SSD pentru PC?

S-au bazat pe computere, simulari si estimari in loc sa testeze pe bune rezistenta la impact si sa verifice scutul.
Fa o comparatie intre realizari si accidente in primii 30 de ani si urmatorii 30. Vezi ce raport iti iese.

Ce scut bă, ești cu capul? :biggrin: Mâine poimâine te aud cu câmpuri de forță și alte nebunii :lol:

Statistica te înșală, dar o să-ți verific cifrele dacă postezi statistica ce demonstrează că ultimii 30 de ani au fost mai nașpa dpdv al morților/accidentelor VS primii 30 de ani. Hai că-s curios. Merge orice format de document, spreadsheet să fie.
 
Eu as zice ca in ziua de azi se poate testa in asa fel incat naveta sa nu fie condusa de oameni, de unde ar rezulta zero victime.
Problema este ca sint costuri asociate si bugetele dupa razboiul rece sint ... vai de ele. Nici macar americanii nu mai sint in stare sa mentina ce facusera in anii 60-80, daramite sa mai creeze si sa faca ceva nou.
 
Ca să continuăm cu off-topic-ul: listă cu decesele (de care se știe, aș mai putea adăuga) legate de industria spațială. Le număr eu sau le numără Marius?

Pe de altă parte, Neo, Marius vorbea de scutul termic al navetei, nu de ”shields up”, dar probabil că doar faci mișto.
 
Pe de altă parte, Neo, Marius vorbea de scutul termic al navetei, nu de ”shields up”, dar probabil că doar faci mișto.

"Scutul" ăla termic este o exprimare incorectă, dacă-l consideri un "întreg". De-aia a și "crăpat", din cauza alcătuirii din multe multe multe piese ceramice foarte mici. Câteva s-au desprins => bum tot. O exprimare corectă, deși ar putea fi categorisită drept pedantă, este ansamblu anti-termic. În cel mai bun caz.
 
Demonstrează că e o tehnologie proastă, erau mai bune cartelele perforate, puteai să scrii și cu pixul pe ele.
 
Pai sa facem petite la stapan, poate considera ca suntem destul de maturi sa il folosim cum se cuvine :biggrin:.

PS: Si marmota invelea ciocolata...
 
C: - Win7 si cateva aplicatii, inclusiv Office - 35 GB partitia, 5 liberi
D: - restul pana la 120 GB, cateva jocuri: Skyrim, Starcraft II, WoT, War Thunder, World of Warplanes - 8 GB liberi
Din 120 GB am liberi 13 GB. Pentru storage am 6 TB extern, chiar ca nu tin mai nimic pe SSD. Cu 60 GB trebuie sa faci permanent contorsiuni intelectuale ca sa nu dea pe-afara. Chiar si eu a trebuit sa sterg mai multe jocuri de pe Steam pe care nu le mai jucam ca sa pot instala Skyrim, ca se umpluse.
OK, am o chestie care poate fi FUD, sau poate să nu fie FUD:
Se discută pe forumuri că e OK să lași 20% liber pe un SSD, sunt tot felul de păreri pe tema asta.
http://goo.gl/zkZkC
 
N-am idee la ce ar ajuta acel spațiu liber, în afară de ce se discută deja (ca să nu-ți crape OS-ul când se umple de tot).
 
Probabil ca logica din spate e ca atunci cand mai ai foarte putin spatiu liber, numarul de celule disponibile pentru scriere este foarte mic. In momentul in care ai programe care isi fac o gramada de fisiere temporare (care dispar in conditii normale deci spatiul liber e relativ constant) toate operatiunile de scriere se vor face asupra celulelor disponibile care vor avea o folosire mult mai mare decat restul SSD-ului. Cum numarul de scrieri parca era undeva pe la 10000, respectivele zone vor fi suprasolicitate si vor da BAD-uri daca se insista pe folosire in scenariul asta.
 
Riscul e acelasi chiar si cu 20%, mai ales ca nu are treaba cu procentul din capacitatea totala: pe orice computer o sa ai multe fisiere care nu se modifica aproape niciodata (gen OS) si o volum de fisiere care se modifica foarte des. Daca ai 1 GB de asemenea fisiere e mai bine sa nu lasi doar 1.1 GB liber care sa tot fie suprascris, dar 20% dintr-un disc de 40GB sau din unul de 180GB nu e nici pe departe tot aia, e de 4.5 ori mai mult rezervat pentru ... ala 1 GB de cache de browser si temp files?

Ai 10.000 de scrieri pentru o celula? Bun, calculeaza ce procent din SSD trebuie sa lasi liber - restul datelor lipsesc, asa ca rezultatul poti sa il scoti doar din burta.
 
Vezi și static wear leveling. Blocurile care nu sunt updatate manual (prin read/write) pot fi remapate automat de device prin proceduri de wear leveling. Adică zona de scriere se rotește automat, nu e frecată doar partea liberă.
 
N-am SSD. Mă holb la Kingston V300 2.5", 120GB, SATA 3 și/sau SSD INTEL 80GB/SATA3 2.5 335 SERIES. Diferența de capacitate mi-e... indiferentă.

What say you?
 
Ai venit la fix cu întrebarea. Cred că urmează să trec și eu pe SSD pentru discul sistem, că prea se târâie la boot-up, cu toate optimizările. Mă uitam și la Samsung, doar că e mai lent la scriere față de Kingston. Dar aștept păreri personale cu date reale.
 
Back
Top