Soluţie NAS pentru acasă

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,945
Clickăie şi se opreşte alimentarea în 2 secunde. La marele fix, înainte cu o zi-două umblasem la cablurile de alimentare. Also...

Băăă, azi mi s-a făcut RAW un WD50EZRX după ce l-am scos din cutie, fiind un WD Elements la origine. WTF FFS BBQ!
Ia la puricat cablurile de alimentare, sigur acolo ai stricat ceva. Nu poți pierde două discuri atât de rapid unul după altul, dar se pot strica dacă primesc alimentare intermitentă.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,178
Păi hdd-urile din cutii USB sunt altfel formatate decât hdd-urile normale, nu le recunoaște OS-ul direct.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,945
Depinde dacă i-o fi activat criptarea vieții, fără parolă de obicei sunt recunoscute dacă le pui direct pe SATA? :hmm:
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,850
Doar WD-u' Elements "a crăpat", pe MyBook îl vede bine-merci, ambele formatate NTFS. Fine, o să-l încerc înapoi în cutie.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,178
Chestiile de generație mai nouă nu mai sunt văzute indiferent dacă le-ai pus criptare sau nu. Datele-s acolo, dar blocurile sunt shiftate mai sus, probabil pe primele sectoare scrie controller-ul ăla ceva...

Între timp am rezolvat și eu problema cu HP Microserver gen 8 și hdd-urile care nu mai au chef să meargă: am pus un controller IBM M5014, și pe ăsta hdd-urile merg perfect. 0 idei despre care e problema de fapt, am încercat în toate modurile posibile, două HDD-uri care până acum puțin timp mergeau perfect, acum erau extraordinar de lente și dispăreau din esxi câte 30 de secunde, indiferent dacă erau în RAID1 sau fiecare independent. Alte două hdd-uri mergeau perfect pe același controller (iar unul din hdd-urile care nu merge e identic cu unul care merge). De la cabluri nu e, că aceleași cabluri merg cu M5014.

Și dacă tot se poate, am făcut un RAID5 din toate.
 
  • Wow
Reactions: Neo

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,850
Are vreo 4-5 ani, acuma nush. Poate este totuşi un soi de criptare, i-am dat un recovery peste noapte şi n-a găsit mare brânză. Ca să-l pun înapoi pe controller-u' din cutie tre' să scot tot ansamblul cu restul HDD-urilor. Balls. :smile:
 
  • Sad
Reactions: Neo

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,850
Mda, are ceva criptare or something, merge pus înapoi pe controller. Oh well.
 
  • Like
Reactions: Neo

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
SilverStone DS380B am avut si mi se parea ca vibra cam tare tabla iar airflow-ul era destul de prost, discurile se cam incalzeau. Ma rog, este totusi o carcasa OK asa ca poate e interesanta si schimbarea placii de baza AsRock cu una din zilele noastre (gen SuperMicro X10SDV-TLN4F).
Suna foarte bine, asa ca am inceput cu carcasa.
ss.jpg

Placa de baza are specificatii bune insa la ~1000 euro mai are de asteptat putin. Dar e o idee pentru viitor, probabil odata cu ea voi lua si o sursa mai competenta decat actuala de 300W.
Am cautat sa vad de ce temperaturile nu erau tocmai ok si intr-adevar, ventilatoarele cu care vine sunt foarte slabe, plus vreo doua gauri de astupat pentru ca tot aerul sa treaca printre hdd-uri (nu e poza mea, eu am pus banda neagra :biggrin: )
imageproxy.jpg

Am luat doua modele de ventilator de test, un Noctua NF-P12 redux-1700 PWM si un ARCTIC F12. Cel din urma de 3 ori mai ieftin decat primul, cam la fel de eficient (adica de 3 ori mai slab). Asa ca a ramas sa mai iau un Noctua, iar ventilatoarele originale le-am pus pe partea cealalta, practic sa traga aerul de la hdd-uri, nu trag la fel de tare dar sper sa ajute cu ceva. Toate ventilatoarele sunt puse direct pe 12V sa mearga la maxim. Asta bineinteles in carcasa mare, in cea mica poti doar sa inlocuiesti ventilatoarele si cam atat. O voi pastra s-o folosesc pentru backup extern, porneste programat, face backup, se opreste.

Desi momentan nu am toate hdd-urile instalate, diferenta de temperatura e de vreo 20 de grade (nu la toate, dar cel mai cald era WD Red 8TB care statea pe la 56 grade iar acum a coborat la 36). O sa vad cand instalez si celalalt ventilator de la Noctua dar si cand voi avea toate hdd-urile instalate insa momentan pare promitator.
 
Top Bottom