Stocarea datelor și USB3

Mie mi se pare risipă să pui SSD într-un enclosure extern, mai ales că stickurile USB 3.0 nu-s chiar atât de scumpe.
 
Eiiii i se pare lui risipa, na poftim acum!

Un USB flash de 512 GB la emag e 1200 lei si ceva maruntis, un samsung evo e pe la 1/2. La pc garaje tot pe acolo, iar alea mai ieftine sunt lipsa stoc.
Si nici nu am chef sa cumpar de pe amazon sau de la poporul chinez un amarat de USB flash, pur si simplu am comparat preturile romanesti si vad ca ies mai bine cu SSD + enclosure.
 
Dacă tu te iei după emag. Iei un stick Corsair de unde vrei tu (Amazon preferabil) și ai garanție pe viață la ei. Dacă moare, RMA direct la Corsair, îți trimit versiunea "la zi" (am pățit de am făcut RMA la un stick de 64GB USB 2.0, mi-au trimis 64GB 3.0).

Prețul ăla de 1200 RON este absolut aberant la 512GB. 1TB oricum sunt și ele foarte scumpe, stick sau SSD (deși SSD mai puțin).
 
Multumesc mult! Cam asta e ceea ce caut! Sa vedem cum rezolv cu "no sellers are currently delivering this item to Romania." dar informatia e foarte utila pt mine!
Desi, de ce sa nu recunosc, imi place si ce a spus Neo cu RMA ul direct la Corsair (nu stiam ca se poate, merci)! Acum ce sa aleg? Probleme grele...!
Pana la urma, pentru ca-mi place risipa :smile: iau flash Corsair + enclosure + SSD.
 
  • Haha
Reactions: Neo
Nu numai că se poate, dar e și lifetime. Ca la memoriile RAM. Deci nu depinzi de magazin.

Am făcut RMA la Corsair cu RAM, stickuri -> niciodată nu au fost probleme. GSkill sunt iar super la RAM, tot așa lifetime warranty.
 
Pentru că nu sunt impuse buyer (de fapt, cred că mă aflu în cealaltă extremă :frown: ), am ratat azi un d-ăsta la $80 + cam $33 taxe și transport. :capu: Nu știu dacă a fost eroare sau lichidare de stoc, dar până am stat eu să mă gândesc, s-a terminat.
 
Pentru că am avut experiențe foarte interesante cu un HDD extern USB-C, care se comporta complet diferit cu fiecare cablu USB-C pe care l-am găsit (de la 20MB/s constant la 150MB/s constant, în trepte în funcție de cablu, iar la ăia 150MB/s NU ajungea cu cablul cu care a venit în pachet, ci cu altul), am comandat un USB cable checker. Partea interesantă e că pare să fi ajuns azi, ceea ce nu mă așteptam, fiind cu "poșta" (doar că aia japoneză, nu chinezească). Adică 11 zile din Japonia până aici, cu tot cu (normalele) 7 zile de stat prin poșta română. Și asta cu $6.
 
Last edited:
Și cam așa funcționează.

2019-07-22 09.58.14.jpg
 
Am un dock USB 3.0 vechi de la Akasha în care am băgat un Hitachi de 8TB să mai consolidez datele. Copierea pică aiurea. S-a mai întâmplat și înainte la un hdd de 4TB, dar acel hdd pus pe SATA merge ok şi in ziua de azi fără incidente. Să-i cânt prohodul şi să-l înlocuiesc sau să-mi bag nasul prin el? Este luat cu ceva timp înainte să apară HDDurile de 4TB, contează asta cumva? (Mă refer să nu "suporte" capacități mari că-i dă ceva cu virgulă pe acolo).


 
Pentru problema de mai sus trebuie să aștept să vină colegul din concediu, să testăm cablurile lui...
 
Curioase viteze. Modelu' ăsta avea 100 MB/s read, 15 MB/s write. Pe testate şi pe specificaţii.
 
Back
Top