Sports anyone?

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Probabil că mulţi dintre voi strigă "sacrilege !" (insert heavy french accent here) în momentul de faţă, dar m-am gândit că merită să încerc :smile:.

Topicul se va ocupa de două subiecte:
a) Practică vreunul din voi orice fel de sport ? Cât de des ? Prin ce accident s-a întâmplat să vă apucaţi de el ? :smile: Vă rog să daţi cât mai multe detalii în caz de răspuns afirmativ.
b) Dacă răspunsul la întrebarea de mai sus este totuşi afirmativ, iar printre numeroasele sporturi enumerate de voi se află şi patinajul pe gheaţă/rolele, subiectul #2 este: skating meeting anyone ? Ideea mi-a venit de la "beer meeting anyone ?" aflat pe un alt topic.

Eu voi da un răspuns scurt la întrebarea #1, dar voi detalia în caz că exista cel mai mic interes pentru acest topic.
Da, practic sporturi de aproximativ 2 ani de zile. Am început cu artele marţiale (ju-jitsu), apoi ciclism, înot, sală de forţă, role, patinaj pe gheaţă şi puţină gimnastică acrobatică. Să nu credeţi ca acum le practic pe toate în acelaşi timp, singurele cărora le sunt devotat sunt patinajul/rolele şi încerc sa merg cât mai des la ju-jitsu, restul sporturilor se practica mai mult ocazional.
 
Se pare că astăzi e ziua mea de postat pe XF. Cu Dumnezeu înainte (atei, care este?).
De practicat, nu mai practic. Însă îţi voi face o mică istorie.
Am jucat 5 ani de zile baschet. La modul 5 ore pe zi, mai mult sau mai puţin. Devenisem puţin dependent, trebuia să îmi iau porţia. Totul a început cu prezenţa mea în calitate de spectator la câteva meciuri de amatori, colegi (mult) mai mari ai mei. Microbul m-a prins, probabil din cauză că îmi pare foarte spectaculos, şi m-a ajutat şi înălţimea (1,85m ultima dată - la recrutare). Am jucat, am jucat mult, am jucat frumos, şi mi-a plăcut la nebunie. Am renunţat, totuşi, ca la multe alte lucruri (în general considerate) bune. Nu mă întreba de ce.
Role? 2 ani, cam 6 - 7 ore pe zi (desigur, când permiteau condiţiile de afară). Am renunţat şi la asta acum vreo doi ani, deşi vin cu cea mai mare plăcere la un „in-line meeting” dacă îmi împrumuţi ceva cu numărul 42 - 44. Eram destul de nebun pe role, mă mir că nu mi-am rupt nimic.
Patine? Niciodată, da' am auzit că nu e chiar atât de mare diferentă între ele şi in-line. Or so they told me...
 
Diferenţa e mică, eu m-am suit prima dată pe role anul trecut (acum vreo 8-10 luni), iar pe patine iarna asta. A doua oară când am mers la patinoar puteam deja să fac toate schemele pe care le puteam face pe role, ba chiar în plus. Te sfătuiesc sincer să incerci, vei fi surprins plăcut (mă rog... dacă împrumuţi patine sau găseşti de închiriat ceva decent).
Iniţial şi eu stăteam câte 6 ore pe role, dar pe măsură ce a trecut timpul am redus la 2-4 ore, atât din lipsă de companie cât şi datorită durerilor de picioare. Anul ăsta (2006) am schimbat rolele, mi-am luat niste Roces Tempexta, sper să nu mai am problemele de mai sus.

PS: Incidental chiar acum plec la patinoar, voi fi în herăstrău de la 21:30 pana la 24:00; probabil voi merge şi mâine şi poimâine, deci daca există doritori îi rog să mă anunţe :smile:
 
Tir şi un pic de volei în şcoala generală, karate în liceu şi primii ani de facultate, tastate de atunci încoace. Mai mergeam la IDM acum vreo 2 ani când era pustiu noaptea pe la 11, când a început să se aglomereze şi au mărit brusc preţurile m-am lăsat. Acum sunt în căutare de sală decentă (liniştită şi curată) prin Militari, Drumul Taberei, Grozăveşti sau Pipera, doctorul mi-a zis că îmi trebuie vreo câteva luni pentru a mai scăpa de nişte probleme cu spatele (de la prea mult stat în scaun la birou). Doar că programul îmi e prea încărcat ca să pot merge devreme, tot ceva seara târziu aş vrea.

Pe patine cu rotile sau pe gheaţă nu m-am mai dat de 20 de ani şi pe schiuri nu mai ştiu să merg (am învăţat de nevoie când locuiam într-un loc cu 6 luni de iarnă pe an, căţărare la fel, dar în scop utilitar). Plimbat pe munte doar la muncă, aveam vaci şi livezi la 1000 m altitudine şi kilometri de casă. Am avut gânduri de biciclism până când am făcut şcoala pentru motociclete :smile: Per total, nimic serios.
 
Am la activ 7 ani de shotokan, acum destul de multi ani. Role nu am incaltat decat o sinura data, acum aproape 8 ani :smile:.
Poate o sa mai incerc...
Baschet si volei am jucat cativa ani (pana anul trecut). Pana la urma nu am mai avut timp nici de asta. Nu poti avea prea multe pasiuni in acelasi timp :biggrin:.
De celelalte iesiri ocazionale (ca fotbalul) m-am lecuit dupa o serie de evenimente nefericite - accidentari.
 
Am făcut înot vreo câţiva ani când eram mic, apoi fotbal (tot câţiva ani). M-am oprit că venea admiterea la liceu. În liceu am făcut gimnastică medicală (nu ştiu dacă-i sport, dar e mai bine decât nimic :tongue:) vreo 2 ani (probleme cu coloana). De 6 luni m-am reapucat (de 3 ori/săpt câte o oră).
 
