SSD pentru PC?

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Orice SSD cu valori decente scriere/citire și >50.000 IOPS este potrivit. Următoarele criterii sunt perioada de garanție și prețul. Încetați cu chestiile precum "moa firma x, aia y". Am dat ~250EUR pe 2 SSDuri de 256GB fiecare (OCZ Agility 3, dacă într-adevăr contează) într-o perioadă în care plăteai aceeași sumă pentru un singur SSD de 256GB "bun". Ghici ce, n-a crăpat nici unul și performanțele sunt excelente chiar și-n teste, dar mă jur că observ zero diferențe VS Corsair Force III 120GB care-l aveam înainte sau OCZ Nocti 120GB care-l am într-unul din laptops.

Cifre, cifre, cifre. Cum era aia cu jucat 3D Mark :wink:

LE: Prefer să am câte un SSD în fiecare computer din casă și să dau mai puțini bani decât 1-2 "uber top" și să fac moarte de om când pornește un sistem cu HDD :smile:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Zona de high-end nu e chiar speciala din punct de vedere performante versus media - fata de HDD toate zboara, differenta intre SSD-uri pentru un utilizator obisnuit e precum concursul de lungime intre africani.
 

bogdan192

Membru Senior
770 vs 680? Cred ca as merge pe 770.

770 vs 660ti castiga 770 hands down. Si eu ma gandeam la un 770. Vrea careva un 460 cu 796MB? :biggrin:
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
770 mi se pare cam overpriced la preț de GTX680 sincer da` mă rog. 780 (vârf de gamă) este mai scump decât era 680 la lansare. Viitorul sună bine? LOL.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Wait, wait, wait. Link-u' de la eMAG l-am pus pt. că-i ofertă: Asus nVidia GeForce GTX670 etc. + SSD Kingston V300 2.5", 120GB etc. la 1899.99 Lei.

Pe prin plan e o placă video, dar văzând şi citind despre GTX770 mai bine iau una acum şi las SSD-u' pe luna viitoare. :goofy: Întrebarea râmâne. De care? În jur de 400 de lei.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Asta încercăm şi noi să hotărâm. :smile: Intel 335 de 80 gigi, Kingston V300 de 120 de gigi sau Samsung 840 de 120 de gigi (care e şi foarte lăudat, dar şi foarte băgat în toate părţile... WTF).
 

wirespot

Membru Senior
Şi pe mine mă atrage ideea unui SSD, dar de ceva vreme încoace de fiecare dată când vine vorba de componente îmi zic "vrei să investeşti în PC, seriously? Nu mai bine faci altceva cu banii?" Şi iar zic pass...
 

maxu

Membru Senior
Raspunsul, ca in foarte multe aspecte ale achizitiilor, eu, personal, il vad asa:
"Fa o lista scurta de SSD-uri si ia oricare din ele cand e la promotie"

Gen cum a fost V300 la 349 lei la eMAG. Scapi de stres si dubii, plus ca faci economii.

LE: ce inseamna varsta. Te mai uiti si la bani cand iei ceva. Sau nu te mai uiti la PC deloc.
 

wirespot

Membru Senior
Nu ştiu dacă ţine de vârstă, ţine de justificarea investiţiei. Cu ce mă ajută un SSD? La ce fac cu PC-ul de acasă, cu nimic. Nu fac nimic unde să conteze că economisesc câteva secunde, şi viteza de boot mă lasă rece că oricum îl las pe standby, nu fac cold boot. Deci e un moft. Închei aici offtopic-ul, dar merita cred menţionat şi aspectul ăsta.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Motivul achizitionarii unui SSD nu este economisirea catorva secunde, ci reducerea stressului. Momentele de genul "de ce naiba booteaza asa lent?", "am deschis doua programe simultan din greseala, trebuie sa astept un minut ca sa termine rasnita de lucrat", "de ce mama masii nu mi se deschide aplicatia x? Ah da, scaneaza antivirusul ceva." vor fi de domeniul trecutului. Vrei sa deschizi 30 de taburi in browser? No problem, no delay. Ai nevoie sa deschizi orice in timp ce se incarca altceva? No problem. Exemplele pot continua. In cazul meu a fost cel mai vizibil upgrade single-component pe care l-am facut in ultimii 5 ani.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Oameni postează pe aici că NU CONTEAZĂ ce marcă de SSD să iei, voi continuați ze sperging. Le sigh.
 

bogdan192

Membru Senior
I second that. La mine tinea de faptul ca aveam hang-uri micute in jocuri si le-am dus la radacina la HDD. Cu SC2 pus pe SSD n-am mai avut asa ceva.
 

wirespot

Membru Senior
Motivul achizitionarii unui SSD nu este economisirea catorva secunde, ci reducerea stressului.[...]

Şi dacă nu ai stres cu niciuna dintre problemele pe care le-ai menţionat? :smile: Eu la asta mă refeream. Sunt convins că se vede diferenţa, dar poate nu consideri că merită ăia 300 de lei.
 
Top