Software pentru masini virtuale

Discussion in 'Software și sisteme de operare' started by AdrianB1, Sep 20, 2004.

 1. JustIn

  JustIn Membru Senior

  Corect, orice e mai bun decat Virtual PC. Nu mai stiu nici daca merge pe Win 7. Ce mai poti folosi (am folosit chiar in productie si e ok) e VMware Server, dar nu versiunea 2, ci ultima de la prima generatie, 1.0.10 parca, cu care m-am inteles de minune. Virtualbox in schimb e mult peste.
   
 2. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Pe Windows 7 ii spune XP Mode.
   
 3. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  VirtualBox să fie, mulțumesc mult pentru sfaturi și sugestii!
   
 4. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Pe Windows 7 este în continuare Virtual PC, la care poți instala suplimentar o extensie numită XP Mode prin care integrezi ferestrele aplicațiilor din mașina virtuală în desktop-ul Windows 7. Însă condiția exclusivă e să ai suport hardware pentru virtualizare.

  VirtualBox e mai mișto, recomand.
   
 5. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  XP mode nu e o extensie, ci o masina virtuala cu un Win XP pe ea. Virtual PC 2007 e un download separat si mai are si un patch care il face inutilizabil pe unele computere. Oricum, suportul pentru alte OS si performanta sunt groaznice.

  Ce versiune de Windows o fi mai buna pentru a rula sub ea (in masina virtuala) jocuri vechi, gen Starcraft 1 sau Fallout 1? Tocmai m-am apucat de Fallout 1 si are niste probleme cu paleta de culori, nu se rezolva nici cu Compatibility settings sub Win 7 si vreau sa instalez o masina virtuala pentru a rezolva problema (sper), dar nu stiu de care. Nu am la indemana decat un kit de Win Me si nu prea imi inspira incredere, are rost sa caut un kit de '98 SE sau merge si asa?
   
  Last edited: Jan 23, 2011
 6. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Cum se poate virtualiza o mașină reală? Exemplu: am computerul X, computerul Y, computerul Z -> toate mașini hardware, fiecare cu un SO instalat. Cum fac a.î. să le mut pe computerul A, fiecare sub formă de mașină virtuală, fără a trebui să instalez pe fiecare (iar) SO și toate hangaralele? Ca un fel de clonare. Gen.

  Mulțumesc.
   
 7. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Parcă Acronis TrueImage știe să facă ceva de genul - se instalează în sistemul de operare al mașinii care vrei s-o migrezi, și îți face o imagine a mașinii într-un fișier VHD modificând inclusiv driverii și setările necesare. Posibil să confund softul, însă :frown:

  [edit] Yep:

  Virtual Hard Disk Support
  Convert Acronis' backup images (.tib) into virtual hard disk files(.vhd) and vice versa, providing compatibility for Microsoft Windows 7 backup.

  http://www.acronis.com/homecomputing/products/trueimage/#features
   
 8. bausto

  bausto The year of grace, 2007

 9. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  @Pufi - să-i ia gaia pe Acronis, la 1 lună după ce cumpăr True Image Home + Plus package reduc la jumătate prețul :mad: Amu trag un backup la partiția de sistem să vedem dacă merge apoi convertirea la vhd de la tib.

  @bausto - mulțam, o să încerc și varianta respectivă.
   
 10. _~_

  _~_ Membru

  Disk2Vhd. Da ai grijă să folosești SysPrep înainte ca să nu ai același SID.
   
 11. JustIn

  JustIn Membru Senior

  Ca idee, succesul conversiei depinde de sistemul de operare, daca Microsoft are o rata buna de conversii reusite, cu Linuxul e mai dificil, Cel mai sigur va trebui sa refaci boot-loader-ul pentru a porni sistemul de operare, in cel de al doilea caz. Si bineinteles conteaza ce solutie de virtualizare alegi, daca vei utiliza ceva Microsoft based poti folosi DisktoVHD, daca folosesti Vmware ESX, Server sau Workstation, va trebui sa folosesti Vmware Converter.
  SID-ul se poate schimba si dupa conversie, si e chiar recomandat sa o faci daca sunt servere de infrastructura...
   