Am un an de shotokan si judo (amestecate, a iesit un balamuc) si cam un an de sala de forta. Astea in trecut, acum s-au dus "efectele" de tot. :smile:. Intr-o vreme jucam foarte mult sah si inotam cam la fel de mult. :smile:
Intentionez sa ma reapuc de sala de forta in foarte scurt timp. O dezvoltare armonioasa a musculaturii a insemnat, pentru mine, si o stare psihica mai buna. As vrea ciclism si parkour, dar mi-e teama de poluare si accidente.
 
a) Practică vreunul din voi orice fel de sport ? Cât de des ? Prin ce accident s-a întâmplat să vă apucaţi de el ? Vă rog să daţi cât mai multe detalii în caz de răspuns afirmativ.
Am avut destule încercări prin mai multe sporturi însă singurul care s-a legat pentru o perioadă considerabilă a fost ciclismul (mă refer la cel de performanţă, la club specializat), pe care din păcate l-am lăsat baltă după vreo 2 ani. Momentan "ţoacla" mea e pe cărămizi deoarece alte pasiuni s-au prins de mine şi n-am mai finanţat restaurarea acesteia. Oricum, rămâne sportul meu preferat, "de suflet" să zic aşa. Mulţi nu-l înţeleg şi nici nu le-o cer, e mai greu de perceput, însă inima fiecăruia ar fi încântată. Cu siguranţă cum se fac mai multe grade pe afară am să aloc o părticică din buget şi pentru ea şi să revin la acei "ani de glorie". :tongue:
Cât despre celelalte sporturi, uh, nici nu-mi mai aduc bine aminte exact care au fost, o harababură de nedescris. Momentan mă rezum doar la urcatul scărilor la serviciu (cam des ce-i drept) şi alergatul de dimineaţă după tramvai. :biggrin:
b) Dacă răspunsul la întrebarea de mai sus este totuşi afirmativ, iar printre numeroasele sporturi enumerate de voi se află şi patinajul pe gheaţă/rolele, subiectul #2 este: skating meeting anyone ? Ideea mi-a venit de la "beer meeting anyone ?" aflat pe un alt topic.
Anytime (dar să vină căldura :biggrin:), anywhere. :wink: In-line skates de viteză, care este, CrazyCreek, cu 5 roţi, rulmenţi ABEC7, alea alea. Cine e în temă ştie despre ce vorbesc. Cu alte cuvinte, se duc, frate, n-ai ce face. Aşadar, pe când?
 
Baschet în liceu. Semi-performanţă, am jucat în echipa liceului. Am abandonat fiindcă îmi atinsesem maximul, plămânii nu mă lasă să fac efort susţinut mai mult de câteva zeci de minute.
Mă tentează să îmi cumpăr o bicicletă ţapănă (ceva la 500-1000 Euro) pentru hurducăit la greu prin zone relativ accidentate. Dar condiţia financiară dezastruoasă impune ca visul să rămână vis. Am o semi-cursieră fără nimic special cu care îmi fac plimbările atunci când condiţiile meteo îmi permit.
 
Originally posted by salogeL
Anytime (dar să vină căldura :biggrin:), anywhere. :wink: In-line skates de viteză, care este, CrazyCreek, cu 5 roţi, rulmenţi ABEC7, alea alea. Cine e în temă ştie despre ce vorbesc. Cu alte cuvinte, se duc, frate, n-ai ce face. Aşadar, pe când?
ABEC 5/7 cu roţi de 62, şi clăpar cu „plăcuţe”, pentru grinduri şi slide-uri, astea... :biggrin:
 
salogeL: de când se fac role CrazyCreek ? :biggrin: Oricum, dacă vorbeşti serios mergem când se încălzeşte; eu pe 1 ian eram pe role in Herăstrău (nu descoperisem patinatul pe gheaţă încă :biggrin:).
whiskas: de când se pun rulmenţi ABEC 5/7 pe role agressive ? :smile:
 
Originally posted by SCViper
salogeL: de când se fac role CrazyCreek ? :biggrin: Oricum, dacă vorbeşti serios mergem când se încălzeşte; eu pe 1 ian eram pe role in Herăstrău (nu descoperisem patinatul pe gheaţă încă :biggrin:).
whiskas: de când se pun rulmenţi ABEC 5/7 pe role agressive ? :smile:
Dacă îmi amintesc bine, un prieten avea o pereche de Roces nu-mai-ştiu-de-care, top-of-the-line-aggressive-in-line-skates la vremea aia, şi el mi-a spus că are ABEC 5. Dacă m-a dezinformat, vă mint şi eu... :rolleyes:
 
Din câte ştiam eu rulmenţii ABEC 5/7 sau chiar 9 sunt fragili, de aceea se folosesc ABEC 1 maxim 3 pe role aggressive. M-am uitat acum însă pe site-ul Roces şi văd că se pun şi ABEC7, deci ignoră comentariul de mai sus :smile:
 
Originally posted by Scytale
Eu strang bani sa m-apuc de airsoft prin vara. Ce ziceti?
Eu vreau (airsoft si/sau paintball, numai sa fie). Ce presupune? Am citit definitia, vreau sa stiu de unde gear, si unde meciuri.
 
Pentru airsoft am trimis niste mailuri si o sa iau legatura cu cele 2 cluburi din Bucuresti... in principiu mai vorbim pe privat sa ne facem 4-5 sa intram ca fire team complet. Doritori ar fi, da' tre sa pui bani jos sa iei pusti ca lumea, sau sa stai sa inchiriezi.

...citypaintball e naspa joaca alde gutza...
LE: A, si uite si un magazin.
 
Back
Top