StarCraft II - Hell, it's about time.

Puncte bune:
- ti-ai imbunatatit build orderul
- ai luat Xel'Naga towers la inceput, frumos frumos :wink:
- mici alte imbunatatiri generale :smile:

Puncte proaste:
- scouting 0. Adica nu cred ca se putea mai putin. In 45 de minute tu NU ai iesit din jumatatea ta de harta (cu exceptia unui observer care a murit instant). Practic deloc. Ala putea sa-si construiasca Battlecruisere, biserici, moschee, un LHC, tu n-ai fi stiut decat daca era prea tarziu :tongue:. Sfat personal: cand ai robotics bays mai scoate din cand in cand cate un observer si plaseaza-l strategic in spatele mineralelor unei potentiale expansiuni de ale lui. Sansele sa-si faca un missile turret chiar acolo sunt mici.
- harass 0. Daca scoutai putin pana si 2 zealoti trimisi pe bazele alea neaparate si tot era ceva. Nope, all your base are belong to you, all his base are belong to him...
- tot nu folosesti control groups pt unitati. Seriously, huge minus. Sfat personal: cladiri 4-6, unitati 1-3. CTRL-1 faci grup 1, CTRL-2 faci grup 2, etc.
- micro 0 (vezi punctul 3, cu control groups :biggrin:). Daca miscai collossi aia putin in fata si spate supravietuiau mult mai mult.
- nu da research la shields decat daca ai o armata marisoara de unitati aeriene si terestre. E obscen de scump pentru ca se aplica tuturor unitatilor.

Pe scurt, incearca sa fii mai activ. Trimite mereu unitati ieftine la Xel'Naga towers (probes are dirt cheap), scouteaza (observers ftw), incearca sa cauti mereu o vulnerabilitate, joaca agresiv si reactionar, nu static si la noroc.

In final: congrats pt 100 wins cu protosii + shiny new icon (pe care n-o folosesti :biggrin:).
 
Păi shiny new icon nu-l folosesc pentru derută :biggrin:

:lol: @ LHC

M-am obișnuit să am gates pe 1 și stargates pe 2, nici cu robo bays nu mă prea pot obișnui pe 3. Dacă pun producția pe 4-6, sigur o să pun stalkers să producă coloși :biggrin:

În altă ordine de idei sunt pe 2 în bronze și la vreo 300 de puncte de primu`. Crecă promovez la vara viitoare :smile:
 
Vezi ca odata ce Gateways se transforma in Warpgates le poti selecta pe toate cu W, deci scapi de un hotkey. Apoi faci cum iti e tie comod, daca vrei unitati de la 3 incolo e ok, atata timp cat le folosesti :smile:.
 
TvT, superb joc. Thors vs Tanks, enjoy :biggrin:

PS: O sa atasez in viitorul apropiat o colectie de replayuri foarte bune (si educationale :smile:) de la ultimul turneu MLG Pro unde au fost unii dintre ce mai buni jucatori actuali. Momentan ma uit la toate si le sortez.
Cine vrea intreg pack-ul (warning, 200+ replays) sa-mi dea un PM sau un semn aici.

View attachment awesome tvt.zip
 
Mie ce-mi place e cum sunt owned Thors de Colossus în general dacă ai researched extended thermal lance :biggrin:
 
Moar păreri pls? :biggrin:
 

Attachments

  • Blistering Sands awesome scouting powa PvP.rar
    77.2 KB · Views: 12
The good:
- frumoasa deschidere, din cate vad pana acum nu esti supply blocked in nici un moment. Ai invatat frumos sa pui piloni inainte sa ramai fara supply :smile:.
- dragut la inceput ca ai facut pilonul ala in baza lui, screwing with his mind is always good. Un asimilator era mai util zic eu, ii intarzia orice tendinta de teching.

