Sports anyone?

Aproximativ aceeasi problema o am si eu cu spatele din cauza sedentarismului (dureri intre omoplati si in zona lombara).

Eu am inceput de la Revelion sa fac niste exercitii pentru spate, recomandate de cineva care a facut gimnastica recuperatorie.

Cu mainile intinse in fata tin un bat de 1m si ceva(eu folosesc 2 segmente de la aspirator imbinate) efectuez miscari din umeri - 10 in sensul acelor de ceasornic, 10 invers. Apoi repet cu batul la ceafa, tot miscari doar din umeri. La inceput a fost destul de dificil, muschii dintre omoplati fiind destul de solicitati, dar acum am crescut numarul rotatiilor pana la 25.

In combinatie cu execitii de mobilitate (in mare parte incalzirea care se facea la orele de sport din scoala), am observat o imbunatatire semnificativa, durerile de spate disparand complet.

Hope it helps!
 
Last edited:
De obicei te lasi de exercitii din plictiseala, pentru ca nu e deloc fun sa faci flotari sau genoflexiuni sau abdomene.
Sfatul meu e sa iesi cat mai des si mai mult din casa, adica exact bicla si role.
Altceva nu stiu, poate un sac de box intr-o camera, cred ca mai mult te misti asa decat facand exercitii cu ganterele. Tenis de masa la perete, orice, simpla chestie ca stai in picioare si nu jos e ceva.
 
Ma gandeam la un Wii dar mi se pare mai boring pe termen lung Wii de unul singur decat exercitiile strict pentru masa musculara care asa cum ai spus si tu (si aici bag si spalatul pe dinti :tongue:) nu-s deloc fun. Cu toate astea, seriile scurte si bine dozate de miscari pentru muschi nu au cum sa-ti fure mai mult de 15-20min.

Thor, nu cred ca am inteles prea bine cum se realizeaza miscarea.
 
Brrr, nu am talent la desen si nici poze nu prea imi place sa fac, asa ca mai descriu inca o data exercitiul. Sper sa fiu ceva mai clar:

- prinzi batul cu ambele maini, avand punctele de contact la nivelul umerilor (cam asa);
- cu spatele drept, picioarele putin departate, intinzi mainile in fata pana se indreapta coatele (batul este tinut orizontal, la nivelul pieptului);
- faci rotatii din umeri, tinand mainile in plan orizontal, intinse;
- schimbi sensul de rotatie dupa un numar de 10-15 repetari;
- duci batul la ceafa si repeti miscarile din umeri, cate o serie in fiecare sens.
 
Cred ca daca bagi pe Youtube cateva cautari cu "shoulder/back exercises" o sa gasesti tot ce vrei. Ce zice Thor e ceva in genul asta doar ca efectuezi o miscare circulara cu umerii. Ii ridici, ii duci in fata, ii cobori, apoi ii dai pe spate. Imagineaza-ti miscarea de biela manivela sau bratul care invarte rotile unei locomotive (cu aburi). Cel putin asa imi imaginez miscarea din descrierea lui.
 
Trebuie sa recunosc ca inca nu mi-a intrat in reflex sa dau cautari de "tutoriale" pe youtube. Multumesc.
 
tenis de masă

Eu obișnuiam să joc, destul de regulat, tenis de masă, și mi-a plăcut, dar la un moment dat, din motive tehnice, am rămas fără masă de tenis acasă ( acolo jucam cel mai des, cu fratele meu ), și nici nu m-am mai dus pe acasă ( la ai mei ) prea des. Așa că, am mai jucat doar ocazional. Însă tind să cred că mă descurc destul de bine, și nu e doar părerea mea. :biggrin:
Motivul pentru care m-am apucat a fost acela că a făcut tata rost de o masă acasă. Pot să spun că 2-3 ani a ținut acea perioadă în care jucam mai des.


Să nu vă aud că tenisul de masă nu e un sport. :tongue:
 
E sport, mai joc și eu ocazional. Nu am jucat din liceu până în iulie anul ăsta și se vede, joc foarte prost comparativ cu perioada din liceu dar îmi revin încet, încet.

De un an mai joc uneori badminton, doar că e greu să adun 4 oameni (de obicei suntem 3) pentru că în 4 mi se pare mai dinamic și mai distractiv decât în 2.

Iar de vreo 2 săptămâni am schimbat bicicleta (proastă, cadru prea mic pentru mine și frâna ruptă pe față) cu o ... trotinetă! Modelul care rezistă până la 100 kg, deși îl ține și pe frate-meu care depășește lejer limita, rulmenți excelenți, frână onorabilă și fun factor suficient ca să dau ture câte 10-15 minute în fiecare după-amiază. E sport pentru că depun efort fizic și mai facem și concurs uneori (avem 2 trotinete, una e cam roz :embarassed: ).
 
Badminton? Count me in :biggrin: De acord că la dublu e mai intens şi mai fain. Jucaţi cu fileu, puncte, reguli?
 
