-i deşteptul... :D
 
Iar ce am spus în ultimele postări n-am făcut-o pentru a deranja pe cineva sau a supăra, ci pentru a arăta că, uneori, "ajutorul" dat mai mult zăpăceşte şi încurcă.
Nici nu mi-am pus problema ca ar fi o asemenea intentie.
Prostul mai greu se poate pune în locul deşteptului, dar deşteptului ar trebui să-i fie mai uşor să se pună în locul prostului. Când nu se-ntâmplă, te întrebi care-i deşteptul... :D
Nu e adevarat, nu are cum sa stie unul ce e in mintea celuilalt pentru ca sunt diferite. Ceea ce unuia ii e greu celuilalt ii poate fi atat de usor incat considera ca ii e usor si celuilalt si atunci s-a rupt filmul.
 
Mai bine spune-mi ce ROM de 4.1.2 folosesti pe S2, ca pe S3 deja a aparut oficial 4.1.1, saptamana trecuta pe Vodafone si acum nu ma prind daca diferenta mare intre S2 cu 4.04 si S3 cu 4.1.1 e de la software sau hardware.

Ressurection Remix JB v3.1.1.

Diferențele între S2 și S3 sunt în principal hardware, dar și JB este mult mai rapid VS ICS. 4.1.1 este doar puțin mai lent decât 4.1.2.
 
Diferențele între S2 și S3 sunt în principal hardware, dar și JB este mult mai rapid VS ICS. 4.1.1 este doar puțin mai lent decât 4.1.2.

Uite, am primit raspunsul pe care il meritam: ofera informatii, nu raspunde in nici un fel la intrebare :p
 
Ressurection Remix JB v3.1.1.

Ăsta este ROMul de 4.1.2 care-l folosesc pe S2, now how didn't that answer your question :D

Diferența între S2 cu 4.0.4 și S3 cu 4.1.1 este în principal de la hardware (S3 este mult mai puternic ca S2, mai mult RAM, etc), dar și software-ul este de vină într-un procentaj destul de mare.

That better? :D
 
O sa testez S2 versus S3 cu 4.11 cand oi putea, S3-ul l-am avut cu 4.0.4 doar cateva ore pana si-a facut upgrade la 4.1.1 si nu am apucat sa vad cum se miscau comparativ cu aceeasi versiune de Android, mai ales ca ROM-ul de la Orange si cel de la Vodafone sunt oricum diferite.

Stiu care sunt diferentele de hardware intre ele, dar nu stiu daca astea chiar conteaza la performanta utilizarii interfetei (diferenta mare) sau doar la jocuri 3D, ecranul de lock cu valuri si alte balarii. Nu stiu la ce sa ma astept cand trec de la 4.0.4 la 4.1.x si nici nu prea am timp de experimente cu diverse ROM-uri.
 
Dar, cui nu-i place 50% în plus la durata de viață a bateriei, mai ales la un smartphone?
O să zici că-s tâmpit, dar eu îmi pun oricum telefonul la încărcat în fiecare seară. Dacă ţine mai mult de 24 de ore bateria, mă declar mulţumit.

Controller de PS3 pe telefon rulz maxim când te joci ceva. Touch controls sunt jalnice și ai toate șansele să bulești ecranul efectiv.

Doamne-fereşte să mă apuc să mă joc serios pe telefon. Mi se pare hilar să te joci pe un telefon mobil cu ecran de 4" cu un controller mai mare ca el :)
 
O să zici că-s tâmpit, dar eu îmi pun oricum telefonul la încărcat în fiecare seară. Dacă ţine mai mult de 24 de ore bateria, mă declar mulţumit.
O să zic că depinde de multe lucruri. Când ai un program stabil casă-servici-casă, da, normal, îți convine. Când ai de călătorit un pic mai mult (gen câteva ore bune pe avion/tren/whatever), sau drumeții/etc, ai vrea să te țină bateria ceva mai mult ;)

Doamne-fereşte să mă apuc să mă joc serios pe telefon. Mi se pare hilar să te joci pe un telefon mobil cu ecran de 4" cu un controller mai mare ca el :)
O fi hilar, unora le place. Ideea este că se poate.
 
Confunzi modul în care un ROM custom îmbunătățește durata de viață a bateriei cu o aplicație care underclockează/subvoltează și bulește multitaskingul.

