Software pentru masini virtuale

Copierea in Win 08 era doar un exemplu. Ma interesa pur si simplu un versus ca sa vad aportul OF-ului la performanta unui NAS. NAS-ul respectiv va ramane, problema e daca se va folosi OF sau Slackul actual. Si as vrea sa am ceva argumente ca sa imi fac o imagine precisa. Usurinta administrarii e clar un plus pentru OF. Acum daca are si ceva de spus in termeni de performanta...
Mie cifra aia de 110MB/s nu mi-a spus multe. Deci neavand un termen de comparatie nu imi dau seama daca este o reusita a SAN-ului sau a masinii virtuale.
 
Tu vrei NAS sau SAN? Dacă vrei NAS nu cred că OF face minuni, am văzut un test comparativ cu FreeNAS și în afară de Samba diferența de performanță e în marja de eroare, la Samba OF dădea pe jos cu FreeNAS. Dacă ai nevoie de iSCSI nu știu câte soluții la fel de simple și comode ai, OF e rapid și foarte ușor de utilizat: deși manualul de administrare e pe bani serioși m-am descurcat citind 10 minute forumurile.
 
SAN, scuze, oboseala si ora. Deci vorbesc strict de SAN si iSCSI.
FreeNAS l-am obosit pe toate partile si nu ma tenteaza decat ca solutie de home-use. Un FreeNAS sub birou acasa e ok dar nu l-as folosi la ce imi trebuie la munca.
Usurinta in utilizare este un foarte mare plus pentru mine. Sa-mi bag nasul in Slackul ala e criminal din punctul meu de vedere. Sa fac si o configurare buna si rapida... deja vis.

Sa inteleg ca OF e cea mai rapida si cea mai comoda varianta pentru iSCSI. Sau cel mai bun compromis de ergonomie si viteza. Am citit pe forumuri despre el dar parca tot imi e mai la indemana sa intreb direct pe cineva care a lucrat hands-on cu OF. :smile:

Si varianta cu instalarea pe stick USB e excelenta, mai ales ca de azi nu mai pot sa pun jos SAN-ul deci daca se face trecerea la OF as vrea sa fie cat mai seamless.
 
Nu zic că e cea mai rapidă și mai comodă variantă pentru că nu le-am încercat pe toate :smile: , dar sunt mulțumit până acum. E rapid, nu intri în Linux decât dacă vrei neapărat sau dacă ai hardware mai ciudat și trebuie să pui driveri, altfel stai în interfața de administrare care e mai încâlcită și mai puțin intuitivă decât e nevoie (OF e pe gratis, pentru manual plătești :smile: ), dar perfect utilizabilă.

Seamless e discutabil, nu știu dacă altă soluție de SAN va putea importa volumele existente.
 
Atunci ma joc joc un pic cu OF in VM acum si vad cum merge.
Interfata nu pune probleme atat timp cat google-ul e mare si forumurile sunt pline de informatii.

L.E. Dupa o zi intreaga de butonat am reusit sa scot 37-45MB/s pe GbE dintr-un iSCSI Openfiler cu un RAID0 de 4 harduri SATA. Din pacate nu am avut mai mult timp sa investighez pentru ca am ramas fara masina. Totusi rezultatul a fost repetabil.
 
Am verificat sumar 3 solutii SAN pe care le aveam la indemana. Va las sa ghiciti care este SAN-ul home-made pe 10/100 :smile:.
5-6TB in fiecare.
 

Attachments

  • san1.png
    san1.png
    16.8 KB · Views: 62
  • san2.png
    san2.png
    15.3 KB · Views: 54
  • san3.png
    san3.png
    16.8 KB · Views: 48
În altă ordine de idei, alternative free şi viabile la VMWare există? Să ştiu dacă tre` să pun la ciorap au ba în următoarele luni pentru o licenţă :biggrin:
 
VMWare ce, ca VMware face atat produse de virtualizare desktop, cat si produse de virtualizat server, cat si hipervizoare etc.

SUN xVM VirtualBox? SUN xVM Server? Xen? KVM?

Pâna la urma si VMWare Server si VMWare ESXi sunt gratuite...
 
Inteleg ca postul meu in care am recomandat vreo 5 produse gratuite si bune si i-am cerut absolut necesare lamuriri necesare este usless, dar al tau in care-ti dovedesti ignoranta in diferentiarea intre diverse tipuri de virtualizare si recomanzi un soft de rahat este bun.

Inteleg.

Du-te cu Dumnezeu!
 
Păi mă duc şi singur. Frate, dacă nu pui un link, acolo, şi răspunzi în scârbă, mai bine te abţii, vei fi respectat mai mult. Dacă vrei să ajuţi, ajută până la capăt. Really. Că nu-ţi pică coroana :smile:
BTW, nu te grăbi să scrii la nervi, că faci typos (şi negi, am auzit, da' nu bag mâna-n foc...).
 
Trecând peste șuturile sub centură, din ce am folosit free nu pot să recomand prea multe produse:
- VMware server e OK, dar performanța e slabă. Testele sub VMware Server, ESX și mașină fizică au arătat o pierdere de performanță de vreo 30% - nu în orice task, dar asta a fost media.
- ESX cu i în coadă e pachetul minimal, te cam chinui să îl folosești și nu are nici un feature serios gen vmotion sau high availability. Merge pentru acasă, poate.
- MS Virtual Server e o glumă.
- Virtual PC merge pentru ceva simplist acasă, dar nu mai mult
- Hyper-V (nu e free, dar e pe-aproape) merge, dar cu bube - după instalare unele aplicații tușesc la partea video. După dezinstalare merg din nou, deci cauza e clară
Mai departe nu știu, așa că nu zic.
 
Mkay, câteva întrebări, mulţumesc AdrianB1 şi W4P pentru inputs.

1. De ce de pe un host Vista x64 nu funcţionează maşini virtuale cu OS x64? Cică host nu suportă, procul e un Intel C2D T5870, 4GB RAM, video not important.

2. Ce-mi trebuie e ceva configurabil la nivel de VMware (adică m-ar lovi serios în zone sensibile înlăturarea tipurilor de interfeţe de reţea de exemplu sau selectarea 1-2 cores pentru procesor), cu izolarea completă pe care o poate oferi VMWare şi cu uşurinţa în utilizare (intuitivitate maximă). Deja preţul pentru Workstation 6.5 nu mi se mai pare aşa de mare odată ce încep să caut alternative :frown:
 
1. Vista e host OS, dar ce produs de virtualizare folosești?
2. Nu știu altceva decât ESX și Hyper-V care să suporte mai mult de 2 procesoare, iar Hyper-V are cam multe limitări. ESX 3i ar fi free și ar ști 4 procesoare, multe plăci de rețea și tone de RAM, dar e mai complicat de utilizat.
 
Nu am încercat niciodată un ESX de orice fel pe un desktop. Teoretic poate fi făcut să meargă pe orice, practic necesită driveri de Linux, cunoștințe de utilizare și timp de săpat și încercat.
 
1. Vista e host OS, dar ce produs de virtualizare folosești?
2. Nu știu altceva decât ESX și Hyper-V care să suporte mai mult de 2 procesoare, iar Hyper-V are cam multe limitări. ESX 3i ar fi free și ar ști 4 procesoare, multe plăci de rețea și tone de RAM, dar e mai complicat de utilizat.

VMWare Workstation 6 evaluation. Mi se pare stupidă faza, am încercat şi cu 1 core şi cu 2 cores, la fel face, teoretic procesorul ştie EM64T, m-apucă damblalele :frown:
 
Back
Top