StarCraft II - Hell, it's about time.

Velkan

Moderator
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,077
Voi jucați toți pe fusul orar din Canberra? :what:

Problema în a juca Z e că nu joc T. :biggrin:
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Messages
818
Voi jucați toți pe fusul orar din Canberra?
Momentan sunt cu sistemul si internetul in pioneze. Dar cum remediez, te anunt. :biggrin:

Sa inteleg ca iti place T si gata? No worries, si la mine e la fel cu Z. :smile:
 

Velkan

Moderator
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,077
Pe de o parte, îmi place T și gata (op MULE, op ghost, op marine, op hellion, op marine + SCV, op 1-1-1, etc. :embarassed:). Pe de alta, nu înseamnă că n-aș încerca și celelalte rase, dar nu încă.
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Messages
818
op MULE - mass droning
op ghost - eu nu obisnuiesc sa joc cu infestori (lol, u mad?) :biggrin:
op marine - tare mi-e ca inca nu faci marine-split cand vezi banelings :tongue:
op hellion - da, asta-i OP... nu l-au nerf-uit inca?
op 1-1-1 - am uitat ce e, dar cred ca mass ling sau roach/ling ar trebui sa fie OK
 

Velkan

Moderator
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,077
Nu mă refer la astea strict vs. Z, ci în general.

- MULEs sînt foarte buni pentru all-in, pentru că poți să suprasaturezi o bază cu mai puține SCVs. Vezi 1-1-1 all-in.
- din păcate (pentru Z :biggrin:), ghost e counter și pentru infestor (EMP/snipe), și pentru ultralisk (snipe), și pentru brood lord (snipe). :smile:
- marine am băgat de la mine. :biggrin: Nu în mod special, dar dacă am posibilitatea să-mi așez armata înainte de luptă, fac și split.
- nu încă, dar nu cred că o să rezolve mare lucru cu 3-shot în loc de 2-shot - în loc să intri cu 2 hellions, intri cu 3. Hell, intri cu 8 :goofy: la cît sînt de ieftini. Iar cu +1 weapons, fac iar 2-shot.
- 1-1-1 all-in e atunci cînd :biggrin: deschizi banshee vs. P ca să-l forțezi să facă stalker, în timp ce scoți double marine + tank (cu siege) + banshee + un raven, și ataci pe la minutul 10 și cu o parte din SCVs (poți să ataci cu încă un val dacă te respinge prima dată, pentru că ai op MULEs care să minerească). Ideea e că un raven neutralizează stalkerii pe i-a făcut anti-banshee cu PDD, marine vs. immortal, banshee vs. orice, tank ca să nu poată să te atace fără pierderi masive sau pentru contain. Iar protoșii au probleme mari în a respinge atacul, de unde și buff-ul din patch.
 

bogdan192

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2004
Messages
976
Fa tu 111 all in banshee harrass contra tossului si sa vezi ce girafe-n oci iti iei. Sau DT-i intre minerale dintr-un proxy pilon. Sau 4 zeloti la expo din alt proxy pilon. Sa te vad cum te intorci cu fortele acasa sa-i rezolvi, ca ai doar un detector. Toss-ul se poate apara foarte usor cu 3 canoane amplasate strategic de orice banshee harrass ai face tu. Asta daca nu e complet retard sa stea cu 12 zeloti si 8 stalkeri in baza fara sa faca pic de scouting. Vezi ca de la gold incolo, oamenii tind sa mai si gandeasca, nu numai sa aplica cheese-uri standard. Am avut meci de vreo 40 de minute cu un terran prin gold, cand nici unul nu puteam sa ne cocosam definitiv unul pe altul si s-a terminat cand a facut omul drop simultan in 3 expouri si eu aveam armata pe mijlcul hartii. Cand am impartit forte sa-l trimit acasa, a atacat cu grosul de MMM si mi-a mucit siege line-ul.
 

Velkan

Moderator
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,077
Cîți colossus poți să ai la minutul 9-10? 1-2 fără thermal lance? Vs. tank/banshee. Ce alte unități mai ai la minutul 9-10 dacă ai 1-2 colossus? 2 zeloți și un stalker?

DT între minerale vs. unul care scoate raven printre primele unități și are toată armata în bază pînă în momentul atacului? ...Ok, presupunem. Ce alte unități mai are P la minutul 9-10 dacă face DT rush? 2 zeloți și un stalker? Să zicem prin absurd că faci base trade: cine o cîștiga? - 3 templars sau 20 marines, 10 SCVs, 2-3 tanks, 2-3 banshees și un raven? Iar clădirile mele zboară.

Care expo? E one base all-in.

Cannons. Ok, T își trimite banshee acasă, P tocmai a cheltuit 600 de minerale (forge + 3 cannons) pe defensivă statică vs. unul care urmează să-l atace cu siege tanks.

1-1-1 s-a folosit și în finala NASL, pe care MC a pierdut-o. Iar MC e cel mai bun P din lume, parcă. Și se aplică constant la nivel GM. Nu-i bronze 6 pool, e un all-in foarte eficient.

N-am folosit-o niciodată în forma all-in, doar cu contain și expo.
 

Velkan

Moderator
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,077
DongRaeGu a cîștigat DreamHack Valencia, 3-2 vs. ThorZaIN. Deci Z op, buff T. :biggrin:
 

bogdan192

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2004
Messages
976
1v1 un ling bate un marin. Si lingu' costa 25 de minerale. Deci zergu e op. Buffati marinii :biggrin:
 

Velkan

Moderator
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,077
Yes, please. :smile:

Deci au modificat schimbarea: NP afectează massive, dar are range 7.

Zerg rage in 3, 2,... :biggrin:
 

Velkan

Moderator
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,077
Muhahaha, can't touch this. :tongue:

Also, cine crede că P e prea slab vZ să se uite cum l-a jucat în picioare Liquid`HerO pe EGIdrA la DreamHack. Pare-se că P jucat în stil T, cu drop harass pe toată harta (mda, HerO e coreean, deci știe multitasking) e destul de eficient. :biggrin:
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
E puțin ironic, se zice că multitaskingul diminuează performanța gîndirii (mi-e lene să caut studiile), da' aici se poate specula că e foarte bun. :biggrin:
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Messages
818
Single-thread vs multi-thread. Doar ca in multi-thread ai performanta per thread mai mica. Valabil si pentru structura creierului la barbat (single-thread) vs femeie (multi-thread). Cazul in care performanta globala e mai mare depinde de scopul in care iti folosesti creierul.

Deci am ajuns la concluzia ca astia din Korea cu Starcraft II sunt cam gay. :biggrin:
 

Velkan

Moderator
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,077
Deci female korean terran = 550 APM? :biggrin:

PS: 1.4 e live - wtf is this shit? Acum ce fac de cînd se termină al 15-lea SCV pînă cînd se termină barracks? :mda:
 
Top Bottom