Sports anyone?

Relativ la airsoft, pe mine m-ar tenta să joc în clădiri în construcţie (sau ruinate), peisaje urbane, stuff like that. i mean, sunt urban rău din punctul ăsta de vedere.
Parkour anyone? :smile:
 
Zone urbane şi muniţie limitată, gen 2x30. Un SMG real nu trage niciodată un încărcător dintr-o serie fără riscuri serioase de gripare şi deteriorarea ţevii. Nici un assault rifle. Doar varianta LMG.

De parkour la mine nu prea se pune problema, nu am talent de acrobat de circ şi nici vârsta nu îmi mai permite.
 
Se joaca urban, nu stiu la vara dar asta iarna se juca la niste vile in constructie pe la Pipera... plus incearca unu sa-si faca teren de urban.

Cat despre munitie limitata, in Romania n-am ajuns inca sa fortam jocuri numai cu incarcatoare low-cap (de 30, 50), lumea joaca cu incarcatoarele standard de 100-200, sau chiar cu hi-capuri de 400 (cum au vrejurile lui Bogdan). Pe de alta parte, hi-capurile au un arc care trebuie intors, deci trebuie sa te opresti din cand in cand, si in nici un caz nu merge (cu nici o arma de stock) sa tragi un incarcator in continuu -fara niste upgrade-uri serioase- ca incep sa sara rotite saibi si piulite din ea. Ca sa ai un SAW care face perdea de BBs trebuie sa bagi bani seriosi si sa pornesti de la o platforma buna.

Mie imi place mai mult ideea de woodland, organizat in mijlocul naturii, eventual la munte unde e mai liber ca la baneasa fac aia gratare, pe un teren mare, cu obiective etc. In strainatate se joaca urban serios in zone parasite operatiuni gen Battle for Mogadishu, etc.
 
Io tot nu pricep cum se rezolva problema recunoasterii hit-ului, spre deosebire de paint-ball. Bine, stiu teoretic, dar practic...
 
Offtopic: baschet jucaţi? În mod regulat? Teren, minge, se găseşte? Mai e loc şi pentru o pereche de mustăţi?
 
Originally posted by Scytale
Cat despre munitie limitata, in Romania n-am ajuns inca sa fortam jocuri numai cu incarcatoare low-cap (de 30, 50), lumea joaca cu incarcatoarele standard de 100-200, sau chiar cu hi-capuri de 400 (cum au vrejurile lui Bogdan).
Problema la încărcătoarele mari e că unii fac perdea de bile doar pentru că pot şi iese ceva aiurea. Nerealist. Am văzut la paintball cum trăgeau oamenii pe foc automat, dacă aveau bile destule nici nu aveau motive să ţintească ceva, foloseau metoda "duş": dacă dai cu duşul spre cineva tot se udă un pic. Cum armele astea nu au nici un recul serios se pierde şi mai mult din realism. Iese Quake, nu Flashpoint.
 
Originally posted by AdrianB1
Problema la încărcătoarele mari e că unii fac perdea de bile doar pentru că pot şi iese ceva aiurea. Nerealist.
Perdea de bile fac numai noobii si cei ultra profi. Garantat ca daca stai ca Rambo cu pusca-n sold si cu bandana pe ochi in mijlocul luminisului o sa se gaseasca cineva sa se strecoare pe langa tine si sa te elimine rapid. Nu e ca in filme unde toate gloantele musca din inamici. Airsoftul (pe incercatelea) nu are nimic de-a face cu metodologia "run/jump/shoot/hope to hit something/repeat". Intr-adevar implica alergatura dar scopul e sa pui mereu un obstacol intre tine si adversar(i). Replicile de airsoft cu gaz au un recul destul e sanatos (in special Desert Eagle-ul) si e o placere sa vezi blowback-ul de la KSC M93R II pe full auto. Scopul chestiei asteia e sa te faca sa te simti bine cu prietenii, e doar un joc, o simulare de lupta. Pentru "the real thing" cred ca tre sa te inscrii la baietii care daca gresesc isi incaseaza plumb pe bune.

