StarCraft II - Hell, it's about time.

Haha zergul ruleaza. Sunt un jucator prost de zerg si am castigat cam toate meciurile 3v3 fie cu 10 pool fie cu 14 pool 14 hatch. E prea usor sa faci early pressure cand adversarii n-au attacking units deloc sau prea putine ca sa se bata cu 6-10 lingi.
 
Mmmm... 6 pool e cheese play. 10 pool sau macro hatch into nydus canal e exploiting the race advantages. Ce sa le fac daca au nerfat terranul suficient de mult incat sa nu se poata apara fara ajutor nici de 10 pool?
 
Meh, +5 secunde Blizzard la rax sînt vreo 3 secunde reale, iar -5 damage la blue flame afectează în principal hellion vs. marine, deci TvT. Eu nu înțeleg de ce se plînge lumea, exceptînd faptul că acum ai timpi morți (mici) în orice build. Cînd s-or lua de ghost, schimb și eu rasa, pînă atunci nu. :tongue:
 
Alea 3 secunde in plus sunt 3 secunde in care eu am 6 lingi si tu ai doar o cladire si niste SCV-uri. Daca rampa e mare ai cam rahatit steagul.
 
Păi și cu 3 secunde mai devreme ce aveam? O clădire cu marine început de 3 secunde și niște SCV-uri. :biggrin:
 
Situation Report: Patch 1.4.

Random thoughts:
- am început să fac reactor hellion expand vZ (as in în ultimele 2 jocuri), și am prăjit 10, respectiv 12 drone. Hellion rulează, lawl nerf;
- cred că lumea chiar a început să schimbe rasa - sînt singurul T din top 13 în divizie;
- P se vaită și după buff, neinteresant;
- DongRaeGu are în medie peste 300 APM :insane:, și a zis că ZvT e easy peasy. :biggrin:
 
Am ajuns pe 1 în gold după vreo două săptămîni de pauză (mint - se pare că am căzut pe 2 între timp, dar se rezolvă...) și am început să joc aproape exclusiv vs. platinum, și observ că the cheese is strong with these guys - am avut mai multe baneling bust, void ray rush, marine/SCV all-in, cannon rush, proxy gateway, etc. în două zile decît în toate meciurile de pînă acum. Toate eșuate, exceptînd un baneling bust. :tongue:

Am încercat 1 rax fe into bio into biomech în TvT, și am cam pierdut pentru că toți cîrnații se grăbesc să facă contain. :mda: Demuslim face același lucru, dar iese enervant de ușor din contain, as in sparge marine/tank/bunker cu o mînă de marine/marauder și 2-3 tancuri; mie nu îmi iese. :frown:

Și legat de diferența de skill: NASL. Liquid`Ret (Z) vs. un nene care e ceva top 10-15 grandmaster (P). Pe la minutul 10, în condițiile în care ambii au jucat pasiv, Ret avea cu vreo 50 supply mai mult. :eek: Point being, un high grandmaster pare cel mult silver pe lîngă un progamer de top care a mai fost și prin Coreea.
 
Ret avea cu vreo 50 supply mai mult.
Pai daca joaca vs P, e relativ normal sa aibe supply mai mare. Ca doar e Zerg. :smile: Bine, 50 in plus la supply la minutul 10 e clar dintr-o greseala de reading a Protoss-ului.
 
Tocmai am descoperit mech în TvZ și mă distrez maxim. :rotf: Mech adică hellion/thor cu 3-4 siege tanks. Cu barracks construiesc add-ons pentru factories, iar starport nici nu fac. Deschid siege expand ca să nu pierd aiurea la vreun roach push sau ceva, și un armory rapid ca să am un thor înainte să scoată el muta. Odată ajuns pe două baze, pot să pompez thor, iar pe trei baze deja e imbalanced. :biggrin: Trei baze pentru că ai nevoie de mult gaz. Muta vs. mass thor e trist, bling vs. thor e „what was that splashing noise?”, iar ling vs. blue flame hellion e și mai trist.

