Stocarea datelor și USB3

Sunt curios daca interfata dintr-un aparat foto poate tine pasul cu cardul. BTW: aparatele foto pro au cumva prin meniuri si test pt. viteza de scriere pe card?
 
La CF-uri se putea asta, dacă aparatul nu știa UDMA și băgai un card super nou obțineai câțiva MB/s, că atât știa aparatul să negocieze. La SD-uri UHS2 la fel, cardul ar ști mai mult dar nu are aparatul hardware-ul necesar.

Nu găsești teste de viteză în meniu, dar nu înseamnă că nu poți testa. Am făcut o rafală de JPG+RAW pe 7D mk II cu cardul Lexar de mai sus până un pic după ce a terminat buffer-ul și am cronometrat scrierea completă (până a putut să le afișeze - vezi discuția cu ipman de pe pagina anterioară).
31 de poze (31MB RAW-ul + ~7MB JPEG-ul) = 1.15GB, scrise complet în 23 de secunde => ~50MB/s scriere. Ceea ce seamănă mult cu rezultatul folosind reader-ul - având în vedere precizia mea de măsurare cu cronometrul într-o mână și aparatul foto în cealaltă.

Viteza se poate teoretic măsura conectând aparatul la PC, dar folosește PTP, care nu mi se pare de încredere pentru teste de viteză, nu mi-e clar când și cum citește pentru că încearcă să scoată și thumbs și alte informații din poze.
 
@pufi: încearcă și cu 2GB pe cardurile tale din celălalt thread, posibil de-aia sunt atât de asemănătoare.
Acum am pus testele la refăcut, durează ceva mai mult. Viteza de citire este capped clar la 47,7MB/s; o fi de la reader sau de la controllerul on-board. N-am alt USB3 în casă.
 
...au cumva prin meniuri si test pt. viteza de scriere pe card?
CHDK sigur are, nu știu dacă și ML (parcă are). Bine, sunt pentru Canon-iști. :kul:
 

Attachments

  • IMG_20160130_131808.jpg
    IMG_20160130_131808.jpg
    55.8 KB · Views: 23
Last edited:
7D-ul a avut mereu probleme cu ML din cauză că e un dual processor mai ciudat (sunt 2 CPU-uri la fel, dar fiecare CPU are funcțiile lui și doar unul din ele poate fi accesat de ML). Pentru 7D mk II încă nu există o versiune stabilă din câte am văzut (sau nu există deloc), iar pe 7D-ul vechi erau chestii care nu funcționau corect.
 
Da, mie nu-mi plac versiunile astea mai noi că se concentrează numai pe partea de video. Bine, ML la origini asta și-a dorit, dar v. 2.3 de pildă, avea câteva chestii în plus la partea de foto, care au dispărut din versiunile nighty builds.
 
Lexar a schimbat design-ul cardurilor, dar se pare că înăuntru e exact același lucru - ceea ce nu e rău.

2016-06-29 13.06.08.jpg 2016-06-29 13.07.22.jpg
lexar_128_1000x.png
 
  • Like
Reactions: LNT
Am luat şi eu o jucărea d-asta şi tare-s curios ce dă. Dacă prind o clipă de răgaz o testez pe laptop, singurul ce-l am cu USB3. Interesant e că preţurile au început să scadă şi la stickurile astea USB3. La 57 de lei pe 32 GB cât e la Carrefour, era mai ieftin decât unele USB2.
 
WTF 57 de lei. Stick-urile alea scârț sunt pe la 40 de lei sau chiar mai jos pt. 32GB, iar cele decente/bune sunt pe la 50 sau un pic mai mult. De exemplu, DTR30G2 de la Kingston e sub 55 de lei.
 
USB3? Mă miră, pe-aici n-am găsit, oferta e limitată. Aaa, online, cu 25-30 transport o fac dublu.
 
Da da, știu, e Cluj. Dar nu văd de ce n-ar fi și în alte localități așa.
Păi, tu compari Clujul cu Brăila? Păi, Brăila a fost primul oraș din România căruia "capitaliștii" i-au distrus industria, vezi uzina de utilaj greu Progresul (cu excavatoarele ei și nu numai) și Combinatul de celuloză, hârtie și fibre artificiale. Au urmat, ceva mai târzior, 3 laminoare, iar acum vreo 5-6 ani ultimul. Păi, lucrau zeci de mii de oameni acolo... Actualmente, putere de cumpărare extrem de mică, firme slabe, proaste și puține. Nu cred să existe vreo 2-3 firme de computere cât de cât acătării, dar și ăia sunt "șperțari"/bișnițari, cu adaosuri mari. Singurele posibilități de aprovizionare: Carrefour, Altex și online. :wink:

Am testat și eu jucăria de Sandisk și pare a nu fi cel mai bun performer, dar pentru mine e cel mai rapid stick ce-l am la ora actuală din cele vreo 200 GB de stickuri USB adunate de-a lungul timpului. Cel mai longeviv e unul de 2GB, tot Sandisk, care are ani bin și date multe în cârcă.
 

Attachments

  • Sandisk Dual Ultra 32GB.jpg
    Sandisk Dual Ultra 32GB.jpg
    109.8 KB · Views: 17
Nu. E pe d-ăla albastru. :biggrin: Îl bag și-n portul celălalt albastru să văd ce zice. Pe USB2 țin mouse-ul wireless.
 
Ai 4 opțiuni:
- e prost configurat portul
- e stick-ul fake
- testele altora (care zic write 30-40 și read >100MB/s) sunt fake (tu ești cumva peste vitezele lor de USB2, dar mult sub vitezele de USB3)
- ai ceva foarte bușit în sistem care-ți face transferurile foarte lente
 
Stick-ul cred (și sper:biggrin:) că nu-i fake, doar în măsura în care Carrefour e magazin serios. De 1. ți 4. nu știu ce să zic: ce-aș putea să verific?
Driver de USB3 văd că e ăla generic de Windows, că chiar Lenovo îl recomandă, căci am căutat să-i fac update...
 
Back
Top