Originally posted by Xllerator
Io tot nu pricep cum se rezolva problema recunoasterii hit-ului, spre deosebire de paint-ball. Bine, stiu teoretic, dar practic...
In meciurile oficiale se folosesc arbitri (ca si la paintball dealtfel). Intre prieteni e o chestie de bun simt sa recunosti cand celalalt a fost mai bun. Cat se poate de practic, daca lovitura a fost de aproape o simti garantat. Daca a fost de departe se aude un "plici" sau un "thump" depinde de unde ai fost lovit. Si de obicei vin in rafale, unde ajunge una or sa cada si alte cateva prietene de-ale ei.
 
Pai si cum il fac sa afle ca a fost lovit? Poate nu a aflat (din cauza agitatiei, bila il loveste in protectie, etc. si nu o simte) sau nu recunoaste la prima "strigare". Cu vopseaua e clar, dar fara ea nu risc sa-mi dau de gol pozitia in timpul meciului?
Adica se bazeaza pe reguli etice nescrise sau exista vreo metoda de evidentiere suficient de clara a hiturilor?
 
salogeL cand te vedem prin parc pe role ? :smile:
Eu chiar acum ma duc sa dau o tura, happy me :biggrin:
 
Originally posted by Xllerator
Io tot nu pricep cum se rezolva problema recunoasterii hit-ului, spre deosebire de paint-ball. Bine, stiu teoretic, dar practic...
Astea (ultimele din lista de munitie) merg in arme de airsoft sau... ?
 
Tehnic merg, dar am înţeles că se sparg destul de des în armă.
Pentru proper paintball action cu arme realiste există RAM-urile. Ca de exemplu T68-ul ăsta, care suportă o grămadă de modificări şi pe deasupra are şi un recul foarte satisfăcator.
O alternativă ceva mai ieftină sunt kit-urile de conversie pentru Tippmann 98 Custom, dar acolo rămâne problema buteliei de gaz care strică aspectul.

Multă baftă să treci cu aşa ceva prin vamă! :biggrin:
 
Okay. Deci. Prin vama se trece relativ usor. Vlad si cu mine am trecut 2 replici de AK-uri 47. Ofiterul vamal a facut o fata demna de generic cand le-a vazut. Le-a testat, le-a citit prospectele, a zambit un pic dupa care l-a pus pe Vlad sa plateasca taxele vamale. Nu vad rostul unei replici dupa arma reala in paint, unde scopul markerului e sa fie cat mai usor/manevrabil si rapid de umplut. Si da, asa am auzit si eu, ca bilele de vopsea se sparg des pe teava (chiar si la markere).
 
Originally posted by SCViper
Practică vreunul din voi orice fel de sport ? Cât de des ? Prin ce accident s-a întâmplat să vă apucaţi de el ? :smile:
Eu joc baschet de prin clasa a XI-a (adică de vreo patru ani :smile:). Accidentul a fost un coleg de liceu. Joc cam de două ori pe săptămână când sunt la facultate (indoor), şi ~3-4 ore zilnic în vacanţa de vară, când sunt acasă (outdoor).

PS: 5 ft 8 in.
PPS: citind posturile lui SCViper, cred că mă apuc de patinaj. :biggrin:
 
Apropo de patinaj si role: vine primavara (candva in curand), cine are role si are chef de plimbari prin parc?

@Velkan: ce mai astepti? :biggrin:
 
Dupa 25 de ani am pus din nou patine de gheata in picioare. Am dat o tura pe la Moghioros, patinoar mare in aer liber si cu gheata buna, refacuta la fiecare 2 ore, dar era foarte aglomerat si seriile sunt de 2 ore, daca nu ai noroc ai de asteptat o ora si jumatate ca sa intri. Pret: 15 lei intrarea, 10 lei patinele, 10 lei ascutirea patinelor.