The bad:

MACRO si iarasi MACRO:
- iti trebuie saturatie mai buna la minerale. Nu te opri din facut probe pana nu ai minim 20 la minerale (expansiune normala, albastra) sau 16 (gold).
- daca-l vezi ca e pasiv si freaca menta extinde-te. Jucatorii profesionisti de regula au 3 baze in permanenta daca adversarul e cuminte. Ca regula generala vei vrea sa ai in PERMANENTA minim doua baze, exceptand inceputul jocului bineinteles.
- la minutul 21 tu ai 76 de unitati din 200. Cu macro bun trebuia sa ai 200/200 de mult timp si sa-l termini. La cat de pasiv a fost puteai sa faci un LHC ^^.

Scouting:
- e foarte bine ca ai inceput sa faci observeri, dar nu-i pui la treaba. Misca-i intre expansiuni, cauta gauri in apararea lui unde sa-i bagi si sa vezi ce construieste, etc. Ideea la scouting este sa a) vezi ce face si b) sa-i controlezi tendintele expansioniste si sa le termini din prima.

Expanding:
- expansiunea de langa baza e cea mai usor de aparat, acolo ar trebui sa te extinzi daca nu din prima macar la 5-6-7 minute in joc. Gold-urile se iau mai tarziu in joc sau pe anumite harti la inceput ca element surpriza (gen Kulas Ravine, unde nu e deloc in drum si lumea de obicei nu prea o scouteaza). Gold-urile in mod surprinzator nu dau mai multe minerale ci sunt doar mai usor de saturat (iti trebuie mai putini workeri). Au 6 clustere de minerale in loc de 8, dar fiecare worker culege 7 minerale per drum in loc de 5.


Anyway, recomand tuturor celor ce vor sa joace multiplayer sa dea o raita pe canalul lui PsyStarcraft si sa ia videourile de la primul, adica cele din beta. Chiar daca joaca zerg omul joaca superb si explica bine ce face si de ce castiga (sau pierde) si oricine are de invatat de la el. Trebuie multa rabdare dar merita :smile:.





Edit: (mama lui de forum ca mi-a dat merge...).

Din cate am promis iata colectia de replayuri, unele dintre ele au fost redenumite cu punctul de interes al replayului, dar nu toate.
IdrA a fost castigatorul competitiei, Select locul 2, Huk locul 3, Kiwikaki locul 4.

Pentru cei foarte interesati - competitia a fost double elimination si iata bracketurile (gasiti si toate replayurile acolo): Winner Bracket si Loser Bracket

IdrA este cel mai bun zerg la ora actuala (excluzand Korea).
Huk este probabil cel mai bun protoss la ora actuala, iarasi excluzand Korea.

Pentru cei care nu stiu care-i faza cu meciul lui Huk vs Select cu mothership rush uitati video-ul in care Huk face pentru prima oara asa ceva :biggrin:.
De asemenea, iata toata povestea competitiei de la MGLPro, cu tot cu descrierea Mothersip Rush-ului.

View attachment zerg.rar
View attachment zerg - IdrA.rar
View attachment 7358
View attachment protoss - huk!.rar
View attachment terran1.rar
View attachment terran2.rar

Anyway sunt o caruta de replays, dar sunt cele mai "la moda" strategii asa ca enjoy :biggrin:.
 
Last edited:
Îi bine așe? :biggrin:

Încă unu.. de unde s-a plecat și unde s-a ajuns :\
 

Attachments

  • Blistering Sands fastxpand.rar
    29.6 KB · Views: 11
  • Scrap Station yada.rar
    86.5 KB · Views: 11
Nu-i rau. Dar bine e altfel. :tongue:

Terran-ul nu a jucat deloc. Nici macar un MMM n-a facut. Tu n-aveai nevoie de fast expand. Si n-ai scout-at deloc.
 
Hey nu confuza omul, abia l-am invatat sa faca fast expand :smile:.
Brb, edit dupa ce vad replayurile.