Discuția cu tine pe tema asta o închei aici, nu mi-am imaginat că poți avea o perspectivă atât de îngustă asupra smartphones/tablets. De ce nu ți-ai luat Nokia 1100?
 
Iar începi?
Te-ai uitat măcar ce căcat face aplicaţia aia sau vorbeşti din radio şanţ? Îţi dau link, are descriere, dar faci presupuneri a la Marius '95. Ai cam luat-o pe ulei lately, snap back to your senses.
Sunt un utilizator obişnuit. Uite că eu nu dau banii pe smartphones. Nevastă-mea are Sony Ericsson W350i şi telefonul meu personal (care se umple de praf într-un sertar) era Nokia 6300. Am un device (HTC Desire S) pe care am plătit fix 0 (ZERO) lei şi care trebuie să aibă garanţie, fiindcă e corporate-provided. NU VREAU să fac modificări de ROM. Mi-l schimb moca la fiecare doi ani, de ce pla mea să-mi bag cremwurstii într-un device care funcţionează foarte bine aşa cum este el, pe care nu-l folosesc decât ca să citesc o carte, să verific mail, calendar şi să mă uit pe Hotnews and such? Zi-mi tu mie de ce să fac asta. Că se poate? Să-l demontez ca să văd de ce merge?

Serios, nu te mai băşica aşa aiurea de fiecare dată când dai de cineva care nu îţi împărtăşeşte părerile, care, by the way, nu-s buricul Univeruslui. Calm, toleranţă... au cam dispărut de când cu UK-ul, deh... acum eşti "sus".
Trist.
 
Iar începi?
Te-ai uitat măcar ce căcat face aplicaţia aia sau vorbeşti din radio şanţ? Îţi dau link, are descriere, dar faci presupuneri a la Marius '95. Ai cam luat-o pe ulei lately, snap back to your senses.
Sunt un utilizator obişnuit. Uite că eu nu dau banii pe smartphones. Nevastă-mea are Sony Ericsson W350i şi telefonul meu personal (care se umple de praf într-un sertar) era Nokia 6300. Am un device (HTC Desire S) pe care am plătit fix 0 (ZERO) lei şi care trebuie să aibă garanţie, fiindcă e corporate-provided. NU VREAU să fac modificări de ROM. Mi-l schimb moca la fiecare doi ani, de ce pla mea să-mi bag cremwurstii într-un device care funcţionează foarte bine aşa cum este el, pe care nu-l folosesc decât ca să citesc o carte, să verific mail, calendar şi să mă uit pe Hotnews and such? Zi-mi tu mie de ce să fac asta. Că se poate? Să-l demontez ca să văd de ce merge?

Serios, nu te mai băşica aşa aiurea de fiecare dată când dai de cineva care nu îţi împărtăşeşte părerile, care, by the way, nu-s buricul Univeruslui. Calm, toleranţă... au cam dispărut de când cu UK-ul, deh... acum eşti "sus".
Trist.


GO Power Master is a professional tool to help you save the power of the battery

GO Power Master is a professional management tool represented by GO Dev team to help you monitor and save the power of your battery.
ROFL.

Characteristics:

1. Functional module management:
GO Power Master will decrease the power loss by managing the network, the radio, the brightness and other power consumed modules of your mobile phone
Mda, logic. Adică îți pică rețeaua când ți-e lumea mai dragă și bateria se consumă în 10 minute când nu ai semnal din cauza pereților groși.

2. Running applications monitoring:
GO Power Master will help you to find out the most power consumed applications by precisely monitoring and analyzing the power consuming of every running application.
Ok, asta există deja în Android. Integrat. Nimic revoluționar. Sau util.

3. Smart power saving:
GO Power Master will smartly switch to the saving mode when the power is low or the time you set is reached.
Sună bine, numai că asta iar o face Androidul de la sine. Din păcate, acel power saving mode este infect, totul pare că se mișcă în reluare și ecranul intră în mod de luminozitate scăzută, care-ți vine să-ți scoți ochii.

4. Time statistics
GO Power Master will precisely calculate the time statistics for endurance, calls, video, audio, network and standby of your battery.
Ok, there's an app for that too, numai că nu pricep la ce folosesc statisticile în mărirea duratei de viață a bateriei.

5. One-Touch Optimization helps you to lighten the load of your battery easily.
Erau pe vremuri niște chestii care eliberau din RAMul PCului. Erau de rahat și la fel de rahat sunt aplicațiile care eliberează din RAMul telefonului/tabletei. Same shit.