Îmi place și mobilitatea pe care ți-o dau hellions - pot să verific expo-uri, prăjesc niște drone și mă retrag înainte să ajungă ăla să se apere. Iar 12 hellions în linia de minerale e cam nașpa. :biggrin: În plus, dat fiind surplusul de minerale de pe trei baze și faptul că scot cel puțin 4 hellions odată, pot să-i sinucid fără probleme.

Do want more zerg opponents. :happydork:
 
Nu m-am uitat la vreun replay să văd dacă am cîștigat pe macro, dar presupunînd că nu, cam ce compoziție faci ca Z vs. mech? Infestor/brood lord? Sau mass roach? :what:
 
Sincer, n-am idee. Depinde mult de procentul unitatilor pe care le ai. Eu oricum nu joc cu infestori. Hai ca ma duc sa-mi platesc RDS-ul si te contactez. :biggrin:
 
Dacă protoșii ar putea să gtfo of mah game, ar fi perfect. După 1.4, au început să facă toți immortal push (zealot/sentry/immortal into zealot/archon/colossus) pe lîngă tona de cheese pe care o practică standard. Acum încerc să deschid ghost/marine ca să - you know - not die din prima. Din păcate mor la al doilea atac. :mda:

1-1-1 marine/hellion/medivac incoming. :goofy:

TvZ e momentan cel mai bun/sigur matchup al meu - 2 rax pressure sau bunker FE into mech. Răspunsul standard la 2 rax fiind ling/bane/muta, cînd atac pe la minutul 15 cu hellion/marine/tank/thor, nu prea au ce să facă. Plus că meciurile astea durează doar 15-20 de minute.
 
Mda, se pare că e un timing push mai nou cu zealot/sentry/immortal cu +1 armor, ideea fiind că guardian shield cu +1 și cu armura nativă protoss reduce considerabil dmg făcut de marines (vine... 6-1(armură)-1(upgrade)-2(GS), deci 2), iar immortals mătură rapid buncărele. Counter e mass marine cu +1 weapons rapid, cîțiva ghosts cu EMP, buncăre și eventual wall-off complet la natural, dacă permite harta. Sau 1-1-1 cu mai multe banshees, sau combinat cu hellions.

Se poate ține și cu 1 rax FE, din ce am văzut.
 
Vs toss the best defense is offense. 2 rax cu tech labs si-un push la 60 food cu marauderi si-o baraca pentru scouting. Daca merge si te urci la el in casa e mort. Daca facuse expansiune ii faci deny si te extinzi tu. Daca nu tine, te retragi cu ce-a mai ramas din forte si o dai fie pe banshees daca n-are girafe, fie pe vikingi daca are.
 
Axiomă: protoșii nu fac fast expand (poate de la master încolo, și oricum puțini). :biggrin: Dacă pierzi vreodată pe macro, pentru că un P a luat expo înaintea ta, să mi-l arăți și mie p-ăla că-s curios. Pe lîngă asta, orice formă de atac MM e inutilă dacă omul are sentries. Dacă are și immortals (ceea ce au toți după ultimul patch), poți să te consideri punk'd. Prin urmare, orice atac serios cu MM de pe o bază mi se pare inutilă. Merge marauder first, dar ăla e mai degrabă scouting decît atac, și 2 rax dacă P face teching, dar alea vin mult mai devreme de 60 food.

1 rax FE cred că e standard în TvP (marauder first sau gasless) și TvT (gasless) în momentul de față. Și reactor hellion în TvZ. Cel puțin asta face Demuslim, care mai nou e rank 1 grandmaster și pe EU, și pe NA. :smile:

tl;dr: De acord în principiu, dar imo primul atac serios pe care poți să-l faci în TvP e 2 medivac push, pe la minutul 10-12, ceea ce nu se întîmplă niciodată, pentru că P sînt ghei și fac un all-in prin care pierd sau cîștigă mai devreme. :biggrin:
 
Back
Top