StarCraft II - Hell, it's about time.

Ăla nu e rush, dacă faci void ray ar trebui să ai măcar 10 cu air weapons 2-3 altfel mor imediat, sunt foarte fragile. Și pair frumos eu am jucat void ray - colossus în raport 2:1, cu ground armor 2-3 și air weapons 2-3. :smile:

Dar da, Velkan, stilul cam ăla e. Aseară era unu care făcuse 4 zerlingi cu care dădea ture-n juru probes ale mele. Fără să facă nimic, doar se învârtea + chat :biggrin:
 
Da, și eu am avut un meci de tot râsul aseară cu unu', baiatul tot încerca să care Zealuți la mine în bază, doar că la intrare existau 2 depots si un buncăr, cu un SCV pus să le repare, deci măcel. Trimis rapid 2 Banshees la Probele lui, gg. Easiest win ever!
Dar într-adevăr, sunt unii atât de enervanți, se vede că au tacticile învățate și răs-învățate, le clonează la fiecare joc, în funcție de rasă. Și beleaua e că unii au învățat tactici bune și le și aplică bine și atunci ești cam f*cked.
 
Uite de exemplu meci patetic amu 5 minute Protoss VS Protoss. Eu căram Zealoti la el în bază, el a făcut Sentinels. Da` nu stătea pe loc, când mă duceam spre el fugea, nu puteam să-l ajung, când atacam o structură mă ataca și el. Pierdut la mustață, că și-a făcut warpgates :frown:

Dați și voi battlenet IDs, să ne conversăm în joc :biggrin:
 
scviper@gmail.com - dar o sa-mi ia ceva pana va invat numele :biggrin:
Cat despre meciuri am dat void ray rushes pe newbie maps, alea blocate, din vreo 20 de meciuri am pierdut unul. E foarte eficient rushul daca nu te astepti la el. Presupun ca la fel cu banshees/mutas. In alta ordine de idei am invatat un zealot rush superb, o sa-l pun in aplicare cand ma re-apuc de multiplayer :smile:.
 
Atasez doua replayuri cu zealot, respectiv photon cannon rushes vs. insane AI. Ideale pentru achievementurile cu 100 wins vs. insane AI si Insane Blitz. Merg intr-o oarecare masura si la toate celelalte achievs vs insane AI's.
View attachment rushes.zip

PS: La cerere o sa atasez si terran/zerg, o sa incerc sa le fac acum, dar sunt la servici si ma descurc mai greu cu mouse-ul asta :biggrin:.

Edit: Terran si zerg rushes :smile:.
 
Hey, n-am facut eu filmuletele de pe youtube, doar replays :biggrin:. Dar da, merge superb strategia :smile:.
 
Nici nu mi-a dat prin cap să joc cu băeții. :goofy: N-aș face față și nici nu suport stilul „faci 5 SCVs, pe urmă depot, pe urmă încă 3,5 SCVs, pe urmă barracks, pe urmă te atacă ăla cu 4 zergi, pierzi 5 SCVs, mai faci 2, fază la care ar trebui să mai ai 23 de cristale”, bla bla.

Ce-aia nu-mi place defel jocul. Nu e de grafică, nu e de stil, e de automatism dus la extrem. Nu-mi place unde s-a ajuns cu asta. Valabil pentru fotbal, politică, vedete şi România de asemenea :smile:
 
Stai tati ca era asa de pe vremea warcraft 2: atata timp cat exista o economie in joc exista un build order optim pe care daca nu-l urmezi e posibil sa ai un dezavantaj fata de inamic. PvP-ul este un lucru complex care implica management bun al resurselor, al unitatilor de gathering, al asezarii cladirilor, unitatilor construite, tacticilor, micromanagement, etc. etc. Diferenta intre un jucator bun si unul slab este suma tuturor acestor calitati. Poate ai micro bun dar o sugi la economie, e si normal sa pierzi. Poate ai economie buna, dar uiti unitatile pe harta sau doar le trimiti in baza inamicului, pierzi si atunci... Poate le ai pe toate bune, dar nu scoutezi cum trebuie si pierzi din cauza unei strategii surpriza (vezi zealot rush din baza ta, Prism rush, banshee/muta rush, carriers/battlecruisers de pe vreo insula, etc. etc.).

Anyway, atasez un replay care mi-a placut la nebunie. Enjoy :biggrin: View attachment 1v1-masterasia-ttone.zip
 
2 meciuri care mi-au mâncat nervii, eram transpirat și terminat la finalul amândurora. Păreri, impresii?
 