Ok, deci iarasi, scouting 0. Ffs man, what do I have to do to get you to scout :biggrin:

Ok, facem asa. Prima chestie care iese din robotics bay cand il faci = observer. Prima chestie pe care o faci cu le e sa il trimiti IN BAZA INAMICA, cu grija sa nu ti-l omoare cu vreo turela/cannon etc. Daca faceai asta in cele 2 meciuri vedeai ca are doar cativa marines, te duceai cu stalkerii = meci mai scurt cu 20 respectiv 40 min.
Apoi, dupa ce scoti un colossus - doi mai faci niste observeri si-i pui in jurul bazei lui. 3-4 ajung. Inca unul sa patruleze intre toate zonele cu minerale. In felul asta ai control al hartii. Daca vrei sa alegi varianta ieftina ia cate un probe si trimite-l la mineralele alea din cand in cand, sa vezi daca are vreo expansiune. Knowledge is power, and makes games shorter :biggrin:.

In alta ordine de idei mi-a placut macro-ul din meciul 2, ai facut frumos 2 baze, apoi 3, indeajuns de multe probe la minerale/gaz, etc. Ar trebui insa sa ai o variatie mai mare a armatei si asta vine doar din scouting. Vezi ce are --> faci chestii care sa-l contreze. Mass stalkers merge doar pana la un anumit punct.




Right, iata primele mele doua meciuri de 1v1. Ever (meciurile de placement nu se pun).

#1 - vs platinum level (rank 43) cu experienta, a avut si noroc (sau skill!) la niste scans si mi-a tot omorat observeri (the bastard), pe scurt m-a dominat si mi-a tras-o... erm... m-a batut :biggrin:

#2 - vs silver level tot cu experienta (rank 5), l-am batut.

Am jucat slab spre semi-slab in ambele meciuri, cu build order gresit, supply blocked des, ramas fara gaz (am uitat ca 4-gate cere 2 assimilators -_-'), n-am scoutat pe cat si ce ar fi trebuit sa scoutez, am avut emotii si mi-a tremurat mouse-ul :biggrin:.

APM real se pare ca am ~ 70. Pana la 150+ mai am :rolleyes:

Astept comentarii, pareri, critici :smile:.

View attachment Multiplayer.rar
 
I`m watch those asap, gotta go to work :biggrin:

Tremurat mâna pe mouse mi-a tremurat și mie în meciul 2, unde am fost foarte agitat spre crizat. Nu că n-aș fi știut sigur că are o bază sus izolată plină cu turele pe toate părțile, ci pentru că omul era extraordinar de mobil, ceea ce terranii de obicei nu-s. Mă rog, cei cu care am jucat eu[TM] :biggrin:

Ca APM câteodată urc chiar și spre 120, atunci chiar sunt uber crizat, dau jdemii de clickuri, mă mut dintr-un colț al altuia al hărții, caut, mă agit, etc :biggrin:

N-ai zis nimic de motherships :biggrin: S-ar părea că mass recall necesită o grămadă de spațiu neocupat - deh, prima oară când încerc să-l folosesc și am pierdut una :frown: - sau poate aveam eu prea mulți stalkers. Nu știu, trebuie să studiez problema :biggrin:
 
N-ai zis nimic de motherships :biggrin: S-ar părea că mass recall necesită o grămadă de spațiu neocupat - deh, prima oară când încerc să-l folosesc și am pierdut una :frown: - sau poate aveam eu prea mulți stalkers. Nu știu, trebuie să studiez problema :biggrin:
Observer + blink in loc de mass reclall, daca musai vrei sa faci teleportari. :biggrin:
 
Nimeni? Nu va plac replayurile mele :frown:
Anyway L, vad ca tu esti singurul activ de pe aici pe langa Neo, pot sa-ti dau un add pe bnet? Sau daca nu vrei spune-mi macar ce user ai, ca sa iti admir profilul :biggrin:.
Eu sunt SCViper#938, pt add: scviper[at]gmail.com

Edit: ti-am gasit profilul pe pagina 2, very nice diamond rankings there :biggrin:.
 
Ei, asa-i ca n-a fost greu sa ma bati? :smile:

Sa fiu al naibii daca stiam ca Warp Prism putea sa faca mizeria aia de mi-ai facut-o tu mie. Dar deh, eu mi-s in Diamond si tu nu. :goofy:
 
Câteva impresii.

