Solutie multimedia pentru acasa

Dude. Nu toată lumea îți împărtășește preferințele. Io înțeleg că se poate, da' uite că domnița a pus REQUIREMENT „Ar fi bine daca solutia propusa ar face toate astea de una singura, adica fara a fi conectata la laptop.” Care parte a termenului „cerință” e neclară? Soluția susținută de tine în mod repetat cu folosirea laptopului ca player și a unui TV ca display chior este secundară oricărei alte soluții independente.

Marius, există soundbar-uri destul de compacte care să îmbunătățească sunetul. Personal le găsesc o monstruozitate a marketingului, când probabil poți obține un sunet mai bun cu un sistem bookshelf, dar e compact, nu îți trebuie încă o telecomandă și trei cutiuțe de amplasat prin casă și cabluri la vedere.

Pentru formate „standard” (a se citi „cele mai frecvente” - avi, mkv, mp3, wma, poate și flac) audio-video, playerul încorporat într-un TV LCD mediu este acceptabil. Am recomandat un player alde WD TV Live pentru că e ceva mai versatil și foarte compact, ținând cont de lista mai lungă de formate audio video ce ai enunțat-o. Dar merită căutat un player mai bunicel, poate unul din ăsta cu android, fiindcă la WD TV mă irită două chestii - n-are gigabit și nu oprește hard discul USB când e în stand-by.

Merită explorată și varianta unui monitor cu tuner, un media player separat și poate un sistem de boxe compact, în ideea unui preț mai bun în ansamblu decât a unui TV deștept din care să nu prea folosească atâtea funcții.
 
Propria mea soră se uita la filme și seriale conectând laptopul pe HDMI la un TV; io făceam spume acolo, că se încingea ăla de-l lua naiba, când puteam rezolva elegant problema cu un media box. Dar nu voia și pace. Meh. Acuma și-a luat un ditamai TV-ul, generație nouă, are media player încorporat, m-am liniștit. :biggrin:
 
Si eu am sugerat ideea folosirii laptopului pe post de player, eventual cu docking station ca sa nu trebuiasca conectate si deconectate cabluri toata ziua. Ea, in schimb, a propus ideea smart-TV.

Exista vreun televizor care canta .ape? Vad ca la capitolul video majoritatea se descurca.

PS, referitor la XF.ro:
Marius, 2012-11-19 21:13:57:
eu zic sa-ti faci un cont

<censored>, 21:14:07:
nonono
Puteti ghici de ce? :lol:

PS/2:
Sa zicem ca accepta ideea conectarii laptopului?
- Care TV sau monitor cu TV? Sa zicem plasma, ca sa se vada bine. Trebuie sa mearga perfect pe post de monitor, care va fi utilizarea lui principala. Cerinta venita de la mine: sa reziste macar 5 ani.
- Mouse wireless pe post de telecomanda merge? Eu am mouse wireless la laptop dar nu-mi dau seama cat de ergonomic este pe post de telecomanda la film.
- Ulterior, daca nu-i multumita de sunet, ce boxe?
 
Contul nu doare, da' mă rog :biggrin:

La întrebarea cu .ape răspund cu o întrebare: cine și de ce mai folosește .ape în locul altui format mai mainstream? :smile: Și cât de multe fișiere .ape vor fi ascultate vs. alte formate?

Cu plasmele am io un pitic ce refuză să accepte opțiunea, așa că mă abțin.

Un prieten are un PC pe post de media box, cu tastatură și mouse Microsoft pe Bluetooth parcă. E mai familiar decât o telecomandă pentru interfața MCE.
 
APE? Eu si prietena in cauza. Mult APE. Pentru mine este formatul preferat fiindca are compresie mai buna si decodorul .FLAC pentru Winamp 2 este buggy. La ea nu conteaza APE sau FLAC dar n-are timp si cunostinte tehnice suficiente cat sa-si converteasca fisierele. Este genul de persoana foarte ocupata si care n-are chef de chestii complexe acasa care sa-i manace timpul. La ea conteaza Sa Mearga™.

Lasa piticul sa se exprime. Ar putea fi relevant.
 
Auzi, da' dacă asculți pe boxe de televizor, de ce dracu' îți trebuie compresie audio fără pierderi? Ca să nu mai vorbim de faptul că Winamp este o oroare...
 
Pai nu trebuie neaparat compresie fara pierderi, dar cum spuneam, persoana in cauza n-are timp si cunostinte despre facut conversii. Formatul in care se gaseste, asa ramane.
 
Orice pitic are felul sau de a fi. Sa zici ca ceva este mai bun decat altceva e ca si cum ai crede in statistici. De fapt, statisticile si horoscopul sunt facute pentru cei care le citesc.
Si asta tocmai pentru ca exista mereu cineva care, atunci cand aude "ropot de copite", se gandeste la zebre.

Lasati FLAC-ul sa mearga si conversiile pentru altii :smile:
 
Cred ca daca ii scrii un mic .BAT care sa faca conversia in mod batch pentru toate fisierele .ape ai rezolvat problema fara mare bataie de cap. Si nici nu e nevoie de un .bat, cred ca merge Total Commander list.
 
Parcă DBPowerAmp știa să convertească între orice formate audio. Mă rog, ideea e că, cu puțină bunăvoință, conversia se poate face simplu. Da' am io impresia că problema e la preferința unora pentru formate dubioase, și nu cred că preferința e a domnișoarei :wink:
 
Sînt scule bune și gratuite care convertesc din orice în orice, mai ales de la APE la FLAC nu sînt pierderi, da' piticu'... :smile:
Cred că FLAC e singurul codec de compresie audio fără pierderi care e cît de cît suportat în hardware de diverse dispozitive.
 
Complex, mult prea complex.
Cel mai probabil se va merge pe smart-TV si conectarea laptopului doar la nevoie. Juriul s-a retras pentru deliberari.
 
Ați butonat careva vreun ăăăăă stick cu Android care se înfige în TV pe mufa HDMI? Sunt curios în ce măsură poate fi folosit drept media player, în particular cum se descurcă cu decodarea full HD și cu codecurile audio/video curente. Gen, aud ceva din MKV-uri dacă TV-ul n-are decodor Dolby Digital încorporat?

Fiind bazat pe Android, ar trebui să fie suficient de extensibil. Dar în ce măsură se descurcă cu un client Torrent, de exemplu?
 
Back
Top