SSD pentru PC?

war4peace

Membru Senior
Am primit un mic bonus din partea companiei pentru "fapte bune" şi mă gândeam să înlocuiesc recent decedatul Raptor de 74 GB cu un SSD de 32 sau 64 GB. Şi nu ştiu dacă merită mişcarea. Plusul ar fi silenţiozitatea; mă aştept la un minus din punct de vedere al performanţei, dar nu mă deranjează un mic delay în accesarea datelor; pe respectivul SSD se va afla sistemul de operare şi programe instalate care vor totaliza până în 25 GB. Swap-ul se va afla pe alt HDD anyway, System restore-ul este disabled, programele de dimensiuni mari (Office, Adobe, Corel Draw) vor fi de asemenea instalate pe alt HDD.
Mă gândeam la ăsta sau, mă rog, orice de pe aici sub 800 RON ca preţ.
Dacă nu merită, alternativa ar fi un Blu-Ray Writer, ca de exemplu ăsta. Dar la cât costă mediile deocamdată, nu pare o afacere bună. La filme Blu-Ray nu mă uit.
Sau... altceva cu limită superioară 800 RON :smile: pentru PC. Tastatura Saitek Cyborg nu se mai fabrică, din păcate... şi în rest am de toate :smile:
 
Ce fel de SSD, ca poate sa difere mult de tot viteza... oricum vechiul Raptor era deja obsolete, am unul de 74 GB la firma si sistemul respectiv raspunde la comenzi vizibil mai prost decat aceeasi configuratie motorizata de un banal AAKS de 640 GB, in orice as vrea sa fac pe sistemul respectiv. Oricum ca idee generala, daca SSD-ul e din seria asta si ai banii necesari... merita. :biggrin:
 
Last edited by a moderator:
Mushkin-ul ala este mediocru. Ca majoritatea MLC-urilor ieftine. Intel-ul lui Cosmin_C (sau Verbatim-ul care este de fapt acelasi produs) sau nimic.
 
Zana Maseluta a facut un test acu' f'un an. Merita citit macar pentru comentarii. :biggrin:
In rest asculta-i pe baietii de mai sus.
 
Velociraptor de 300 GB daca tot te-ai obisnuit cu un timp de acces foarte bun. Sau tot de banii aia doua AAKS 640 GB taiate pe la 100 GB si puse in RAID0. :biggrin:
 
Diferenta de performanta nu o face MLC sau SLC ci controllerul. Grija la marketing.
Un SSD ori îl iei performant, ori nu îl mai iei.
La banii tai intra un OCZ Vertex, cu putin noroc de 60 GB.
Uite un articol recent despre "starea natiunii" în domeniul SSD : The SSD Anthology.
Daca pui mâna pe un Vertex sau ceva echivalent, o sa ajungi sa-ti fie rusine sa spui în public ca ai avut HDD ani de-a rândul. :biggrin:
 
Muskin este într-adevăr mediocru, deşi se pare că nu are JMicron, am avut versiunea de 32 GB pentru ~24h şi l-am returnat pentru că la scriere avea probleme (o notă bună aici pentru pcfactory care l-au luat înapoi fără discuţii).

Nu am renunţat însă la SSD, am comandat chestia asta de pe ebay.de, se spune că este acelaşi lucru cu OCZ Vertex (probabil singurul SSD care merită menţionat în aceiaşi propoziţie cu cele de la Intel), dar ceva mai ieftin. Îl voi folosi pt SO + aplicaţii, un singur HDD de 5400rpm se cam chinuie în Vista. Informaţii despre SSD-uri aici şi completare aici.
 
Să nu vă supăraţi pe mine, că m-am sucit; am luat până la urmă Saitek Cyborg US Layout (am găsit pe stoc! :smile: ), un Sony Ericsson W350i pentru girlfriend şi un card de 2 GB pentru respectivul mobile phone. Toate de la MarketOnline.ro, deocamdată nu vreau să le fac reclamă, dar până acum au fost jos pălăria.
Dar! Saga nu s-a terminat. Va trebui să aleg ceva de la Emag în schimbul HDD-ului Raptor buşit. Şi vreau un HDD pentru storage. Cât mai mare şi mai rece. Viteza de transfer nu mă interesează, aşa că mă gândeam la un WD Green Power de 1 TB şi 5400 RPM. Ştiu că e puturos, dar va fi folosit ca "depozit" pentru filme şi muzică. Ce ziceţi?
 
Marketonline si-a schimbat conducerea si vrea sa faca schimbari radicale in politica interna si externa. Nici eu nu mi-as lua nimic de la ei deocamdata, sa vedem peste niste saptamani ce se mai intampla pe acolo...
 
Păi deja m-au enervat. Se pare că folosesc aceleaşi metode de marketing de căcat care mă enervează la culme.
Telefonul Sony Ericsson W350i e la ei pe site 418 RON. Azi m-a sunat una de acolo care mi-a zis că "a crescut preţul". Fuck them, ăla era motivul pentru care vroiam de la ei. Las' că au şi alţii...
Mie nu prea îmi pasă de garanţie... în general. Dacă pică, pică. Dacă se mai poate face ceva cu garanţia, se face. Dacă nu... oh well...
Am auzit zvonuri că Ultra Pro intră în faliment, că Emag intră în faliment, etc. Blogul lui zoso nu-l cred, zvonistica e sport naţional în Românica, mi se rupe de zvonuri. Eu vreau doar telefonul ăla şi tastatura aia :smile:

LE: Telefonul ăla l-am găsit la OneStop, nu-mi spuneţi că şi ăştia sunt shady, că ştiu :smile: Toţi sunt.
Tastatura aia o iau de la Emag, then, şi cu asta basta. O au pe stoc (în depozit) aşa că o cumpăr luni.
 
Cand folosesc adaosuri de 3-5% doar ca sa se mentina cei mai ieftini de pe piata e normal sa intre-n faliment.
In .ro inca nu a invatat nimeni ca nu doar pretul conteaza. Voi da oricand 5lei in plus la un produs de 50lei pretul concurentei, daca locul de unde-l cumpar imi inspira incredere si am avut o comunicare buna in trecut.
 
Am auzit zvonuri că Ultra Pro intră în faliment, că Emag intră în faliment, etc.
Ultra Pro au mari probleme: inchid o gramada de magazine si concediaza personal.

Ceva zvonuri am auzit de de Emag, dar am impresia ca au fost dezmintite.

Apropo de SSD-uri: am studiat putin piata zilele astea cu intentia de a inlocui HDD-ul notebook-ului MSI Wind cu un astfel de dispozitiv de stocare si "am intepenit" cnd am vazut preturile. Mi se pare mie sau momentan SSD-urile reprezinta doar un "moft"?
 
Tot ce e bun e scump si ca atare poate fi încadrat la "moft".

Asta e, tehnologia înca nu s-a democratizat, deci ori marci banul ori nu marci banul, e simplu.
 
De Ultra Pro ştiu de la un angajat acolo care îşi caută de lucru, fiindcă a fost anunţat de... intrarea în moarte clinică a K-Tech.
Se pare că nişte speculaţii imobiliare prost plasate i-au băgat pe Fughini în găleată.
 
Back
Top