Ştiri diverse hardware

Sînt curios de doo chestii: cît de rapidă, procentual, o să fie ca placă video față de GTX 680 și cît de rapidă o să fie, ca GPGPU, față de HD7970/GCN. :smile:
Ah, și să nu uităm cît de greu a fost de găsit GTX 680 pe piață în prima' juma' de an. Și la ce preț.
 
Mda, siiiigur o să fie doar 250W :smile:

Nu pricep cât de greu s-a găsit GTX680, eu am comandat-o în ziua lansării și-a doua zi am avut-o pe masă. Prețul? Normal pentru o placă video high end - 7970 a fost 450ish lire de la XFX, asta cam 430ish lire de la EVGA. Nu discutăm de România cu disponibilitatea, mereu a fost problemă. La fel și cu prețurile super umflate. Nimic nou.
 
Dacă NVIDIA zice 250 W, le putem da crezare. :smile:
Nu am avut experiențe cu GTX 680, știu doar ce am citit pe siturile de tehnologie, unde toată lumea urla că nu se găsește GTX 680 în US.

Tu pîn' la urmă ce placă ai? :smile:
 
Dacă NVIDIA zice 250 W, le putem da crezare. :smile:
Nu am avut experiențe cu GTX 680, știu doar ce am citit pe siturile de tehnologie, unde toată lumea urla că nu se găsește GTX 680 în US.

Tu pîn' la urmă ce placă ai? :smile:

GTX680. Bla bla iacadi jmacadi urla lumea pe siteurile de tehnologie. În UK cel puțin a fost disponibilă en-gros, nu văd de ce-n US n-ar fi fost.

250W evident că poți să-i crezi, dar ăia-s cu throttling pe GPU și atenție mare să nu facă poc. Dacă-i elimini protecțiile - cea de overclocking (sare consumul ++) și/sau cea de TDP, la cum este construită sursa pentru RAM, face poc una-două :smile:


Este un quadcore. Doar 250W? Să vedem :smile:

Again from TFA:



Adică mâine.
Ce înseamnă TFA? Că o să mor prost. Google mi-a spus de Tenant Farmers Association. Pe care nu-i cred. Jur.
 
250W evident că poți să-i crezi, dar ăia-s cu throttling pe GPU și atenție mare să nu facă poc. Dacă-i elimini protecțiile - cea de overclocking (sare consumul ++) și/sau cea de TDP, la cum este construită sursa pentru RAM, face poc una-două :smile:

Again from TFA:

This updated version of GPU Boost can increase the maximum clock rate because the voltage level is controlled by a known, easily measured data point: temperature. By preventing a combination of high voltages and high temperatures that might break a chip, NVIDIA can increase the voltage on a chip-to-chip basis to increase the overall performance of the card in most cases.

Io nu înţeleg de ce nu citeşti articolele. E a treia oară când trebuie să dau copy/paste la citate pentru tine. Dacă n-ai timp, e OK, dar nu sări la concluzii :smile:
 
Eu nu înțeleg de ce ți se pare că NVIDIA spune un lucru nou. Pe Miahi îl înțeleg, că nu prea are habar ce au scos verzii în ultimul timp și lui îi trebuie avioane răcite pasiv.

GPU Boost 2.0 este same fucking thing cu GPU Boost 1.0, cu singura diferență că probabil va fi locked mai abitir ca precedentul, ca să nu le facă poc VRMurile de proastă calitate de pe plăcile de și mai proastă calitate made in subChina.

Ca idee, graficele cu GPU Boost le-am văzut în direct la prezentarea de la lansarea 660 :wink: Faptul că zomg au mutat ăla mai la dreapta și i-au spus 2.0 nu înseamnă că sporul de performanță se și pupă cu teoria.



Ca să-ți explic mai bine.

GTX6xx sunt niște plăci ciudate, cică energy efficient and shit. Ok, toate bune și frumoase, dar totul este dus în spate de GPU-boost ăla. Placa în idle este foarte jos în frecvențe/temperaturi/consum. Când ai pornit ceva pretențios care presupune tesselation sau în general efort GPU >80%, temperatura sare incredibil de rapid și brusc (pentru că sistemul de răcire-i relativ prost) și relativ consecvent cu frecvența GPU/vRAM. Se stabilizează pe undeva pe la 70-80*C și apoi dacă te uiți prin MSI Afterburner vezi cu stupoare momente în care nucleul grafic intră-n throttle o\ doar ca să nu sară consumul, temperatura și VRMurile-n aer.

