Sursele voastre online pentru știri / editoriale / pierdut vremea

Olivian Breda

Internet marketer
Sugar daddy
Salut,

Aș fi foarte interesat să aflu unele din sursele voastre pentru a vă informa / distra în online.

Dacă vreți să partajați, pentru a da mie (și altora) idei ...

Eu citesc ce scriu în online Andrei Pleșu (pe Dilema Veche + Adevărul), Mihnea Măruță (pe blog + Facebook). Ambii sunt din zona artelor / culturii și a lucrurilor înalte, Mihnea Măruță este jurnalist.

Citesc, dar cu un pic mai puțin interes, site-urile/blogurile lui Viorel Ilișoi (jurnalist cu cuvinte foarte vii, stilul lui Creangă), Dragoș Mănac (IT&C, acum expat, foarte profund), Adrian Stanciu (management, acum expat, extrem de lucid, pentru mine), Cosmin Alexandru (politică, actualități, jovial), Derek Sivers (filozofii din perspectiva unui IT&C / antreprenor, mă pune pe gânduri), Rand Fishkin (SEO / Marketing online, îmi place stilul), Seth Godin (marketing, cu ceva focus pe online, uneori îmi dă idei bune).

Am niște surse pentru a afla de evenimente, mai relevante sunt Humanitas, Metropotam. Urmăresc separat evenimente sportive și creștine.

Citesc niște bloguri din online-ul românesc, nume mari, dar nu sunt neapărat recomandări personale.

Citesc Lifehacker, în principiu pentru dezvoltarea personală, dar în scopul ăsta am pierdut atâta timp, că probabil e mai mult un hobby (pierzător de timp) decât o resursă (care aduce valoare).

Urmăresc două site-uri pe partea de SEO: Moz.com (e OK) și SearchEngineLand (e mai puțin OK). Citesc mai multe resurse pe tema uzabilității, dar nu mă impresionează în mod deosebit vreuna (se pot găsi liste "top blogs for UX" și cam aia e lista mea, fără să mă atragă ceva).

Citesc secțiunea de sănătate de Time, NY Times și WebMD.

Intru zilnic pe HotNews.ro.

Mă amuză uneori 9Gag.com (dar de multe ori nu) și ce apare pe pagina de Facebook a NimicNou (în general, ce fac ei, dar mă uit și la câte alte lucruri).

Folosesc în general un feed reader, pe unele site-uri intru când îmi aduc aminte.

Notă: "citesc" = "urmăresc, aleg pe ce să mă uit, mă uit fugitiv pe majoritatea articolelor pe care le selectez, și, în fine, citesc efectiv, cu atenție și interes doar puține lucruri, comparativ cu pâlnia inițială". Multe din sursele de mai sus postează relativ rar, sau, deși sunt abonat la o secțiune cu multe știri, citesc puțin efectiv din sursa respectivă.
 
Last edited:
Nu știu dacă știți de Nuzzel, dar mi se pare un tool foarte drăguț: Create a personalized, social media fueled newsfeed using Nuzzel - YouTube

Practic, creați un cont de Twitter (poate fi fals, poate fi real), postați minim 10-20 de articole, apoi câteva zile la rând adăugați câteva știri pe Twitter, să nu fie gol și părăsit acel cont, și urmăriți câteva sute (recomand peste 1.000) de persoane dintr-un domeniu anume.

Apoi conectați Twitter cu Nuzzel, și veți avea creat un cont de tipul:
, sau similar.

Ce face Nuzzel? Vă va informa despre articolele partajate cel mai mult între acei 1.000 de oameni pe care îi urmăriți pe Twitter. Citesc știri cu Nuzzel de vreo 4 ani și sunt foarte mulțumit de acest fel de revista presei pe care mi-o oferă.

Și intrați pe acel cont la câteva zile (puteți vedea mesajele din arhivă), dar optim e să intrați o dată pe zi, dacă vreți să fiți la curent cu știrile.

Mi se pare foarte OK să rămâneți la curent cu ce se întâmplă într-un domeniu anume.

L-am folosit cu succes în mai multe situații, nu doar cele 3 de mai sus.

Notă: funcționează bine cu minim 500-1.000 de conturi urmărite, dar acele conturi să aibă activitate. Prin urmare, pentru nișe pe România nu cred că veți găsi prea ușor conturi de urmărit. De văzut și:

https://nuzzel.com/
 
Last edited:
Pentru pierdut vremea Anandtech e excelenta, in ultimii ani calitatea bate recorduri dupa recorduri. In jos.
Ars e decent, dar nu suficient pentru a merita citit zilnic.
Phoronix mai are cate ceva interesant,
HackerNews e interesant destul de des (warning: in marea majoritate comentatorii au vederi politice de stanga sau foarte stanga, comentariile chiar si centriste iau downvote la greu),
 
Back
Top