Stai că nu înţeleg.
1. Motivul principal pentru a avea băţ şi nu SIM în tabletă este... hilar, la prima vedere, dar dacă ai mai multe device-uri şi un singur SIM, ce faci? Uite, eu am laptop, nevasta are laptop. Stick-ul stă acasă, folosit ca back-up la accesul Internet obişnuit (fibră optică + router). Dacă pică netul şi eu lucrez de acasă, am eu nevoie de el. Dacă nu-s acasă, are ea nevoie de el. Plus că niciunul din noi nu avea by default modul 3G în maşinărie. Eu am cumpărat unul şi l-am montat la mine în laptop, dar la ea nu se poate, so... you know. Băţ rulz. OK, poţi să zici "mai ia un băţ" dar am făcut-o şi pe asta şi dădeam 9 EUR pe lună de pomană, am făcut asta un an de zile, timp în care am folosit stick-ul ăla de la Orange fix de 6 ori, câte o oră-două. Cam scump. Aşa, am stick-ul de la RDS care e absolut moca. Ideal ca back-up din an în paşte.
2. De ce să deblochezi software un device? Că e blocat în reţeaua XYZ? Păi crezi tu că vreo chinezărie e blocată în vreo reţea? Deci ideea ta "chinezăriile nu pot fi deblocate" pică fiindcă, vezi dumneata, chinezăriile nu au nevoie să fie deblocate. Win-win.