SSD bușit, ajutor

unic

Membru Senior
Salutare. SSD-ul de la servici (Kingston SV100S2N 128 GB) a murit acum câteva zile. Cei de la SaveData mi-au spus că a pușcat controller-ul și că ar putea scoate toate modulele (de câte 4 GB fiecare) și să salveze ce se poate salva de pe ele, apoi să le pună laolaltă, dar ar costa peste 2000 de lei. Nu am documente pe el, dar am acolo bookmark-urile pentru doctorat, iar ultimul backup la ele e vechi de 4 luni :frown:

Mă poate cineva ajuta, mai ieftin dacă se poate? Mersi.
 
Mi se pare un preț aproape corect, gândește-te practic că trebuie să ia un SSD nou identic cu al tău și să facă swap la controllere, apoi munca de readus datele respective la viață care este mult mai complicată cu un SSD (pentru HDDuri există multe programe, dar nu toate funcționează pentru SSD fix din cauza disc magnetic VS module de memorie).

Nu pricep de ce lumea nu folosește Firefox Sync, nu este musai pentru cei care au mai multe computere pe care le folosesc mai mult sau mai puțin simultan, ci și pentru cei care uită de backup.

Cum a murit? Ceva indicii? Poate n-o fi controllerul... Naiba să le ia.

P.S.: eu cât am avut SSD făceam backup zilnic pe un HDD, paranoia©.
 
Du-te și la altă firmă pentru confirmarea diagnosticului, dacă chiar asta e, 2,000 de lei e un preț deosebit de bun, nu cred că o să găsești undeva mai ieftin.

M-am ocupat și eu de operațiuni de recuperare de date în urmă cu destul de mulți ani. 2,000 de lei pentru o astfel de operațiune mi se pare un preț foarte mic, eu aș fi cerut mult mai mult.
 
Daca vrei sa risti nitel si sa incerci sa iesi mai ieftin, ia-ti un SSD identic cu al tau (atentie la firmware), si muta chip-urile de memorie de pe un PCB pe celalalt.

PS: Stiu ca JMF-urile se incing ca dracu'. Poate ai noroc cu un reheat pe controller.
 
Avem un SSD la fel, doar că a venit cu un alt firmware (se pare că cel inițial avea o bubă, recunoscută de cei de la Kingston). Anyway, se pare că o să rămân doar cu învățătura de minte.
 
Daca ai noroc si diferentele de FW nu se refera si la modul de aranjare a datelor pe NAND-uri...

Din ce am citit, astea ca al tau aveau probleme doar la boot. Ma rog, presupun ca preferi garantia. :smile:
 
Nu prefer garanția, oricum l-au desigilat cei de la SaveData. Dar nu sunt hardware guy, nu m-am născut cu lectonul în mână :smile:.
 
Adică mai aveai garanție și ai acceptat să fie desfăcut pentru... niște bookmarks? Mă rog.
 
Niște bookmarks pentru teza de doctorat, pe care îmi va lua o grămadă de vreme să le găsesc (dacă o să le găsesc) din nou.

Fiecare cu ale lui.
 
Da, e ușor de comentat când nu-i durerea ta. Îmi pare rău, omu' :frown: Sunt tare curios câți din colegii de la birou care au trecut pe SSD-uri vor plânge în pumni că și-au pierdut datele și n-au avut nici un backup.
 
Serios, dacă nu ai nimic constructiv de adăugat la discuție, troll-ează în altă parte, te rog.
 
Nu prefer garanția, oricum l-au desigilat cei de la SaveData. Dar nu sunt hardware guy, nu m-am născut cu lectonul în mână :smile:.
Nu e mare scofala. Daca inca mai vrei SSD, incearca sa gasesti un model identic cu al tau (de preferat cu FW identic) si du-le la un nene care are o suflanta cu aer cald sau la un service GSM. Pentru ce am avut eu nevoie (stick-uri USB cu unul, maxim doua chip-uri de memorie), mi-am rezolvat singur problema. La 8 IC-uri dintr-un foc nu ma bag. :biggrin: Altfel, pentru cineva cu rabdare si experienta cred ca e o floare la ureche.
 
Da, e ușor de comentat când nu-i durerea ta. Îmi pare rău, omu' :frown: Sunt tare curios câți din colegii de la birou care au trecut pe SSD-uri vor plânge în pumni că și-au pierdut datele și n-au avut nici un backup.

Nene pufi, dumneata ai 21021247 de backups. După cum spunea și amorezatul de tilde, lipsa backupului (dacă sunt date importante) este de neiertat. Dacă nu sunt importante, calea costului cel mai mic este preferabilă. Vorbește acum unul care de obicei cheltuiește mai mult fix din aceleași motive.

Unic, nu am vrut doar să "comentez" aiurea. Ideea este că am avut și eu jdemiliarde de bookmarks pentru licență, dar le-am regăsit destul de ușor. Ceea ce este pe internet rămâne pe internet :smile: Mi se pare că o seară cu 2-3 căni de cafea și 1 pachet de smokes sunt suficiente pentru asta și costă mai puțin de 2000 RON. Și până să-mi explici diferența dintre licență și doctorat, pot să-ți spun că am avut research suficient să scot 2 lucrări de licență și una de doctorat (părerea profesorilor, nu a mea).

Recomand cu căldură Firefox Sync sau XMarks dacă folosești alt browser și-ai scăpat de dureri. Plus ceva backup la SSD. În general sunt micuțe și chiar unul umplut la refuz ocupă la backup maxim dimensiunile lui (de obicei undeva pe la maxim 75% chiar din cauza compresiei).

Încă odată, ajutăm cu sfaturi și/sau cu ce putem. Nu comentăm aiurea. ~_~ are și el partea de contribuție, dar fiecare o face în felul lui :biggrin:
 
Poate am orbit, dar nu văd contribuția lui _~_ la discuție. În rest, sunt de acord, am fost un bou. Acum am backup, și dublu la chestiile foarte importante. Să-mi fie învățătură de minte.
 
Back
Top