Attachments

  • replays.zip
    152.5 KB · Views: 15
1. Geez!... tu făceai clătite în timp ce-ai jucat?
- nedefinit rally point => 11:7 pt el
- făcut 2xasimilator very soon, dar degeaba
- văzut reaper, dar făcut zealoti în continuare
- făcut voids, dar stat cu 100 energie pe bază
- văzut banshee, ne-făcut observer (dacă mergeai cu aia 5 voids era gata)
- scout zero (daca-i fi făcut, aş fi crezut că te joci cu el...)
- atac zero
de-acolo a fost gata, poţi vedea şi tu pe replay, el cu armată dublă poate doar cu MS să te fi scos cumva.

2. Interesant... un zerg care se-nchide-n bază lol gg
- detectiooon...! Dacă-ţi făceai ai fi fost mult mai relaxat.
 
Presupun ca tu esti brOmstar? Ma uit acum la ele. Cosmin are un build order dezordonat :biggrin:.
 
Pe langa ce-a spus Spawn, valabil pentru ambele replayuri:

1) build order - trebuie sa te hotarasti din prima ce vrei sa faci. De exemplu poti sa bagi heavy zealots cu stalkers, iar apoi in functie de ce scouting faci sa contrezi ce face inamicul, sau sa mergi pe ceva care sa-l distruga. Pana si un void ray rush ar fi mers in ambele situatii, desi asa ceva n-ar merge pe un jucator mai bun (astia erau cam slabi)
2) scouting - esti protoss, ai observers: trimite cate unul sa patruleze intre posibilele expansiuni ale inamicului. La inceput trimite o proba in baza lui sa vezi pe ce merge. Cand trimite el un SCV e idee foarte proasta sa iei TOATE probele sa fugi dupa el, pierzi minerale.
3) harassing - trebuie sa hartuiesti inamicul constant. Ai momente cu 0 APM (actions per minute), alea nu au de ce sa existe, mereu trebuie sa faci ceva. Scouteaza, omoara unitati cand nu e el atent, incearca sa distrugi o expansiune, etc.
4) tech - in pvp niciodata nu te apuci sa faci tot, pentru ca daca dai banii si pe robotics bay si pe stargate(s) si pe twilight council atunci vine ala cu marines si marauders pe tine, sau helions si tanks/ce-o fi si te distruge pana sa apuci sa faci ceva.

altele:
era sa cad de pe scaun de ras cand ai facut 4-5 tunuri in nordul bazei la inceput. Pai putea sa vina ala sa iti curete toata baza in afara de tunuri cu cativa marines...
in mod egal era sa cad de pe scaun de ras cand brOmstar a distrus pietrele de la mineralele de langa baza ta :biggrin:
zergul avea 3-4 expansiuni, tu ai stat cu observer si 10 void rays langa una si nici nu te-ai atins de ea. Minute intregi :smile:. WTF?!?

Edit: atasez si eu 2 replayuri. Astept critici, desi stiu ca n-am jucat grozav :biggrin:.
View attachment scviper.zip
 
Io-s Cosmin :biggrin:

Mkay am un mod foarte haotic de a juca, recunosc și mulțam de advice.

Niște comentarii la comentarii :biggrin:
- chiar dacă fac observers, ăla-și face anti-air stuff și mi le dă jos. De acord, la zerg trebuiau puși la treabă;
- ideea e că eu de obicei la dezvoltări lungi merg cu colossus + void rays. Până ajung acolo e altă treabă, încerc să mă baricadez cum pot :biggrin: Tunurile în nordul bazei sunt pentru că în 99% din cazuri bulangiul de terran vine cu stealth shitties și-mi omoară harvesterele :biggrin:
- harassing e enervant, atenția mea nu e chiar atât de distributivă; dar încerc :biggrin:
- twilight council pentru zealot charge, este incredibil de eficient zealot-ul cu upgrade-ul ăsta VS orice unitate terestră. Chestia e că dacă merg pe zealots + stalkers, deja sunt foarte descoperit VS un atac aerian, mi-am loat-o azi de la un terran care a venit all air și io abia scosesem una bucată void + phoenix dar aveam puzderie de zealots + stalkers.
- dpdv tech de acord, dar am observat că în anumite meciuri chiar contează upgrades. Banii dați pe ele da, sunt discutabil de utili în altă parte.
 
Back
Top