6. Modes help you to use the battery selectively and wisely.
Din nou, irelevant.

7. The GO Power Master widgets provide you the way to handle the power quickly without opening the application.
Avem și d-astea default la Android. Nu-i nevoie de încă 5 widgets care fac același lucru.

8. More widgets, more functionalities with GO Launcher EX.
După cum ziceam, moar widgets, moar fun, yey. Dar e gratis. La fel ca toate produsele GO. Numai că dacă vrei alt theme, plătești. 0.99$ pe temă gen. Și nici nu poți theme-ui (see what I did there? :D) separat aplicația.


Deci ți-am disecat ce face aplicația. Cam nimic, cu alte cuvinte, este doar o altă aplicație în plus, ale cărei funcții le are cel mai jegos Cyanogen Mod sau orice alt ROM custom. Shit, you can flash a custom kernel and you have that, nevermind the ROM.

Într-adevăr, folosești un sistem de operare mai light în comparație cu a instala încă o aplicație pe lângă cele existente într-un mediu sufocat de bloatware. Pentru un utilizator obișnuit, este overkill. Poate. Pentru un power user - ceea ce pe-aici cam toți suntem - nu.

Că este telefon de firmă și nu-i al tău... PLM, abia acum o scoți pe-asta, eu de unde muma pădurii vrei să știu asta? Dar meh, citești Hotnews, m-am lămurit. Dacă aruncai un ochi pe XDA, aflai că poți avea absolut orice ROM din lume și absolut orice kernel din lume, atâta timp cât sunt compatibile și nu brickui telefonul (ceea ce ar fi o performanță, de altfel), poți face flash înapoi la original ROM în 3 minute, oricând.

Și chiar dacă brickui telefonul, atâta timp cât pornește, îl poți repara. Am pățit-o la S2, am făcut flash cu custom ROM de i9100G în loc de i9100 și tot am putut reveni la normal.
 
Dacă vrei să nu ratezi nimic în momentele când face pauză de la forum, adaugă-l pe Facebook și vei avea completarea :D

war, custom ROM nu e chiar dracul negru, doar că trebuie să-ți bați un pic capul la început. Însă avantajele sunt clare:
1) versiuni mai noi ale sistemului de operare decât vrea să-ți dea operatorul (doar produsele Google Nexus primesc update-urile direct de la Google)
2) eliminarea bloatware-ului băgat de operator, sau măcar posibilitatea să-l elimini tu (sunt aplicații ce identifică componentele de bază și te ajută să decizi, sunt aplicații care fac backup/move pe cardul SD și restaurare dacă ai mutat ce nu trebuia, etc.)
3) ai un telefon/tabletă mai rapid și mai zgârcit cu bateria;
4) dacă faci un backup la softul original, poți reveni la el foarte ușor - doar trebuie să înveți pașii.

Nu prea văd sensul ca, printre toate aplicațiile ce rulează în background și consumă energie, să mai adaugi una care cică o economisește, când de fapt tot ceea ce face e să reunească într-un singur loc funcții standard ale sistemului de operare.

Dacă chiar vrei economisire, scoate naibii aplicațiile alea în plus care o consumă de la bun început! Sistemul de operare știe singur să-și facă optimizarea/minimizarea consumului și managementul resurselor. Gen, RAM liber; Android e linux, nu va elibera RAM-ul ca să gâdile obsesia windowzarilor, ci îl va folosi la maxim și va face garbage collection/swap doar când chiar trebuie.

Folosește minimul necesar de widget-uri, ele rulează în continuu și consumă energie și resurse.

Alege un ecran AMOLED în loc de LCD clasic, consumă considerabil mai puțin chiar și la strălucire mare.

Caută un device cu senzor de lumină, ca să ajusteze luminozitatea automat.

Instalează aplicația Llama sau o alta similară, care să îți activeze/dezactiveze diverse chestii în funcție de anumite condiții. De exemplu, la mine a identificat celulele radio din preajma locuinței, și așa știe dacă-s acasă sau ieșit, fără GPS. Când ajung acasă îmi oprește 3G-ul și activează WiFi-ul, în timpul zilei, iar noaptea le oprește și trece în mod silențios. Dacă-s ieșit, oprește WiFi-ul și activează 3G-ul cu sincronizare. Pot defini mai multe locații, mai multe profile.
 
Back
Top