Bre, sunteti rai. In principiu functioneaza si schema lui Neo, cu cateva precizari:
- legaturile pe WLAN sunt doar de management la hypervisor (prin client propriu sau ssh) sau management masini virtuale (prin RDP sau ssh)
- RAID-urile din discuri si LUN-urile le faci hardware pe masina cu hypervisorul, nu la nivel de masina virtuala. Ei ii aloci unul sau mai multe discuri virtuale ce sunt parti din LUN-urile hardware, sau daca ai storage de tip block (iSCSI, FC) ii poti aloca direct un LUN (la VMware). Sigur, din discurile virtuale poti face mai departe si un raid software (la nivel de sistem de operare de pe masina virtuala), daca vrei sa te complici.
- Vmware are cateva limitari pe partea de storage, ceea ce face ca un desktop obisnuit sa nu prea mearga folosit la asa ceva: nu suporta RAID pe SATA (decat pe controllere dedicate, cele onboard Intel, Nvidia sau separate de chipset - Marvell & Co nu sunt suportate), in schimb poti folosi SATA fara RAID pe orice controller de pe piata, chiar si pe cele cu PATA
- la fel cu partea de networking, hypervisorul nu va detecta decat placi de retea gigabit Intel, Broadcom sau nVidia (ESXi 4+)
- NAS-ul virtual iti va furniza niste share-uri sau iSCSi targets pe care sa le poti accesa mai departe de pe dispozitivele din reteaua gigabit. Cat de bine va merge pe discuri "green" nu stiu, daca adaugi si ovearhead-ul dat de sistemul de fisiere al hypervisorului peste cel al NAS-ului.
De altfel, daca se uneste WLAN cu Gigabit in poza lui Neo, e cam acelasi lucru cu ce a desenat puterfixer. Cred ca Neo a desenat legaturile logice, si nu cele fizice.
Si da, Neo, ai dreptate cu ultima parte din prima fraza din postul cu poza
