Streaming audio

Marius '95

troubleShooter
Vreau sa fac streaming audio catre un client aflat undeva in internet. Clientul se presupune a avea un Windows oarecare fara customizari.

Am un PC pe care rulez Winamp cu encoderul de la Spacial Audio (DSP plugin). PC-ul este conectat prin ethernet gigabit direct (fara switch) la server. Serverul ruleaza SHOUTcast v1.9.5 care primeste stream-ul de la encoder si il trimite mai departe in internet.

De cateva zile, encoderul da o eroare la cateva secunde dupa conectarea la server: "Unable to send data fast enough. Buffer cleared." si se deconecteaza. Deconectarea apare la cateva secunde dupa pornire la stream-urile de 320 kbps si la mai multe zeci de secunde la 128 kbps.
Am incercat:
- Downgrade-ul versiunii de SHOUTcast: aceeasi eroare.
- Schimbatul SHOUTcast cu IceCast: incompatibilitate cu encoderul.
- Rulatul Winamp+Encoder pe server: totul OK. Nu apare eroarea.
- Incercarea de a asculta stream-ul de pe server cu Winamp pe PC rezulta in eroarea "Error syncing to MPEG". WMP9 merge.
- Am presupus o eroare de tip "clock drift" intre cele doua calculatoare, din moment ce serverul are vreo 15 ani... Setarea /usepmtimer pe PC si server in diverse combinatii n-a eliminat eroarea.
- Solutiile propuse idiotic pe internet se refera la upgrade-ul conexiunii la internet, irelevant in cazul meu din moment ce conexiunea este deja gigabit prin cablu direct.


Alte sugestii?

Ce alt software mai pot folosi pentru streaming din winamp catre un client cu Windows din internet? Sau poate exista ceva dedicat (player/queue + encoder + streaming server)?
 
Da, in mod normal nu-l tin, dar cateodata dau peste o balarie din asta si atunci trebuie sa am cu ce testa.
 
Se pare ca eroarea era cauzata de bridge-ul intre doua porturi ale aceleiasi placi de retea. Acum merg combinatiile Spacial Audio cu Shoutcast si EdCast cu IceCast.
 
Back
Top