Sistem gaming - desktop

Gabriela

Dominion
Sugar daddy
Me again.

Am ajuns la concluzia că nu mă mai foiesc la fel de mult și mai merită să investesc din nou și într-un sistem desktop, nu doar laptop-uri. Scopul ar fi în principal câteva jocuri apărute recent sau care urmează să apară în viitorul apropiat, pe care aș vrea să le joc pe high/ultra settings (e.g. Witcher 3, Thief, Assassin's Creed BF, TES Online).

Problema e că nu mai sunt aproape deloc la curent cu ce e hardware și chiar dacă la un procesor mai știu una alta despre opțiuni, când vine vorba de plăci de bază, coolere, surse (modulare?) și alte cele deja sunt o groază de chestii cu care n-am ținut pasul. Așa că dacă are cineva timp și cunoștințe mai la zi în domeniu, dau o bere pentru o configurație completă de sistem. Bugetul nu e limitat încă, dar parcă n-aș da nici 3000-4000RON pe ultima placă video apărută. În linii mari, mă uit după un Intel i7, nVidia GTXcevamainou, 16GB RAM, 1TB HDD.

Și singurul component în privința căruia m-am decis până acum e carcasa. :biggrin:

Merci.
 
Monitor ai? Daca n-ai de care ai vrea? :tongue:
Overclock faci? Vrei liniste sau te doare la basca daca se aude ceva din el?
Soarec? Tastatura?
 
1. Nu prea am nimic din periferice dar sunt pe plan secundar, un mouse rătăcit mai găsesc în vreun sertar. Monitorul e singurul care mă interesează, ceva 22-24".
2. Overclocking depinde - prefer să am posibilitatea să fac, dar nu e criteriu de respingere.
3. Silențiozitatea e și ea pe plan secundar. N-o să fie pornit 24/7, dar e posibil să mai rămână câte o noapte deci să nu fie nici râșniță. Mai multe griji îmi fac în privința sistemului de răcire.
 
Io-te o idee de baza.
O configuratie non-OC, cu carcasa ta si restul de componente orientate spre liniste.
i7 nu's la ce-i bun daca vrei gaming asa ca am pus un i5.
O placa de baza OK
8 jiga de RAM.
Un HDD normal si un SSD pentru OS si ceva chestii rapide pe care le vrei tu instalate.
Un cooler aftermarket care are un raport OK pret/performanta.
O placa video mai din zilele noastre care nu rupe buzunarul pentru gaming OK in full-HD.
Carcasa e cea aleasa de tine.
Sursa e din seria extrem de reusita de la SuperFlower (nu te lasa pacalita de numele hipiot al firmei ca e veche pe piata surselor).

La monitoare am cam pierdut trenul dar ceva cu IPS/*VA n-ar trebui sa dea gres.

Nu e musai sa iei de la garaj, am facut acolo config-ul ca mi-e mai simplu sa le adun gramada.
 
People, e o carcasa, nu o opera postuma a lui Brancusi. Wtf 600 de lei carcasa fara sursa, e din titan pur si placata cu cristale din carbon pur cristalin?
 
Carcasa mea a fost 900+ RON, dar sincer este de vreo 5 ori mai rezistentă și mai sobră decât HAFul ăla :biggrin: Din păcate Lian-Li nu se mai găsesc în .ro...

Eu aș zice 2500K-2600K clocked în ~4.8GHz cu o placă de bază bună, RAM mult (gen 16GB), un GTX770. Din păcate 2500K sau 2600K nu se mai găsesc decât SH și nu bune, că alea bune au fost păstrate (yeah, Haswell sux, news @11).
 
Pai daca nu se mai gasesc de ce zici de ele? 16 GB RAM? Pentru ce? E sistem de gaming, nu statie grafica. Nici macar atunci nu sunt sigur ca are rost.
Cum ai masurat rezistenta la carcasa ta? Picioare, pumni sau ciocane?
In rest imi place sugestia lui buberista.
 
Pentru că se găsesc de ex pe ebay și-s ok. Desigur, ești pe linie cu studiourile Ubi de 8GB recomandat sau ce? RAMul este (încă) ieftin, 16GB nu strică, chiar și generic VS 8GB super duper.

Rezistența se măsoară în cât timp sau dacă se bulesc filetele după schimbări repetate de hardware. Da, știu, nu mai desface nimeni carcasa de 3 ori pe lună, k.

Mie nu-mi place ideea de a cumpăra proc non-K din cauza modului în care-ți plafonează sistemul în timp. Pot să mă joc BF4 totul pe Ultra cu GTX680 și proc de ~4 ani doar pentru că procul duce ~4GHz. Asta ca un exemplu.
 
Haf-ul ala e construit ca un tanc rusesc, am si eu un hafx, recunosc, am luat-o ca nu am gasit Lian-Li, dar pot sa iti spun ca materialele din ea sunt de buna calitate, nu e construita cu atentia la detalii pe care o au cei de la Lian-Li, dar de acolo pana la a ta e de 5 ori mai rezistenta e cale lunga.
 
E nasol să ai carcasă rezistentă, în condițiile în care lucrurile evoluează. Eu am prima versiune de Antec Sonata, și din cauză că e construită ca un tanc (oțel de 1mm + întărituri în unele locuri) nu a pățit nimic notabil în vreo 10 ani de utilizare. Așa că mă enervez de fiecare dată când trebuie să umblu în ea, pentru că nu poți să scoți sursa fără să scoți tot ce e în carcasă, nu poți să faci un wire management cât de cât pentru că e înghesuită și panoul din spatele carcasei nu se desface, dacă bagi o placă grafică mai mare nu-ți mai încap unele ventilatoare, cușca de HDD-uri nu e chiar așa de silențioasă, așa că folosesc bay-ul de 5.25" pentru HDD... Nici nu e suficient de aerisită pentru o răcire aproape pasivă, așa că acum stau cu ea desfăcută.
 
Pai carcasa cu pricina e suficient de mare incat sa iti poti parca prius-ul in ea, asa ca nu prea vad de ce ar fi probleme cu umblatul in ea sau cu airflow-ul.
 
Miahi vrea să spună că este un dezavantaj să fie rezistentă, că dacă nu e, când umbli în ea panourile se dau automagically la o parte prin puterea gândului :biggrin:
 
Nu pricep de ce nu ai putea motiva schimbarea ei fără scuze slabe :tongue: Pui NASul în Sonata, iei o carcasă ok pentru desktop. Sau nu mai cumperi chestii mari și mergi mITX. Poți asambla un sistem de gaming excelent într-o carcasă mITX, cu plăci video să stea furnica-n șpagat.
 
Si te joci de a ginecologu' de fiecare data cand vrei sa schimbi o componenta. Mi-a trebuit carcasa mATX...
 
Back
Top