M-am dus la Liberty Center. Se poate face programare, e indoor si daca mergi in grup cei ce nu patineaza stau comod la o masa si beau un suc, erau -9 grade afara (termometrul masinii) si mult peste zero in interior. Pret: 7 lei pentru 45 de minute, patinele incluse. Minusuri: e mic, fara rezervare nu prea ai sanse (se intra doar cate 40 intr-o serie) si gheata e in stare proasta spre sfarsitul zilei, eu am fost de la 11 seara. Eu am mai avut si probleme cu patinele, desi erau cu un numar mai mari (lungi) erau atat de inguste la talpa incat m-au ros serios (plastic dur si prost), am iesit dupa 30 min. Cei cu care am fost nu au avut probleme cu patinele, o fi fost perechea mea mai ciudata, ca in general nu am probleme cu latimea la incaltaminte.

Dupa ce imi iau patine ma duc in Moghioros, e mult mai aproape si in timpul saptamanii e lejer ziua, aglomerat seara si iarasi liber noaptea. Nu o sa ma dau doua ore, dar macar cate o ora tot sper sa ma distrez.
 
NU inchiria patine, in 2 milioane gasesti patine decente in Carrefour sau Cora, patine recreational K2 sau Powerslide.
Ca patinoar merita Cismigiul, seria de la 12 la 15, deoarece nu e aglomerat, la ora aia se baga muzica buna, nu Candy sau Bamby, si 3 ore chiar te saturi, simti ca te-ai dat.
 
O să îmi cumpăr patine, eram mai întâi curios să văd dacă mă mai țin pe picioare după 25 de ani. Nu e chiar ca mersul pe bicicletă (mergeam mai bine pe gheață pe vremuri), dar e acceptabil. Cișmigiu sună bine, dar e cam departe și 12-15 e în timpul serviciului de obicei, mini-vacanța de sărbători s-a dus.
 
12-15 in week-end, e un program foarte ok, mai incolo devine foarte aglomerat.
Ce e frumos pe Cismigiu e atmosfera de parc, e un loc frumos, in Drumul Taberei atmosfera e de parcare.
Dar mai intai ia o pereche de patine, nu merita sa inchiriezi, majoritatea miros de te lasa lat.
 
Sa venim putin cu idei despre exercitii cu scop medical oarecum.


Am ceva probleme de spate in partea superioara. Stat mult in scaun fara pauza plus activitate fizica scazuta in rest (cel mult pot spune ca activitate mea zilnica este mersul pe jos pe o distanta de 3-4km - de plimbare zilnica din oras spre casa, dupa munca). Ce sa mai, sedentarism. Un fotbal sau baschet joc o data la 2 luni, vara putin inot cand ajung la piscina ca tot omul iesit la bronzat iar iarna nu practic nimic. SEDENTAR!
In schimb de un an si putin incep sa ma vait constant de dureri de gat si spate.

Durerile de gat le-am cam banuit si oarecum eliminat analizandu-mi pozitia la computer (extrem de tolanita pe spata sau afundand cu putere capul in maini cand citesc). Astfel am incercat sa stau relaxat si in pozitii cat mai firesti. In plus macar intr-o medie de 2 dimineti pe saptamana fac un set de exercitii de "incalzire al gatului" (rotiri, flexari) ce dureaza cam 10min.
In primele doua saptamani (perioada in care faceam in aproape fiecare dimineata exercitii), durerile s-au amplificat, probabil datorita unei oarecare febre musculare. O pauza de o saptamana m-a facut sa uit de dureri si m-a bucurat ca nici nu au mai reaparut dupa ce am reluat exercitiile.

Cu aceasta ocazie am zis sa continui sa bag la niste exercitii si partea superioara a corpului. Tot stau mult in casa, mi-am propus ca seara cand odihna imi permite, sa fac cate 4 serii de echere pentru abdomen si cate 4 serii de flotari pentru brate si grupele conexe (spate, piept).

