Supraincalzire Asrock ION 330

Marius '95

Am retinut ideea ta dar chiar si asa tot trebuie sa modific carcasa, sa decupez in spatele ventilatorul de 50mm grila de aerisire si sa decupez sau sa dau gauri in masca frontala de plastic.

Neo

Sistemul a costat 600RON luat SH in Decembrie 2010. Pisica nu mai este sa isi bage coada in ventilatoare. :frown:

@All

Multumesc tuturor pt idei, odata ce ma decid se ma ocup de modding carcasa actuala sau de inlocuit carcasa cu una noua va anunt, momentan o sa stau cu sistemul open.
 
Cum ajunsese GPU temp la 70 aseara, am decis sa schimb pasta de la GPU. Dupa schimbarea pastei sistemul nu mai pornea. Dupa vreo jumate de ora de incercari de remontare a memoriilor si de schimbare a pastei + un reset de Bios si o schimbare a porturilor USB folosite de tastatura si mouse am reusit sa pornesc sistemul si am verificat temperatura care acum atingea 79 in acelasi clip youtube unde inainte atingea doar maxim 70.

Ca masura de urgenta pt racire am initiat protocolul "Winter is coming inside" si am deschis usa de la balcon oprind si caloriferul (am balconul semi-inchis). Asta a stabilizat temperatura pe la 69. Am folosit sistemul asa cateva ore (chiar si dupa ce a fost inchisa usa de la balcon (dar cu caloriferul tot oprit).

Azi dimineata am pornit caloriferul si cu o temperatura in camera de 23 aveam 66 la GPU. Cand temperatura a ajuns in camera la 24 am atins 67 la GPU.

Banuiesc ca a avut nevoie de ceva vreme sa intre in functiune noua pasta (AS 5). Inainte era pe cooler un petic termic.
 
Ai pus pasta si ai legat radiatorul peste ea pur si simplu?
Eu plimb un pic radiatorul in timp ce il tin apasat pe CPU/GPU inainte sa strang suruburile, ca sa se intinda pasta.
 
La radiatorul asta nu sunt suruburi, sunt distantiere de plastic cu arc si varf din ala care odata ce iese din gaura isi mareste dimensiunea. Cat despre pasta am pus cred mai putin de o treime dintr-o boaba de piper si am intins-o pe pastila GPU cu varful de la seringa de AS 5 pana am acoperit toata suprafata pastilei).

Cum am facut vreo 3 puneri de pasta pot sa zic ca la cantitatea de pasta depusa pe cooler dupa desfacere se poate vedea prin pelicula de pasta culoarea aluminiului aprope perfect doar pe margini se vede o cantitate excedentara. Cat despre pastila procesorului din ce tin minte era acoperita de un strat subtire de pasta prin care cred ca puteai vedea faptul ca ceva e scris pe pastila.
 
Eu pun o picatura cat jumate din boaba de piper, dar n-o intind. Pun radiatorul si il apas in timp ce il misc si il rotesc a.i. sa se intinda pasta sub el. La urma pun suruburile/arcurile/etc. Nu pot demonstra, dar sunt de parere ca prinzi bule de aer in pasta daca o intinzi inainte sa lipesti radiatorul.
 
Întins pasta are cam aceleași rezultate ca bobița. Nu ai ce bule de aer să prinzi dacă ai presiune decentă.


 
Oricum ati face, ceea ce conteaza e rezultatul final: bagi forja si vezi temperatura chipului.
 
La AS5 forjă bagi după ce utilizezi drăcia câteva ore bune, are un timp de break in după cum a demonstrat și Foxter :smile:

Timpul ăsta oricum depinde masiv de forța cu care coolerul calcă pe die și dacă ai sau nu IHS, suprafețe etc.
 
Prin schimbarea pastei am obtinut o reducere a temperaturii GPU de 2 grade. As zice ca e decent pt un cooler pasiv, banuiesc ca si bucata aia de metal are o cantitate limita de caldura care o poate disipa pasiv per unitate de timp.

Mi se pare ca coolerul e mai fierbinte acum ca inainte dar cum nu avut la dispozitie un termometru sa masor temperatura coolerului inainte si dupa schimbarea paste e imposibil de spus cu siguranta ca este corecta estimarea.

Die-ul era expus in cazul de fata si forta de apasare era mai mica ca a unui coooler de socket A/FCPGA as zice eu.
 
Back
Top