 12. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Eu am folosit VMWare Converter ca sa virtualizez cateva laptopuri cu ceva softuri mai deosebite pe care nu vroiam sa le reinstalez de la 0 ci sa le folosesc pe toate pe un alt laptop. Le-am convertit pentru VMWare Workstation, ai si optiunea asta (adica nu e exclusiv orientat catre server/enterprise).
   
 13. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Ideea este că baza va fi un Linux (încă meditez asupra distribuției), care va rula un 7 Home Premium în VM și (poate) altele. O să experimentez, am 2 HDDuri nefolosite, un HDD swap e mai ok decât mucirea unui HDD de 1TB cu idei de genul :biggrin:
   
 14. JustIn

  JustIn Membru Senior

  Vmware Server free sau Vmware Workstation pe bani scrie pe tine, daca vrei sa importi masina de Windows 7. Daca o faci de la 0, poti folosi si Virtualbox (s-ar putea sa existe si posibilitati de convertire catre virtualbox)
  Distributia sa o alegi in functie de compatibilitatea cu varianta solutiei alese (server - 1 sau 2, sau workstation - 6 sau 7). Ca baza poti porni de la documentele oficiale VMware pe care le gasesti pe site. La linux sunt multe lucruri care pot merge prost, desi toti zic ca trebuie sa mearga bine, probabil ca va trebui sa incerci diverse distributii. Alegerea mai poate depinde si de nivelul de cunostinte pe care il ai la instalare/configurare, care iti da o anumita afinitate pentru o distributie anume.
   
 15. _~_

  _~_ Membru

  VMware server e o mizerie discontinued de VMware care n-a mai avut un release de 2 ani, nu va mai avea vreodată și merge foarte prost. VMware ESXi e free și merge foarte bine, dar ăla e bare metal și n-ai nevoie de Linux. Dacă vrei Linux Xen sau KVM merg foarte bine (mult mai bine ca VMware Workstation).
   
 16. JustIn

  JustIn Membru Senior

  Corect, am uitat ca exista XenConvert ce poate transforma masina fizica in masina virtuala. Chiar poate fi o solutie. Nu am lucrat cu ea, deci nu pot da mai multe detalii.
  Vmware Server 2 e chiar o mizerie, in schimb cu versiunea 1 m-am inteles foarte bine, cu 4 servere virtuale peste un Win XP, pana mi-am facut rost de un host fizic pe care sa pot rula ESXi. (pentru ESXi 4.x trebuie placi de retea gigabit Intel, Broadcom sau nVidia si minim 2 GB RAM)
   
 17. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Whoa, o secundă. VMWare ESXi ce este? Dacă este ceea ce mă gândesc eu (un fel de host OS sub care poți rula mai multe mașini virtuale fiecare cu OSul ei), ar fi mult prea frumos :mda:
   
 18. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

 19. _~_

  _~_ Membru

  Vezi că trebuie să ai hardware compatibil (e destul de probabil să ai) dar nu are consolă fizică cu GUI. La consola fizică nu prea vezi nimic decât un IP și alte câteva chestii. Configurarea se face remote, iar access la OS-uri guest se face exclusiv remote.

  Și Xen și KVM sunt bare metal, cam la fel de performante ca ESXi, OS-ul de administrare e în sine un VM dar ai access „local” la VM-uri, dacă vrei. La fel cu Hyper-V, dar ăla suportă puține OS-uri.
   
 20. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Ah, ok, înțeleg, trebuie să testez înainte să mă apuc de migrarea efectivă :smile:

  Eu vroiam așa ceva pe laptop, nu pe desktop.


  Câteva întrebări totuși:
  - hypervisor-ul ăsta poate să "prezinte" mașina gazdă către SO cu tot hardware-ul și toate funcțiile hardware de care acesta este capabil? Adică de exemplu am un hv cu Linux și Windows ca VMs, vreau să mă joc pe Windows și în același timp dip my foot în Linux (fază intermediară înainte de migrarea la wine și alte nebunii, nu vreau să-mi gimpui productivitatea cu omgnubootează);
  - hardware compatibil = server only hardware sau știe și de altele mai banale. Mă gândesc la sunet de exemplu.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice