Tableta. 800-1000 lei

burebista

Manic Miner
Mda, aia mica a scris pe scrisoarea lu' Mos Craciun ca ar vrea o tableta sub brad si io-s clei la gadgeturi d'astea asa ca vin si intreb generatia mai tinara cam ce pot alege pentru o fata de 10 ani.

Io asa la o prima strigare am gasit un ASUS Nexus 7 sau MeMO Pad sau un ACER Iconia.

In principiu habar n-am la ce folosesc draciile astea dar daca aia mica se poate da pe net la Stardoll-ul ei, vedea pe Skype cu verisoara si juca ceva joculete moka cred ca e OK.

Multumiri anticipate ca de obicei.
 
Memo HD7 e numai bun ca si configurație, dar e cam fragilă carcasa.
Nexus 2012 e puțintel mai performant, dar e construit mai solid. Atenție, nu are slot pt. memorie flash, 16GB iei și cu ăia rămâi. La ăsta găsești și o husă fix pt. modelul ăsta, undeva la 60-70 de lei.
De Acer nu m-aș apropia, am văzut că au ecrane destul de slabe.
Mai este Nexus 2013, dar ăsta e pe la 1100-1150 de lei.

Dacă tot e pt. junioară, nu mai bine un românism Allview sau nJoy de 4-500 de lei? Chiar dacă au configurație mai slabă, sunt cu carcasă din aluminiu și par ceva mai rezistente la... copii. :smile: Și găsești o grămadă de huse pt. astea.
 
Nexus se misca bine, eu as merge pe ea dar nu are slot de card asa ca pentru mine nu e o varianta. Tu stii mai bine cat conteaza aspectul asta. Despre celelalte nu pot spune nimic ca n-am pus mana pe ele.
 
Ce inseamna slot de card? Pot rula/stoca de pe carduri externe joculete/filmulete?

Habar n-am cit ocupa jocurile astea pe Android, cei 16 GB pe care-i are nu e decent?
 
Hmm, un nene pe garaj mi-a zis ca Nexus 7
suporta OTG. Asa ca folosind un cablu OTG(20 lei) poti sa pui orice stick/alta minune si sa te uiti la filme/muzica/poze, asta daca nu iti ajunge spatiul intern de stocare.

E Ok asa in loc de cardul ala?
 
Teoretic, dar asta înseamnă să atârni un maț de 10cm sau un adaptor de tabletă.
 
Pui pe cablu, dar nu mai poti tine tableta la incarcat in felul asta.
 
Dacă poți suplimenta bugetul până la Nexus 7 2013, aș sugera s-o faci. Altfel, Nexus 7 2012 e ok.

@LNT - bateria aia crezi că ține așa puțin că ai scos tableta de la încărcat și se stinge? :smile:
 
Ce inseamna slot de card? Pot rula/stoca de pe carduri externe joculete/filmulete?

Habar n-am cit ocupa jocurile astea pe Android, cei 16 GB pe care-i are nu e decent?


Ba e suficient. Nu cred ca va pune ea pe tableta filme HD prea curand. Nexus 7 FTW!
 
Sunt utilizator de tableta, dar in scop de serviciu. Nu am experienta decat cu Android (un Samsung Galaxy Tab nu-stiu-ce versiune) si IOS (iPad 4, IOS 7.0.2). Pentru uz personal nu imi sunt prea utile, pe iPad pot instala o aplicatie buna si ieftina de navigatie aeriana, in rest nimic ce nu am deja pe telefon sau laptop/desktop.

Comparatie:
- iPad se misca mai bine, mai fluent. Nu e vorba de performanta, e vorba ca ai multiple-CPU la peste 1 GHz, cate un GB de RAM sau mai mult si parca ti se pare aiurea sa sacadeze si sa dureze prea mult sa deschida o aplicatie local. Android-ul se apropie, de la 4.0.x la 4.2 se misca mai bine, dar tot intepeneste din cand in cand inexcuzabil
- nu pot face o comparatie la aplicatii pentru ca pe iPad am aplicatii de serviciu pe care nu le gasesc in Google Play
- iPad-ul pare mai solid si e mai greu; bateria tine suficient de mult la ambele
- iPad-ul are ecran mai bun
- clientul de mail pe iPad e net superior ca si compatibilitate HTML; clientul de mail nativ GMail e imbecil prin comparatie
- calendarul e dubios pe ambele; utilizabil, dar nu se compara cu Outlook
- iPad-ul mi se pare ca are performanta mai buna pe reteaua wireless-n din casa, practic paginile se deschid mai repede in Safari decat pe Galaxy tab si sigur mult mai repede decat pe telefon (S3)
- screen lock-ul mi se pare mai bun pe Android
- Google Drive nu merge grozav pe iPad sub Safari; cand editez fisiere Excel se comporta aiurea (functionalitate limitata, greu de folosit)
- programe gratuite si utile pentru iPad inca nu am gasit, dar nici nu am cautat prea mult
 
iOS este muci comparativ cu Androidul dintr-o perspectivă care are cauze pe care puțini le știu. Legat de editatul de fișiere Excel, fiecare aplicație sub iOS își creează propriul ecosistem și propriile fișiere, i.e. nu poți edita chestii downloadate de pe dropbox într-o aplicație uzuală decât foarte greu și acel comportament ciudat este rezultatul modului în care aplicațiile interacționează între ele în iOS.

Oricum aici discutăm de o tabletă pentru un copil de 10 ani, deci iPad-ul imho mi se pare de nedorit pur și simplu din cauza prețului obscen și a faptului că majoritatea aplicațiilor utile sunt mai scumpe decât echivalentele de pe Google Play. Iar Galaxy Tab au fost tablete nefericite grav, Nexusurile sunt de fapt lucrurile la care să te uiți când este vorba de Android. Samsung, HTC & co reușesc să bulească un SO altfel foarte bun prin toate prostiile care le adaugă în ROMurile lor.
 
Stop joc, nu ai prins ideea: nu am incercat sa editez nimic descarcat, ci online in browser. Si e un tabel amarat in Google Drive cu logbook-ul meu, doar 40 de linii de date si o singura suma.

iPad-ul e singurul device Apple pe care il folosesc si e de serviciu, ale mele personale si chiar si telefonul de serviciu sunt Android. Chiar si asa nu pot sa neg ca imi plac vreo cateva chestii la iPad, chiar daca nu prea multe.

Orice ai pune in ROM nu poti sa schimbi comportamentul unui OS sau al unui browser. Da, interfetele Samsung cam sux, dar nu m-am legat de asta.
 
Multam' baieti. Se pare ca oricum o dau Nexus 7 e alegerea. :smile:

LE: O intrebare mai am. Ecranul e OK ca dimensiuni? Adica merita sa caut ceva cu un ecran mai mare sacrificind ceva din performante?
 
Nexus 7, cel nou, 2013, a fost sapt trecuta la quickmobile 1000 de lei. Parerea mea e ca e mai bine sa-ti iei varianta cea noua, daca nu esti constrans de buget si sa urmaresti "ofertele" vreo 2-3 saptamani.
Mie 7 inch nu-mi ajung in browsing, iar la 10 inch tableta mi se pare deja prea grea, astfel incat sfarsesc de fiecare data cu laptopul in brate. Nu stiu cat browsing face un copil de 10 ani, banuiesc ca mai mult o sa joace Club Penguin, iar pt asta 7 inch sunt ok.
 
Orice ai pune in ROM nu poti sa schimbi comportamentul unui OS sau al unui browser. Da, interfetele Samsung cam sux, dar nu m-am legat de asta.

Fii serios, de-aia custom ROMs se mișcă mult mai bine ca stock stuff? Și nu mă refer la stock as in Nexus, ci stock de la Samsung/HTC & Co.

@burebista - 7 inch este arhisuficient pentru cei mici și nu numai.
 
Ce e interesant la Nexus 7 (valabil pentru orice tableta cu Android 4.2) e ca e multi user. Poti folosi si tu tableta fara sa-ti faci grija ca intra pe email si raspunde la clienti. :smile:
 
Își ia Android 4.3 OTA imediat ce-o conectezi la net după prima pornire. Din păcate parental controls sunt mult mai bune la Apple VS Android, oricum o fi cu profilele alea.
 
Si din pacate experienta generala e mult mai buna la Apple. Android functioneaza foarte bine, dar nu straluceste - nu are acea slefuire a unui iStuff. E pretul libertatii de a scrie aplicatii, o iau oamenii pe aratura si isi mai baga picioarele si sar peste finisare.
 
Back
Top