Jucăm cu fileu, scor etc. Singura chestie nestandard e dimensiunea terenului care pe lățime are limite impuse - e un garaj de o parte și un gard de cealaltă. "Terenul" e în zona Prelungirea Ghencea, iar partidele până acum au fost spontane, neprogramate: "Adi, hai să jucăm un badminton că nu bate vântul! Ia uite, azi suntem 4!!!"

PS. Fileul tocmai e rupt, o să luăm altul.
 
Am fost azi la pescuit pentru prima oară și mi-a plăcut! :biggrin: Am prins 5 carași mititei, dar le-am dat drumul, că de toți adunaserăm vreo 15.
 
OK, pescuitul și vânătoarea nu sunt tocmai sporturi. În sport victoria nu necesită rănirea sau moartea cuiva, chiar dacă un caras care se întoarce în apă supraviuțuiește e totuși rănit de cârlig.
 
Adrian, ranire intentionata ai in suficiente sporturi. In multe ranirea adversarului este chiar obiectivul central - sporturile de contact. Asta ca sa nu aduc in discutie sporturi gen fotbalul unde o tibie rupta constituie sarea si piperul lui si e chiar incurajata :smile:.
 
O tibie ruptă face ca fotbalul să nu mai aibe sportivitate, iar sporturile de contact ... yeah, cafteală legală :pumn: :capu: :capu: :capu:
 
Nu urmaresc nici unul din sporturile astea deci prea multe nu pot sa imi dau cu parerea. Vroiam doar sa scot in evidenta cateva sorturi care au violenta in sange si sunt acceptate asa cum sunt. Si ar mai fi si fotbalul american, spre exemplu. Nu spun rugby pentru ca acolo nu ai nevoie de echipament de protectie ca un tanc doar ca sa iesi fara oase rupte.

Mi-aduc aminte de un incident de acum vreo 10 ani care il implica pe Lacatus, cand l-a aranjat pe unul cu o dubla fractura de tibie si peroneu. Dar a fost apreciat in continuare, aplaudat si nici n-ai zice ca incidentul a furat ceva din aura de "sportivitate" a fostabului asa cum e el apreciat de romani.

In fine, eu nu consider pescuitul, vanatoarea, tirul si alte stfel de activitati ca sporturi pur si simplu pentru ca in conceptia mea un sport presupune ceva mai mult efort fizic. Altfel si impaturitul de origami ar putea fi considerat sport :smile:.
 
Poate că pescuitul nu implică prea mult efort, într-adevăr, dar ai fost vreodată la vânătoare ca să afirmi că nu implică efort? Tatăl meu se ducea, destul de des, și crede-mă, e foarte solicitant.
 
Am fost la vanatoare de multe ori. De pescuit nu mai spun - ani de zile in care pierdeam o zi sau 2 pe saptamana pe balta desi nu pot sa spun ca imi placea in mod deosebit :smile:. Nu am mai practicat respectivele sporturi de vreo 10 ani totusi :smile:.

Ideea e ca efort este si munca la camp dar nu il consideri sport. Efortul la pescuit si vanatoare vine din activitatile conexe, gen caratul "prazii" acasa. Altfel, fara suparare, e la fel de obositor ca o zi de shopping :tongue:. Au fost iesiri la vanatoare in care nu m-am intors atat de obosit ca dupa o zi de carat sacose prin tot orasul si vazut fiecare centimetru de spatiu comercial. Te plimbi cu o greutate mai mare in brate (in speta arma) si cam atat. Nu ai nevoie de antrenamente fizice pentru asa ceva. Si chiar nu am vazut vanatori care sa se antreneze periodic pentru mai mult decat tintit si poate nici atat.

Poate am uitat eu despre ce e vorba la vanatoare dar mi-aduc aminte ca era de mers pe camp cu arma in mana si de pitit pe dupa desisuri din cand in cand (lucru care iti omoara gambele, adevarat) si mult nesomn. Astea sunt solicitante dar nu in modul pe care il presupune o cursa de 800m atletism, 90min de fotbal sau un exercitiu la inele.
De-asta am si spus ca asta e conceptia mea, care nu considera nici biliardul sau snookerul ca sport, nici curlingul, darts sau alte asemenea. Cel putin nu sporturi in toata regula ci pur si simplu activitati competitionale sau recreationale.

P.S. Saptamana trecuta am facut un gratar de la care m-am intors cu febra musculara de la atata facut vant prin carbuni (vremea nu a tinut cu mine si era nevoie de ajutor) si de la carat gratar, pachete si pachetele, sac cu carbuni si lemne, etc. Asta e un "sport" pe care il practic cu placere dar sunt sigur ca nu l-ai incadra langa pescuit si vanatoare chiar daca a presupus efort. :smile:

Deci nu-ntelege ca daca eu nu consider ca-i sport nu ai ce cauta sa postezi aici. Doar ca bausto crede ca nu-i un sport in adevaratul sens al cuvantului - la ce s-ar fi gandit grecii cand au scornit olimpiada.
 
Când te întorci seara acasă, cu mâinile-n buzunar şi relaxat după o zi de stat la linişte, doar tu cu nişte beri, şi te ia nevasta în primire, de-abia atunci pescuitul devine sport: cum să te fereşti de ustensilele de bucătărie zburând în direcţia ta :biggrin:
 
Back
Top