SSD pentru PC?

Bun, deci sa revenim la SSD. :smile: Cand dracului scad preturile? Mi-ar trebui unul cat de mic, nu conteaza, nici macar performanta nu ma intereseaza, dar sa fie IEFTIN!!! Daca ar fi si PATA ar fi ceva, dar... :biggrin:
 
Păi unul de 32Gb e vreo 340 lei, deci n-ar fi prea scump. Eu aştept să scadă alea de peste 160Gb sub 300 lei, probabil pe anul viitor o să-l schimb cu actualul hdd din laptop.
 
Pai daca nu te intereseza performanta la ce-ti trebe' SSD?
Si sincer decit sa nimeresti peste f'un JMicron d'ala cu stutter mai bine pauza SSD (recunosc ca nu mai stiu daca si-au rezolvat problemele JMicron-ul).
 
Bun, deci sa revenim la SSD. :smile: Cand dracului scad preturile? Mi-ar trebui unul cat de mic, nu conteaza, nici macar performanta nu ma intereseaza, dar sa fie IEFTIN!!! Daca ar fi si PATA ar fi ceva, dar... :biggrin:

340 RON pt. 32G nu mi se pare un pret corect. :wink: Pentru doua gemene de 17 ani, poate...

Hmm, 2Gb la 100 lei e bun? :what:
Tip memorie Solid State Disk
Capacitate 2 GB
Viteza de citire 26 MB/sec
Viteza de scriere 11 MB/sec
Conectare IDE 44 pini
Dimensiuni 100 x 70 x 7.4 mm
Greutate 80 grame

N-am înţeles exact ce cauţi, preţuri mai bune mai târziu, când o să primim actualele unităţi de 32Gb la pachet şi o să ne uităm la ele exact cum m-am uitat eu la SD-ul de 32Mb care a venit cu aparatul meu de fotografiat. :biggrin:
 
Continuarea discutiei de aici.

@Neo & Marius95:

Fine, l-ati convins sa incerce un SSD, ca sa il citez:

"Amigo, tind sa cred ca este ceva cu hdd, poti sa faci rost de un hdd nou sa punem un Win pe el sa vedem cum merge? Eu mai am doar hdd ATA, nu mai am nici un alt SATA la 7200 RPM, ce zici ? Sau afla de vreun SSD la 60GB care sa isi merite pretul si sa vina fara probleme cu firmware-ul sau alte buguri, dupa care, daca tot nu e ok, schimb placa de baza si memoriile."

Daca credeati ca scapati asa usor de mine, ei bine va inselati, ghiciti la cine apelez pt recomandari de SSD-uri ?

@SCViper:
Sunt mandru, e a doua oara cand am reusit sa il fac sa fie de acord. :biggrin:
 
Last edited by a moderator:
Incredibil cum se mișca greu Windowsul pe HDD IDE... oh, wait...

Orice SSD încape în buget e bun.
 
Se misca exact la fel. De la ATA100 incoace n-am mai observat imbunatatiri nici macar la SSD. Poate doar la timpul de scanare cu checkdisk dupa un crash...
 
Se misca exact la fel. De la ATA100 incoace n-am mai observat imbunatatiri nici macar la SSD. Poate doar la timpul de scanare cu checkdisk dupa un crash...

Wat? Eu tocmai mi-am pus un SSD si e diferenta de la cer la pamant, se incarca windowsul mai repede, totul se deschide aproape instant, nu mai am perioada aia de 20 de secunde dupa boot cand nu pot face nimic pentru ca imi caraie HDD-ul in draci, etc. etc.
 
Marius are o defazare temporala, el observa lucrurile mult mai tarziu. Peste vreo (1)2 ani o sa confirme ca pe SSD observa si el o diferenta semnificativa.
 
O lamurire e necesara, amicul are deja un HDD cu 7200 RPM SATA in sistem, hard pe care e instalat sistemul de operare, el zicea de un alt HDD SATA cu 7200 RPM cu care sa testeze sistemul.

Cat despre un model anume de SSD parca erau niste discutii pe XF, o comparatie intre un Corsair si un OCZ (chestii legate de fiabilitate) daca tin minte corect. A da, e postul asta.
 
Last edited by a moderator:
Trebuie sa recunosc ca n-am pus Win7 pe SSD. Nu exclud posibilitatea ca Win7 sa fie crippleware without it.
Eu n-am avut niciodata o perioada de 20 de secunde dupa boot in care sa nu pot face nimic. Si nici nu mi s-a intamplat vreodata sa am mai mult de 1 secunda pana sa se deschida vreun program (exceptie Corel 8 pe 486 cu 8 MB).
 
Nici mie drumul de la Bucuresti la Ploiesti nu mi-a luat mai mult decat o milisecunda si asta doar cu teleportere model mai vechi. Vezi, eu o am mai rapida.
 
Tu ai un sistem de operare vechi, care ruleaza pe hardware mult mai bun decat cel pentru care a fost conceput, ai probabil 0 programe care ruleaza la startup, ai programe care sunt probabil alese special ca sa consume ridicol de putine resurse, etc.
Cu toate astea te contrazic, sunt momente in care si calculatorul tau face figuri: copiaza ceva mare (zeci de GB) de pe/pe partitia de sistem si simultan deschide vreo 10 taburi in Chrome, sau incearca sa vezi in Total Commander cati GB au toate folderele de pe partitia de sistem (alt-shift-enter). In acel moment HDD-ul tau va face pe el si nu va mai face fata la nimic, pana nu termina copierea. Porneste, stiu eu, un joc serios (a se citi nou) si incearca sa faci simultan sa rulezi un film 1080p si sa deschizi cateva taburi.
Ah, nu rulezi decat DVDRip-uri si ai doar jocuri vechi? Esti strict monotasking si nu faci niciodata doua lucruri simultan? Well, you should not comment on SSD's until you reach the same century we're in.

PS: Ce am scris eu mai sus nu sunt situatii ipotetice, ma lovesc zilnic de ele, iar nivelul de frustrare cand se intampla a scazut de la 100% la 0%. La propriu.
 
Erm M95 face multitasking ca W95. Adică nu. Deci n-are cum să se miște greu nimic la el.
 
Back
Top