Software pentru masini virtuale

Discussion in 'Software și sisteme de operare' started by AdrianB1, Sep 20, 2004.

 1. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Clar, doar nu mai pomeni disaster recovery că e altceva, mult mai mare și mai complex - implică și oameni și echipamente, nu doar o mașină virtuală ca server de rezervă. Dacă vrei detalii pufi are ceva experiență mai recentă decât mine pentru sisteme mici și foarte mici.
   
 2. lauru'_balauru'

  lauru'_balauru' Membru Senior Sugar daddy

  Păi dacă vrei sa restaurezi serviciile critice în 60min probabil că o soluţie bună te va costa cu mult mai mult decât câteva licenţe de Windows - astea o să fie o cantitate aproape neglijabilă...
   
 3. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Am avut recent o experiență groaznică cu Microsoft Virtual PC 2007 for Windows 7 (da, am rămas cu sechele) și am căutat altă platformă light pentru virtualizare pe desktop. Cum a fost:

  - am încercat sub Virtual PC să fac diverse mașini: Ubuntu 9.10, NexentaStor, OpenSolaris, FreeNAS. Toate au crăpat în diverse faze și cu diverse rezultate, în afară de Windows se pare că nu merge nimic.
  - fiind foarte mulțumit de VMware și intens utilizator al soluțiilor lor (ani de ESX și Server) m-am gândit la Server și Workstation. VMware Server e totuși prea mare și greu, iar interfața sucks big time (le-am spus-o și lor împreună cu câteva mii de utilizatori de VMware Server 1.0x), iar Workstation e pe bani
  - VirtualBox până acum e o surpriză plăcută. E ușurel, nu cere nici măcar o restartare, a funcționat aproape tot ce am încercat (mai puțin Solaris cu supportul extrem de limitat pentru hardware) și performanța e în general bună. Are unele limitări, de pildă pentru a adăuga mai multe HDD virtuale într-o anumită ordine e un puzzle, nu o funcționalitate intuitivă pentru mătușa Aglaia, dar merge pentru majoritatea nevoilor mele. Tocmai am făcut 2 mașini virtuale, un XP în 10 minute și un 2003 Server în 15 minute și asta e foarte bine ca productivitate, așa că rămâne instalat și folosit până o să am o problemă de nerezolvat și voi fi nevoit să caut altceva.
   
 4. JustIn

  JustIn Membru Senior

  Unul din sefii mei este si el foarte nemultumit de acel virtual PC de sub 7, se misca groaznic de greu in conditiile in care laptopul e performant. Eu nu am reusit sa il testez, nu am procesor cu virtualizare... VMWare server folosesc pentru masinile la care am nevoie de USB si seriale, iar restul in firma e virtualizat pe 2 masini cu ESX4. Sincer, singurul lucru care mi-a lipsit in vsphere 4 (cu licenta de enterprise plus, normal :smile: ) e undelete-ul de pe esx 3.5; zilele trecute un coleg a reusit sa stearga din greseala un server de fisiere la care nu mai facusem back-up de vreo 3 zile...
  VirtualBox-ul este solutia pe care o sa i-o recomand si sefului meu, am testat-o si eu si am ramas surprins cat de bine merge sub win7 cu doar 1g ram. VMWare Workstation am o licenta ca tot a aparut 7 acum, sper sa o pot testa zilele astea...
   
 5. war4peace

  war4peace Membru Senior

  VirtualBOX Happy user here. Am încercat să instalez şi sisteme de operare nesuportate (MenuetOS and such), merg, cu mici limitări, dar măcar se instalează, pornesc, funcţionează.
   
 6. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Pușca, HP 6530b-ul meu n-are suport pentru virtualizare-n procesor :frown: Nici nu mi-am pus problema să verific; am pus cu veselie Windows 7 Enterprise, am descărcat VirtualPC, și când să fac prima mașină virtuală - ciuciu; nu vrea fără suport hardware. Degeaba m-am uitat în BIOS setup, n-are.

  Las' că merge VirtualBox, ba chiar are suport și pentru fișierele .vhd ale MS VirtualPC.
   
 7. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  1. Există posibilitatea de a sincroniza un folder de pe mașina host cu unul dintr-o mașină virtuală? La modul cel din mașina virtuală să se updateze automat după cel din host.

  2. Există posibilitatea de a clona mașina reală într-o mașină virtuală și de a duplica exact input-ul mașinii reale pe mașina virtuală? Deci e.g.: am o mașină reală, VMWare cu o mașină virtuală, vreau să joc același joc cu același personaj, o pot face simultan, prin input de la aceeași tastatură și același mouse?

  P.S.: da, merge D3D se pare sub VMWare. Hooray :biggrin:
   
 8. war4peace

  war4peace Membru Senior

  'Ţi-ar WoW al naibii, ce te pune să întrebi! :tongue:
   
 9. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

 10. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  1. Mapezi în mașina virtuală folderul de pe cea reală și scrii direct, nu mai sincronizezi nimic.
  2. Nu am auzit de așa ceva, dar nu e imposibil de realizat. Nu vorbesc de clonarea mașinii, ci de a duplica inputurile din mouse și tastatură.
  PS. Cu ce performanță?
   
 11. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  1. Da, corect, nu m-am gândit la asta. Slapzor neuron.
  2. Performanța este suficientă :biggrin:, chestia e că nu am găsit încă un software care să cloneze mișcările și input-ul mouse-ului între 2 ferestre ale aceluiași OS, darămite între VM și host. Headbang.
   
 12. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Performanța D3D sub VMware ți se pare suficientă? Despre asta se discuta în PS-uri.
   
 13. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  OT:
  Asta imi aduce aminte de un test pe care l-am facut acum ~15 ani. Am conectat doi mousi seriali sa vad daca apar doua cursoare pe ecran. :biggrin:
  Logic asa ar fi fost...
   
 14. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Logic era sa fie in continuare unul singur cum a fost proiectat SO-ul dar sa fie controlat de doi mousi, pe rand. Daca se urca doi soferi intr-o masina mai apare un volan? :biggrin: Doar se cearta care sa fie sef.
   
 15. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  N-ai conectat niciodata doi mousi din care unul sa fie in mana altuia? :biggrin:
   
 16. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Nu cred. Sau nu imi mai aduc aminte. Dar am folosit mouse/touchpad/trackpoint. Deci imi cam imaginez ce iese si nici in cazul ala nu ai inca un cursor :biggrin:.
   
 17. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Am conectat eu 4 şoareci la un desktop. Şi am jucat un joc în 4: fiecare avea asignat un colţ al ecranului; ăla care ajungea în colţul lui câştiga. Mamă ce bătălie a fost :smile:
   
 18. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Din ce am văzut, da. Adică văzut San Andreas rulat într-o VM. Pentru ce am eu nevoie, e chiar prea bine. Încă nu am testat personal din lipsă de timp.
   
 19. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

 20. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Are. Nu știi de la mine, dar în DTL e și varianta cu procesor P8600. Un MB de cache în plus, vreo 600 MHz și virtualizare și totul pentru un consum de curent cu 10W mai mic (25W în loc de 35W). Opțiunea în BIOS s-ar putea să apară doar pentru procesoarele care au suport pentru așa ceva, încă nu știu pe viu.

  Și VirtualBox are suport pentru accelerare 3D, tot experimental, aproape nefuncțional. De-aia mă întreb cât de utilizabil este cu 3-4 mașini sincronizate cu gazda, toate rulând WoW.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice