Stocarea datelor prin intermediul USB 2.0 & Co

M-am hotărât și eu că trebe un stick, că iar a crăpat Corsair-ul (de data asta de 4GB). Având în vedere că vreau să-l iau pentru mult timp, ce sugerați? Eu aș fi vrut ăsta sau ăsta. Ca idee nu mă încălzește că au atâtea luni garanție, cât m-ar încălzi să nu moară în cele mai nepotrivite momente :biggrin:
 
Eu cataloghez stick-urile ca consumabile, nu ţin nimic important pe ele şi le folosesc doar să transport date de colo colo. Cumpăratul unuia de mai mult de 100 de lei nici nu se pune problema, într-un an îţi iei unul de capacitate dublă cu bani mai puţini. Iau stick-uri doar la lichidări de stoc.
 
Mda, e și ăsta un punct de vedere, dar nu cred că poți spune că transporți doar chestii neimportante de colo-colo. Mi se pare aberant, practic niciun mediu de stocare nu este sigur? Suntem în 2011 sau ce spanac? :biggrin:
 
Writing speed 6MB/s la PNY-ul ăla e cam puţin.
Masurat cu ce?

read.pngwrite.png
 
M-am hotărât și eu că trebe un stick, că iar a crăpat Corsair-ul (de data asta de 4GB). Având în vedere că vreau să-l iau pentru mult timp, ce sugerați? Eu aș fi vrut ăsta sau ăsta. Ca idee nu mă încălzește că au atâtea luni garanție, cât m-ar încălzi să nu moară în cele mai nepotrivite momente :biggrin:
Tine de exclusiv de noroc, indiferent de pret. Cel putin la ce se gaseste pe piata consumer.
 
Nu prea înțeleg de ce un SSD nou, cu 100 de lei mai puțin decât într-un magazin (unde nu se găsește, da` trecem peste) nu este atractiv. Dar mă rog :smile:
Pentru ca gasesti un distribuitor care sa ti-l dea mai ieftin decat in magazin, iar daca mai faci si un aranjament sa il iei fara TVA (exista metode) e si mai ieftin - nou, cu garantie.
 
Asta scrie la ei pe site, chiar în link-ul dat de tine.
Acum am vazut si eu specificatiile pe situl ala, am dat linkul pentru poza. L-am cautat prin PDA in Cocean, am dat de review-ul asta dar am zis ca-i un pret prea bun si l-am luat. Testat avea alte viteze.
 
Stick: sa fie ieftin, decent de rapid si de solid. Tocmai ce am luat un A-Data de 16GB cu 80 RON, super-multumit de achzitie. Cum spune si miahi, este doar un consumabil pentru cca 2 ani. Mergi zi de zi pe santier de vrei Corsair Survivor si tii dupa tine 3000 de mp3-uri si 10 mkv-uri 720p in permanenta de vrei 64GB? Ia ceva mai ieftin, restul da-i pe bere. :smile:
De SSD-uri nu zic nimic, nu ma tenteaza ideea pana cand unul rapid si fiabil, gen OCZ Vertex 2, de 64GB nu ajunge sub 100$.
 
Pentru desktop nu aș face decât RAID 0 de SSDuri.
Pentru ce? Nu am avut niciodata nevoie de viteze de transfer de oridunul a 500MB/sec cand orice aplicatie si OS sunt facute pe ideea ca HDD e lent, se folosesc tone de cache (1-4 GB uzual pe computerul meu) si totul merge bine pana la urma.
Tehnologia mie mi se pare fiabilă în acest moment, nu am auzit să se piardă date sau să pice SSDuri aiurea, din diverse motive. Degradarea performanței se rezolvă cu un secure erase, dar nici aia nu mai e o problemă de când TRIM este disponibil.
Faptul ca are un numar foarte limitat de scrieri anuleaza ideea de fiabilitate. Am folosit discuri (HDD) ani de zile fara nici o grija ca zonele mai intens utilizate o sa dispara si culmea, alea erau descriptorii in FAT sau MFT, daca se intampla ceva acolo ai pus-o instant. Pe un SSD ca sa nu patesti asta trebuie sa mute sectoarele respective la fiecare scriere, e un dans dubios pe-acolo care numai incredere nu imi inspira.

De SSD-uri nu zic nimic, nu ma tenteaza ideea pana cand unul rapid si fiabil, gen OCZ Vertex 2, de 64GB nu ajunge sub 100$.
Pai au ajuns. Nu stiu ce model era ala de imi zicea frate-meu ca il ia, dar e 100$ la 64GB si viteze in jurul la 250 MB/sec.
 
Eu vadpe site-uri OCZ Vertex 2 60GB la vreo 520 RON = 170$, deci aproape dublu, n-am acces la super-oferte de genul celei de mai sus.
 
Mi-am luat un MSI HDD Rack StarTray 2.5 USB 2.0 IDE in care am bagat o fosila de IDE de 20GB cu intentia de a-l folosi pentru sincronizarea a doua sisteme aflate in locatii diferite (vreo 10 directoare, unele cu 1000+ fisiere in ele, maxim 2GB in total). Problema e ca rack-ul e o tampenie, cand intru intr-un director cu mai mult de 2000+ fisiere sau cand il pun la copiat, crapa, XP-ul nu-l mai vede si se reconecteaza dupa cateva secunde. O sa-l duc inapoi la Evomag cand o sa am drum la dracu-n praznic la ei, altfel ma costa benzina mai mult decat rackul.

Nu pot folosi stick-ul datorita numarului mare de fisiere mici, am nevoie de timpi mici de acces si la asta stick-ul nu se descurca deloc. Iar un HDD extern nu ma atrage pentru ca nu vreau sa dau 200+ lei pe 160+GB cand am nevoie doar de maxim 10GB.

Intrebare: daca iau alt rack mai scump, merge? Vreau ceva alimentat tot prin USB sa nu car si alimentatorul. Alte variante?
 
Nu e, vreau sa transfer doar fisierele modificate. Intre doua IDE sincronizez directoarele cu EZBack-it-up in maxim 20 de secunde, problema e ca nu gasesc o solutie lowcost si prin USB.
 
Back
Top