Software de monitorizare

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Dacă tot m-a împins AdrianB1 cu întrebarea, iacătă ce soft de monitorizare folosesc: Pulseway. Pare a fi făcut de o trupă de români (MMSoft) - să fie fericiți, că au făcut treabă decentă.

Varianta moca permite monitorizarea a până la 5 sisteme, folosind un singur cont de user de pe 2 device-uri portabile. Dar pentru $16/sistem/an, gradul de monitorizare e mult mai detaliat.

Pe desktop și pe NAS am instalat un client de monitorizare. Pe PC, aplicația Windows are o cârcă de setări posibile, de la servicii monitorizabile la ce notificări să trimită pentru ce eveniment. Agentul .deb de pe linux a fost configurat prin editarea unui fișier text pentru un set mai limitat de detalii.

Pe smartphone mi-am instalat aplicația de monitorizare, din care pot face ceva operațiuni pe sistemele astea (restart, shutdown, wake on lan), pot monitoriza detalii (încărcare procesor, memorie etc.), și pot primi alerte. Atenție mare la alerte; mi-am setat una pe NAS să-mi dea alertă critică atunci când e oprit, și nene - i-am dat shutdown o dată și m-a înnebunit dup-aia cu câte un bip la 5 minute. Trebuia să-i dau înainte de shutdown „enable maintenance mode” ca să tacă.

Alertele astea se pare că mi le trimite serverul central (SaaS). Atunci când sistemul a rămas fără net, dacă am avut regulă să fiu alertat de PC offline atunci voi primi notificare.

Pentru nevoile mele, e o opțiune foarte ok.

Odată PC-ul pornit, intru pe el cu TeamViewer de la distanță.
 
  • Like
Reactions: Neo
L-am folosit o vreme, dar nu mergea pornit din afara rețelei și nu mi-am bătut capul cu port forward and stuff. Este foarte mișto dar mi s-a părut exagerat 16$/sistem/an în loc de un singur preț cu o limită de 5 sisteme de exemplu pentru o licență permanentă. Folosesc modelul de subscription pentru multicele softuri/site-uri și-i death by 1000 cuts la un moment dat.

Ceva alternative ar fi interesante, deși mie ăsta mi s-a părut cel mai "complet" și pentru un sysadmin mi se pare extraordinar - asta dacă-ți plătește compania subscriptionul, evident.
 
Back
Top