SCViper - scout scout scout :biggrin: Ai trimis probes la el în bază și le-ai pierdut, nu văd utilitatea gestului, te-a faultat grav dpdv macro. Măcat un assimilator pe gheizere și era mai util :biggrin: Din câte văd L joacă pe fast expand, ceea ce am observat la din ce în ce mai mulți zerg în ultima vreme și ca să ții pasul trebe să mergi și tu în direcția respectivă, dar scouting fără să pierzi probe ar fi minunat (hint, ca să scapi de micro prin baza lui, fă-i traseu probei cu shift apăsat și click dreapta, cu punct final pe la tine prin bază sau într-un safe spot). Eu în ultima vreme trimit o probe pe la toate punctele de interes posibile ale inamicului cu shift - rclick. În meciul 2, un gate l-ai avut neconvertit în warp gate destul de mult timp. În meciul 3 care era win, un chrono pe warp gates și făceau față mai bine unitățile :biggrin:

L - am "rezolvat" un terran la modul ăla, de mi-am loat și un "fuck you" pe treaba asta, din păcate n-am salvat replay-ul. De obicei merge când inamicul se baricadează din greu la intrare, cazul terranului cu siege tanks și alte nebunii și uită să mai facă turrets. Sau, dacă face turrets, traseu cu shift-click până deasupra mineralelor lui apoi hot drop 4 zealots (că atâția încap în WP) apoi, în funcție de câte gates sunt disponibile, warp in madness :biggrin:

Later edit după ce am văzut meciul cu diamond, ai făcut fix ce am descris eu. Dar... Chrono boost pe gates ffs wtf :biggrin:
 
scout scout scout :biggrin: Ai trimis probes la el în bază și le-ai pierdut, nu văd utilitatea gestului, te-a faultat grav dpdv macro. Măcat un assimilator pe gheizere și era mai util :biggrin:

Am scoutat, dar mi-a prins probele cumva Mr L exact cand eram ocupat in baza.

Din câte văd L joacă pe fast expand

Eu nu stiam asta si a fost chestie map-specific, iar in al treilea meci m-am bazat un pic pe fast-expand si faptul ca n-o sa aiba defense din cauza asta. Oricum, sunt rusty si neexperimentat, iar problema mare o am la macro nu la strategie. Imi dau peste cap macro-ul cu build order incorect si de acolo o cascada de probleme.

dar scouting fără să pierzi probe ar fi minunat (hint, ca să scapi de micro prin baza lui, fă-i traseu probei cu shift apăsat și click dreapta, cu punct final pe la tine prin bază sau într-un safe spot).

Mersi de hint, dar exact asta am facut si eu. Probele alea s-au blocat cumva, de obicei imi merge :smile:. Ori asta ori a fost L pe faza si le-a dat attack in momentul oportun.

Eu în ultima vreme trimit o probe pe la toate punctele de interes posibile ale inamicului cu shift - rclick.

E pe lista, asta vreau sa fac si eu, dar in meciurile astea n-am prea avut timp si am fost concentrat prea mult pe build orders si unit combinations...

În meciul 2, un gate l-ai avut neconvertit în warp gate destul de mult timp. În meciul 3 care era win, un chrono pe warp gates și făceau față mai bine unitățile :biggrin:

Stiu ca n-am executat perfect strategia, inca lucrez la ea :smile:. O s-o optimizez pentru "maximum deadlyness".

Dar... Chrono boost pe gates ffs wtf :biggrin:

Will do :biggrin:.
 
Eu chiar nu stiu sa joc cu Protoss sau Terran. Abia daca le stiu unitatile si care-s counter-urile Zerg-ului. Heck, nici nu cred c-am folosit vreodata Infestors, Nydus sau Ultralisks, extrem de rar ajung sa mai vad un BroodLord sau un Corruptor. Abordez principiul KISS. :biggrin:
 
Back
Top