A fost interesant sa realizez ca flotarile considerte dificile, cu sprijin pe un singur picior imi sunt mai facile decat cele considerate usoare cu sprijin pe ambele picioare, departate. Se explica prin faptul ca de cativa ani am apelat doar la cele dificile. Partea interesanta urma sa apara prin durerile musculare la nivelul spatelui, deasupra fesierilor, fiind zona care ceda prima la oboseala. Probabil unii din cei mai slabi muschi in cazul meu. Cred ca prin vara anului trecut am urmat cam o luna de exercitii constante la doua zile pentru acea grupa musculara deoarece incepusem sa am dureri in acea zona si nu-mi mai gaseam starea si locul.
Interesant a fost sa observ ca la echere (similare abdomenelor doar ca se ridica picioarele in locul bustului) tot muschii spatelui erau primii care oboseau.

Problema apare acum:
Am o mobilitate scazauta a spatelui in special in a ma apleca inspre fata. Nu am nicio problema sa stau cu spatele arcuit ca o femeie dar imi e dificil sa bag barbia in piept sau sa ma arcuiesc in fata de la jumatatea coloanei. Nu am probleme mari de mobilitate in schimb in partea inferioara, cu putina incalzire ma aplec la 180 grade sa-mi ating cu fruntea genunchii.

Cu aceasta problema de mobilitate vin si dureri de spate uneori resimtite intre vertebre, alteori lateral vertretebrelor spre omoplati.

Mai precis, de la seriile de flotari si echere de aseara am o groaznica durere la miscare, aparent in zona vertebrelor intre omoplati. Dureri care le resimt si cand bolul alimentar traverseaza esofagul. Nu mai zic ca imi e greu sa imi aplec capul sau sa ma intorc. Acestea sunt frecvente cum ziceam de un an de zile. Nu stiu daca acum sunt de la flotari (mi se pare absurd ca de la echere) sau doar de la incalzirea putin in graba si agresiva m-am captusit cu aceasta durere acum dar doresc sa incerc sa scap de ea. In general o miscare mai brusca ma chinuia vreme buna. Problemele in zona inferioara au fost de fiecare data generate de ridicarea unor greutati prin metode improprii. Acolo ma stiu vinovat ca fortez si o fac si prost.
Am ajuns constant sa fiu remarcat drept "mos" de catre amici si coelgi de varste asemanatoare cu a mea.

Doctorul. Ma veti trimite la el. Asta inseamna o saptamana de investigatii si asa cum experienta mea si a celor din jur incepe sa ma influenteze, imi spun ca dupa aceasta saptamana tot ceea ce voi primi bun va fi sfatul exercitiilor fizice si viata mai putin sedentara. Voi incerca printre picaturi, eventual pe vineri fiind zi mai libera la mine (sper) sa trec pe la medicul de familie sa-i povestesc a x-a oara problema si sa sper ca vom face un control amanuntit fara sfaturile cu orientare sportiva.

Exercitii fizice. As dori ceva recomandari de exercitii fizice, de preferat testate si "validate" care sa ma ajute cu problema mea. Nu sunt genul care sa ma omor la sala dar nici cel care sa-si gaseasca timp cu usurinta pentru o bicla iar de role nici nu-mi pun problema din moment ca nu stiu sa merg pe ele si nici nu am vointa la momentul acesta sa invat. Cer recomandarea pentru ca nu vreau in niciun caz sporturi care imi pot agrava problemele (trasul de fiare ar fi unul la ora actuala, baschetul probabil altul). Cel mult in cap imi trec sporturi in genul artelor martiale ce se pot reproduce cu usurinta si acasa la nevoie sau inot (din pacate un singur bazin acoperit in Ploiesti, nu stiu calitatea apei si as prefera sa incep calirea cu apa de vara si nu iarna, fiind miraculosul posesor al unor sinusuri foarte sensibile ce imediat fac figuri).
 
Back
Top