Poți scoate limitarea (stupidă și artificială) de TDP, dar atunci placa poate face poc foarte ușor, din nou, din cauza componentelor proaste și calității scăzute atât a construcției cât și a materialelor overall.

Deci da, 250W cu placa strânsă de ouă serios. Problema este că nu prea va fi folosită așa decât de cei care-și permit placa și-o iau pentru a se mândri cu ea și de foarte puțini oameni care-o vor folosi ca substitut mai ieftin pentru Quadro. Restul vor vrea ca la 1000$ să scoată tot ce se poate din ea, cu surse de 1kW+ dacă-i nevoie :wink:
 
Da' ce papuci faci cu o placa video asa puternica? Totul merge brici acum pe GTX680/HD7970, din nou mai puternic consider personal ca e risipa pur si simplu...
Sau e doar pentru e-peen? :smile:
 
temperatura sare incredibil de rapid și brusc (pentru că sistemul de răcire-i relativ prost) și relativ consecvent cu frecvența GPU/vRAM.
Acelasi lucru ar fi valabil si pentru Intel/AMD CPU puse pe niste placi de extensie similare ca dimensiuni cu un VGA din asta.
 
Pentru un singur monitor este corect ce spui tu... Ce consideri tu e-peen pentru alții este o necesitate. Etc.
 
ChromeBook Pixel hands-on.

The machine's real star is its 12-inch, 3:2 display. True to Google's word, the screen is gorgeous, and makes full use of that 2,560 x 1,700 resolution.
First impressions? Very solid, and possibly the finest Chromebook yet -- but at $1,299 for WiFi and $1,449 for LTE, it had better be

...şi un screen aşa de glossy că se vede casa de peste drum în loc de ce e pe ecran. Good Job, Google! Not.
 
Google nu produce nimic hardware. Tot ce are sigla lor este facut de altii, Samsung, LG, HTC, Asus, etc.
Sigur ca asta nu-i impiedica sa zica nu, dar poate sint motive financiare la mijloc.
 
"All your future money belong to us" mai degrabă. Sunt curios dacă vor fi și versiuni mai ieftine de $5000. E fain că e super mic, dar după cum arată, nimic nu poate fi extins cu chestii 3rd party, deci pot să-ți ceară $1000 pe 16GB de RAM, că doar ai bani. Da, arată bine, da' "extensibil" pentru ei înseamnă "doar cu chestiile noastre". Pare să n-aibă loc de vreun hdd intern, adică dacă vrei storage mare și mai rapid decât gigabit trebuie să stai cu mațele atârnând sau să plătești serios pentru SSD-uri interne custom.
 
Uitandu-ma dupa LTE pentru laptop, am aflat ca exista carduri combo WLAN + WWAN + GPS pe miniPCIe.
http://www.roundsolutions.com/techdocs/ds/GTM671W.pdf
Conform specificatiilor, foloseste interfata USB a slotului miniPCIe, ceea ce inseamna ca in laptopul meu as putea conecta placa in al doilea slot, care n-are PCIe, ci doar USB. Iar primul slot, ramas liber dupa ce dau afara WLAN-ul actual, imi ramane pentru un al doilea SSD. :biggrin: Sau un accelerator H264.
 
Vezi să-ți ajungă antenele până la pcie-ul care trebuie. Și că slotul cu wifi-ul actual e full length (pentru ssd) și nu half-length.

Și vezi că wifi-ul are nevoie de PCIe, doar modemul e usb:
Thank you for your mail and your interest. It is always nice to see conversations on technical forums about our modules.

Our GTM671W(FS) is a mPCIe module that follows the mPCIe elektromechnical specification revision 1.2. This general standard defines two primary data interfaces: the PCI express and the USB interface. We decided to use PCIe for our WiFi communication and the USB serial data interface for the 2G/3G/GPS part. If your Sony Vaio doesn’t support USB than you unfortunately cannot use our solution for mobile communication.
http://www.jiaxuanshipin.com/how-to-determine-whether-a-mini-pci-express-supports-the-usb-interface/ + http://www.micropctalk.com/forums/showpost.php?p=63065&postcount=7
 
Back
Top