Statistici pentru un server web

Marius '95

troubleShooter
Imi poate recomanda cineva un program care genereaza statistici (inclusiv grafice) din .log-urile unui server web? Ar fi preferabil sa nu necesite ASP, Perl, .NET, Java, etc. nici pe server, nici la client. Am PHP si MySQL. Daca chiar nu se poate fara, am si Java.

Multumesc.
 
Poți genera statistici în trei feluri: 1) din log-urile serverului web, 2) din accesările browserului vizitatorului către un serviciu gen Google Analytics, sau 3) din aplicația ta web care își generează propriile statistici de acces. Pe un web hosting extern sigur ai măcar 1-2 metode de a analiza log-urile.

Cel mai bun procesor de log-uri pe care-l cunosc e AWStats, și care folosește PERL pe server. Refresh-ul datelor se face cu un scheduled task periodic, nu „live”. Condiția e ca serverul web (Apache, IIS sau ce e) să aibă activată jurnalizarea cu suficiente detalii, și AWStats să fie configurat să înțeleagă câmpurile disponibile.

Mai multe opțiuni ai în secțiunea Server Log Analyzers pe SnapFiles Freeware. Poți vedea recenzii/comentarii, screenshot-uri... Unele sunt tot web-based (sau măcar generează fișiere HTML), altele sunt aplicații Windows standalone (gen XLogAn).
 
AWStats nu rulează musai pe servăr, tot ce-ți trebuie e o mașină cu Perl și fișierele jurnal are servărului ueb (asta dacă nu vrei să-l utilizezi în timp real). L-am folosit mulți ani în producție și s-a comportat întotdeauna bine după 10' de configurare (în modul offline).

Google Analytics e și ăsta o variantă foarte faină dacă ai o modalitate ieftină (ca timp) de a insera o bucată mică de cod JavaScript în toate paginile tale (mai nasol e că ăsta nu știe de resurse non HTML sau e mai greu de configurat pentru așa ceva).
 
Google? NoThxPlsDie!

AWStats merge... asa si asa. Restul nu-mi plac. A trebuit sa instalez Perl. :bleah:
Probleme:
1) Am niste directoare cu indexare automata pline cu imagini. AWStats numara imaginile in contoarele de trafic (listele "Summary", "Monthly history" si "File type") dar nu afiseaza URL-urile lor in lista de transferuri ("Pages-URL (Top 10)"), nici nu le contorizeaza acolo la marime, iar lista de download-uri ("Downloads (Top 10)") e goala. Practic, imaginile apar doar in listele alea de mai sus, in rest nu mai apar nicaieri. Cum fac sa vad lista de imagini downloadate?
2) Nu contorizeaza favicon.ico. Respectivul fisier este incarcat de pagina default prin <link rel="icon" type="image/vnd.microsoft.icon" href="/favicon.ico">.
3) Nu detecteaza sistemele de operare. Deloc.
4) Confunda Internet Explorer Mobile 7.11 cu IE6.
 
Modifică fișierul de configurare, ai o linie prin care poți ignora anumite tipuri de fișiere, și implicit imaginile-s toate acolo. Și vezi că mai ai și Full List la link-uri. Sistemele de operare le detectează din browser identifier; dacă browserul nu trimite asta sau dacă serverul nu jurnalizează această informație, normal că n-are cum să ți-o afișeze; în log apare? Vezi la fel și cum se identifică IE Mobile vs. IE6.
 
Am modificat fisierul de configuratie, am resetat si log-urile, am regenerat si statisticile. Tot nu apar.
Browserul trimite, serverul logheaza, AWStats face varza.

Nu-i bun. L-am sters. Se pare ca va trebui sa-mi scriu propriul meu program, dar asta mai incolo, dupa examen.
 
Assembly, assemblerul e translatorul. E ca și cum ai spune că scrii programe în compilator.
 
Un programator hardcore bagă datele în compilator direct de la consolă, nu se complică cu fișiere sursă. :tongue:
 
Și totuși, Marius, nu pui aici fișierul de configurare și un fișier jurnal de exemplu, plz? :smile:
 
E fericit ma, doar ca nu fericirea pe care o stim toti, el isi programeaza singur fericirea lui. :biggrin:
 
Îmi pare tare rău c-am luat-o pe arătură cu discuția omului și zău că nu vreau să-l jignesc, doar mi se pare că se chinuie mult prea tare, plecînd de la niște principii aproape imposibil de armonizat cu peisajul tehnologic (și nu numai) actual. Mă rog...
Încă o dată, îmi cer scuze.

Revenind la subiect: în afară de chestiile pe care le-am menționat mai sus, eu nu prea mai știu ce să recomand.
 
Back
Top