SSD pentru PC?

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Eu consider ca merita chiar mai mult. Pentru tine poate nu merita nici 150. Sincer, nu am idee, singurul mod de a afla e sa incerci :smile:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Eu am incercat si apoi am pus SSD pe computerele care conteaza si am lasat HDD pe restul. Nu e solutie universala (nu doar din cauza costului), de pilda nu am pus SSD in NAS desi viteza de transfer ar creste, fiecare stie mai bine ce ii trebuie - cu diferenta ca la SSD pana nu incerci nu prea iti dai seama.
 

wirespot

Membru Senior
Joined
Oct 13, 2006
Messages
667
Am încercat SSD, ştiu ce înseamnă şi ce efect are. Dar decide fiecare dacă merită investiţia.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,575
Eu am OCZ Vertex 3 de 120GB şi într-adevăr a fost cel mai vizibil upgrade ever. Când l-am luat am zis că-s destui 120GB, acuma parcă mi se pare mic.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,946
Am încercat SSD, ştiu ce înseamnă şi ce efect are. Dar decide fiecare dacă merită investiţia.
Dacă utilizezi computerul imho merită investiția. Dar poate în linux cu ext4 se simte mai puțin cât de leneș este computerul, pe Windows 7 cu NTFS este insuportabil să mai folosești HDD după ce ai dat cu nasul în SSDuri.
 

wirespot

Membru Senior
Joined
Oct 13, 2006
Messages
667
Credeam că s-a stabilit. :smile: Dacă faci upgrade de la HDD ia orice, uită-te doar la ce capacitate vrei. Review-uri şi stors milisecunde din ele are rost doar dacă faci ceva special.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,850
Credeam că credeai că ai crezut că cred. :tongue:

Kingston V300 it is, Samsung nu mă prea încântă. Decât cel de 240GB, da' ăla rămâne pe dinafară din cauze de buget.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,850
Am luat Kingston-u'. Deocamdată se tot blochează Firefox-u' şi instalările de soft în timp ce Win7 îşi face actualizările.

I do not approve.
 

bogdan192

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2004
Messages
976
Firefoxu se blocheaza pentru ca Flash. Degeaba ai SSD daca programele tale fac deadlock.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,850
Oh, for fcuk's sake, find another reason. Până acum n-am pățit așa ceva pe Samsung F3, update-ul își făcea treaba și eu îmi vedeam de instalări. Flash-u' ca Flash-u', dar cu restul ce-a avut? :smile:
Întradevăr, bootează foarte repede... dar cam aia e.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,181
Softul de la producător. Nu folosi tool-uri de HDD pe SSD-uri, ori nu au efect, ori fac mai mult rău. Ce vrei să faci de fapt?
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,850
Singurul soft care-l pune Kingston la dispoziție e un ”Toolbox” care nici măcar nu recunoaște SSD-ul. Vreau să-l curăț de tot înainte de a pune un SO pt. bench. Deocamdată. Și după ce liniștesc piticii, un SO pt. toată ziua.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,181
Înțeleg. Lasă-l așa. Curățarea cu "scris zerouri" nu funcționează la SSD-uri. Unele au procese interne de curățare, care se folosesc de TRIM and stuff, dar nu poți forța ștergerea fără tool-uri de la producători.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,946
Yep, da' nu mai joc zerg că iar e cripple fight. Sau.. :biggrin:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,248
Până la urmă, sătul de boot-up de câteva minute (inclusiv cu login și așteptarea încărcării tuturor bălăriilor până când pot folosi efectiv PC-ul) și de pornirea lentă a unor aplicații mari, mi-am călcat pe mândrie și am luat un SSD. Un Corsair Neutron de 2,5" pe SATA-III, de 256 GB, la un pic peste 1000 de lei. Inițial am clonat pe el discul curent ca să văd că se mișcă mai binișor (dar nu chiar din categoria WOW), însă m-am gândit că e un moment potrivit ca, după câțiva ani, să fac o instalare curată și să scap de bălăriile aplicațiilor vechi/dezinstalate.

Momentan e Windows 7 Home curat pe el, cu toate actualizările la zi (160+ update-uri, apoi și SP1, urmat de alte update-uri), drivere și mici optimizări (alinierea partiției a știut s-o facă installerul Windows, am oprit swap-ul și hibernarea, urmează mutarea folderelor temporare pe un hard disc). PC-ul are acum un scor de 7,5 în Windows, și asta din cauza procesorului :biggrin: lent :biggrin: (i5 seria K), că-n rest scoate 7,8-7,9 la tot.

Dacă vă interesează vreun test de performanță, ziceți ce și cum.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,946
ATTO, AS SSD? :smile:

Paragon migrate OS to SSD aliniază partiția clonată a.î. nu este musai nevoie de reinstall, dar evident dacă nu ai multe de instalat după este mai bine să reinstalezi.
 
Top Bottom