Smartphones - software și hardware

Cel mai important e să găsești ce papă CPU și să nu uiți wifi-ul conectat când nu-ți trebuie. După ce am tăiat toate tâmpeniile prost făcute pe care le pune Samsung by default (în principal f%ing voice talk, când are chef bagă un consum de 10% pe oră, ai noroc dacă ajungi acasă cu ceva în baterie), am ajuns la o descărcare de 1.2% pe oră cu push e-mail și alte tâmpenii activate tot timpul.
 
Eu am folosit toate idioteniile posibile de la aplicatii, scripturi, kernele si tot felul de romuri, iar bateria nu ma tine mai mult de 24 de ore. Telefonul il folosesc in principal la vorbit si mai putin la dat pe net, insa mi-e lene sa tot dau disable la wi fi, disable la sync etc si sa le enable ori de cate ori am nevoie.
Singura aplicatie care a facut ceva e set CPU si mi-a imbunatatit performanta cu 50 la suta (adica uneori tine bateria si 2 zile), insa am constatat ca telefonul mi se misca uneori foarte greu.
De ce n-avem oare un topic de android? Sau avem?
 
Eu tin totul inchis si imi tine bateria cateva zile; pornesc WiFi doar cand am nevoie si il opresc imediat cand nu mai e nevoie, am shortcut pe ecranul principal pentru asta.
 
Eu tin totul pornit. Am ajuns la concluzia ca degeaba am smartphone daca nu-l folosesc la capacitate (aproape) maxima. Am instalat battery 2x, care imi taie conexiunea 3G cand nu e nevoie de ea si o porneste el din cand in cand, am Watchdog pentru a vedea daca o aplicatie imi mananca prea mult procesor si cam atat.
In plus am ajuns la concluzia ca problema majora la un asemenea telefon este una singura: ecranul. Daca nu stau sa ma joc EU pe el bateria ma tine lejer doua zile cu toate prostiile pornite. Daca ma apuc un pic de browsing s-a dus totul pe rapa :tongue:
 
Eu tin totul inchis si imi tine bateria cateva zile; pornesc WiFi doar cand am nevoie si il opresc imediat cand nu mai e nevoie, am shortcut pe ecranul principal pentru asta.

Am testat si eu cu:
Wi fi disabled permanent
Screen timeout 30 secunde
Animantion off
Location disabled
Power mode- economy

Rezultatul a fost ca ma tine bateria 5 zile, chiar si atunci cand vorbesc destul de mult la telefon .
 
Wi-Fi mănâncă enorm de multă baterie pe HTC-ul meu. Dacă îl țin off, parcă e alt telefon.
 
WiFi-ul consumă un pic mai mult decât GPS-ul. Dacă nu e conectat e cât de cât ok (stă doar pe recepție pentru a prinde SSID broadcasts), însă dacă e conectat, chiar și fără trafic, mănâncă mult. Eu nu dau disable la location services (inclusiv GPS), pentru că sunt foarte puține programe care folosesc așa ceva - și îți dai seama ușor cine folosește. La Galaxy Note cel mai mult papă ecranul și programele care se agață, iar combinația WiFi+diplay+aplicație CPU intensive înseamnă baterie 100% de 2500mAh terminată în <4 ore.

Dacă nu folosesc WiFi îl încarc o dată la 2 zile; cu WiFi, în fiecare zi.
 

Attachments

  • 2012-08-04 10.47.58.png
    2012-08-04 10.47.58.png
    153.7 KB · Views: 54
Am nevoie de o aplicatie in android gen notes/to do list care sa se sincronizeze cu mai multe deviceuri si care sa fie separata de calendar.
Daca scriu in telefon "sa-l sun pe X " vreau ca nota sa se sincronizeze cu computerul si cu alti androizi.
Daca sunt in fata computerului si intre timp l-am sunat pe X, sa sterg nota din computer, iar androizii sa afle imediat asta.
 
Multumesc tuturor, le iau la rand, sper sa nu ma incurc in liste si cu ocazia asta sa-mi spuna google sa cumpar rigips in loc de cadouri de mos Craciun.
 
O intrebare despre telefoanele cu Android 4.x: care e cea mai simpla si mai rapida metoda de a intra in "do not disturb mode" - toate telefoanele respinse automat cu lista de exceptii, alertele de SMS taiate, eventual si cele din Facebook?

Si inca una: la un contact am 2-3 numere de telefon; la unul am optiunea "set sa default", dar in afara de un checkbox nu face absolut nimic. Care e rolul? Si cum pot sa scot din lista optiunile de genul "video call" atata timp cat nu am plan de date si nu pot face video call?
 
Back
Top