SSD bușit, ajutor

O să rulez. Trebuie să-l scot din carcasă şi să îl înfig în desktop-ul de la muncă. Din alea trei de mai sus ce mi-ai recomanda?
(avantaj SSD: nu cârâie, nu face zgomot)
 
SSD aș recomanda doar Intel dacă-ți permiți sincer. Eu când mi-am luat OCZurile Agility 3 240GB am prins o ofertă și am dat ~1200 RON pe două, a fost cam singurul criteriu atunci (firmă ok, IOPS decente, viteză bună, SATA III).
 
Din păcate nu pare un moment bun de luat Intel 335, seria n-a apărut de mult timp (adică nu știi dacă are bube), nu e în stoc (nu mi-e clar dacă a importat cineva în RO până acum, posibil să fie cererea mare prin alte părți și la noi ajung câteva sau 0) și, în plus, mai e și scump. Eu am luat Intel 330 180GB cu 600 de lei acum 3 luni, când 750 de lei era 520-ul. Intel 330 venea cu kit de instalare în carcasă desktop, nu știu dacă și restul. 330-ul nu cred că se mai fabrică.
 
Intel recomand pentru fiabilitate, sensibil mai putine probleme comparat cu alte firme producatoare dar perfomanta nu e de top. (asta nu inseamna ca sunt slabe, ci doar nu cele mai performante)

Mderp. Performanțele în viața reală la SSDuri sunt cam aceleași, mă-ndoiesc că observă cineva diferențe între 450MBps write și 250MBps write măsurate sintetic :smile: IOPS este ceea ce contează, dar nici acolo nu poți face diferența real-life între 25000 IOPS și 85000 IOPS.

Prin urmare, recomandarea de bun-simț este Intel - 330 sau 520, în funcție de buget, pentru că s-au dovedit a fi top-notch dpdv al fiabilității. Performanța? Sincer, cui îi pasă de cifre obținute în benchmarks sintetice? Ți-o spun cu mâna pe inimă că nu se simte.
 
In privinta montarii daca SSD-ul nu are asa ceva in pachet, poti sa-l achizitionezi separat.
Daca ai timp de bibilelala poti sa arunci un ochi si pe aici.
 
Serios, cui naiba îi pasă de poziția SSDului atâta timp cât nu are părți în mișcare? 18 RON pe chestia aia mi se pare jaf la drumul mare sincer :smile:

Iar lista aia este absolut stupid de exhaustivă și se poate rezuma la:
- update la ultimul firmware;
- install windows.

Sau, dacă ești mai leneș, Paragon Migrate OS to SSD, folosit de mine personal de ~5 ori cu succes 100%; ba chiar aliniază și partiția.

Corect, unii se plictisesc, printează un ghid de genul și apoi pierd vreo 16 ore doar cu optimizarea SSDului. Hai să fim serioși.

Da, tocmai reinstalez Windowsul de vreo 4 ore și nu mai termin, sunt puțin grumpy.


LE: prostie cruntă:
Any program installed in a previous Windows installation drive will not be usable on a new installation, you need to reinstall them again even if installed on another drive.
Tocmai am rulat Steam, instalat pe un HDD separat - am zis wtf, ce mă costă, mă durea capul numai la gândul 824GB@200KBps lol - good guy Valve, Steam merge npnp, nici măcar parolă sau confirmare prin mail nu mi-a cerut :biggrin:

Sincer nu știu a cui e prostia, a individului care a scris ghidul sau Valve :biggrin:
 
O să rulez. Trebuie să-l scot din carcasă şi să îl înfig în desktop-ul de la muncă. Din alea trei de mai sus ce mi-ai recomanda?
(avantaj SSD: nu cârâie, nu face zgomot)
Controllerele Sandforce au avut diverse probleme (nu ştiu dacă s-au rezolvat toate), prin urmare ai putea să iei în considerare şi ceva bazat pe Indilinx sau altele care-or mai fi.
 
Cel putin in cazul Intel se pare ca s-au rezolvat multe din probleme, cu ultimul firmware. Eu am un Intel 330 de vreo 6 luni si n-am avut niciun BSOD pana acum. L-am programat sa faca o "optimizare" (CE-O FI AIA???)cu Intel SSD toolbox o data pe saptamana si am cam uitat de el.
 
Cred că depinde mult și de noroc. Din ciclul "am eu deci rulz", eu n-am avut probleme niciodată cu Sandforce :biggrin:

Dar sincer nu aș lua ceva bazat pe alt controller pentru că au fost probleme cu Sandforce. Măcar ăștia le rezolvă cumva, având ceva reputație de apărat. Nu vreau să fiu pesimist dar sunt de exemplu bugs cu ghiotura în controllerele Marvel de pe plăcile de bază, de exemplu și nu aud/văd să se rezolve cumva deși populează marea majoritate a plăcilor de bază de ani buni. Nici măcar nu au driverele incluse în distribuțiile de Windows mai vechi :smile:
 
...Adică fiecare recomandă altceva, de unde rezultă că pot să iau orice-mi tună, şansele să se întâmple ceva sunt aceleaşi :smile:
 
Exact. De stricat o să se strice, depinde de norocul fiecăruia când (vezi distracția ta cu HDD-ul). Dacă tot bagi bani în hardware, un UPS line-interactive te scapă de astfel de probleme cu 200 de lei.
 
După cum spuneam. Este și motivul pentru care am ales un controller 3rd party, PCIe, de la un producător care nu-și permite incompatibilități stupide. Controllerul Intel de pe placa de bază rămâne activ - are înfipt în el unitatea optică și ce mai conectez ocazional via eSATA - dar prostia de JMicron/Marvel/whatever the fsck it is este dezactivat. Numai eu știu câte BSODuri mi-am luat sub Windows 7/8 de la controllerul ăla cretin și nici unul nu avea o cauză identificabilă, fiind complet random.
 
Whoa, wait a minute, eşti sigur că e de la Marvell şi nu de la whatever-shit-WD-puts-in-there? O să mai sap să văd care din cele două e de vină.
 
LE: Mda, trebuie să iau cabluri SATA cu cleme pentru toate HDD-urile. Resync-ul pe 2.5TB durează ceva.
Luat cabluri anti-iepure.
IMG_9052.JPG
 
Eu am un controller Marvell în NAS, cu 2 porturi interne SATA 6G + un ATA. Până acum nu mi-a făcut probleme, dar nici nu l-am folosit intens (doar am testat vreo lună cu un SSD și mai bag din când în când un HDD pentru stocare offline).
 
Neo, se pare că problema e de la WD. Answer ID 1524.
Am sunat la Western Digital şi aştept răspuns de la ei, i-am întrebat dacă această problemă de incompatibilitate are drept cauză controller-ul Marvell sau cel din enclosure-ul WD.
 
Back
Top