SIM în modem 3G intern - probleme

Neo

The Good Doctor
Problemele sunt cam retardate, dar specifice țării ăsteia :biggrin: Pe scurt, nu există abonament 3G cu dongle care să aibă trafic nelimitat, ci doar pentru telefoane mobile. Sunt la al treilea astfel de abonament, care l-am făcut special pentru lappie (primele două sunt pentru telefonul meu și al consoartei).

Acum chestia este că dacă acest SIM este folosit într-un modem 3G USB sau intern, după o perioadă nu mai funcționează (după ce primești un SMS în prealabil că bad boy, use it in phone not dongle kthxbye), pentru că, citez (a se condimenta cu accent indian) "it can only be used in a mobile phone, not a dongle".

Întrebarea mea este - de unde știu mârlanii că-i modem 3G (USB sau intern) și cum fac să ascund asta, folosind internetul nelimitat pentru care plătesc pe nas oricum?

De ce întreb asta, că de obicei folosesc telefonul ca access point și nu e problemă via wi-fi, dar aici am acoperire execrabilă la telefon, în schimb am fix cât trebuie pentru 3G+ și 1MBps+ folosind modemul intern al laptopului.


'j'tor kthxpls.

P.S.: alternativa este să iau un SIM "pentru dongle" pentru care pe 3GB plătesc cât plătesc pe acest abonament cu net nelimitat...
 
IMEI? Doh!
S-ar putea sa poata fi inlocuit daca poti sa hacuiesti modemul intern, sa il pui pe cel al telefonului, dar vezi ca operatia e cam ilegala si daca te prind, te-au ars. :biggrin: In Romania nu cred ca s-ar prinde cineva daca nu faci greseala enorma sa pornesti si modemul si telefonul simultan, dar acolo s-ar putea sa dai de belea chiar daca dai cu ciocanul in telefon dupa ce i-ai copiat IMEI-ul.
 
Telefonul meu este luat la liber, ce treabă au ei să citească IMEIul și oricum nu-l au în baza de date... sau îl au? Există vreo posibilitate de a "clona" telefonul folosind modemul 3G intern?
 
Cum crezi ca iti trimit astia setarile de net/MMS specifice modelului de telefon imediat cel il activezi in retea? Se iau dupa IMEI si identifica producatorul/modelul terminalului.
Singura sansa ar fi sa modifici IMEI-ul modemului 3G, dar cred ca poti numara pe gedete modelele de terminale la care se poate face chestia asta (se poate sa ma insel, sa fi aparut "chinezarii" la care se poate modifica IMEI-ul destul de simplu).
 
Vezi mai sus. Am completat in timp ce postai tu.

Nu conteaza de unde ai luat telefonul. IMEI-ul iti identifica pana si versiunea de software din telefon, nu doar producatorul, modelul si varianta (UK/US/Asia/alb/negru/in dungi/etc.)
Pe langa IMEI mai exista si Product ID-ul, dar nu stiu daca poate fi citit de operator sau nu.
Eu l-am hacuit la E90 ca imi instala software-ul customizat al operatorului, cu acces point-uri predefinite. Inca n-au intrat mascatii peste mine.
 
Pfffucked up situation, întrebarea este de ce nu-l blochează imediat ci durează mai mult. Teoretic ar trebui imediat ce citește alt IMEI să îl rezolve, dar durează ceva zile (variabil, dar nu mai puțin de 3-4) până să trimită un SMS cu "erm dongle" și apoi mai durează ceva până-l blochează.
 
Cei de la fraudă (că ăia trimit SMS-urile alea) au de obicei anumite limite în care acționează (dacă faci 10MB trafic de pe modem nu moare nimeni, dacă faci 500MB începe distracția). Abonamentul cu net "nelimitat" e clar făcut pentru telefoane mobile, pentru că nu folosești așa mult net pe telefonul mobil (la fel cum e și ăla de pe Kindle, nu poți face tone de trafic de pe device-ul ăla). Nici să folosești tethering nu prea îți convine de pe telefon pentru că-ți prăjești ușor bateria (în 20-30 de minute ajunge la 50 de grade), așa că nelimitat de fapt = consum mic, doar marketing.

Legea din UK zice închisoare 6 luni pentru modificarea IMEI.
 
Ok, că ne-am lămurit cu asta am găsit o poziție în care am semnal decent la telefon și AP ftw. Problema care mă roade este următoarea - mie telefonul îmi suportă mai mult decât decent AP mode timp de ore întregi (gen 6-7), cu temperatura bateriei chiar ok (~30ish *C), și le fac trafic în draci :biggrin: Care ar fi problema în a mă lăsa să-l folosesc în laptop? A, că marketing și spanac. Toată lumea va folosi tetheringul, pentru că nici să dai refresh nonstop la facebook/twitter sau să te uiți zi-lumină la youtube nu atingi nici măcar 5GB/lună.

So why so imbecile? :frown:
 
Pentru că în afară de tine mai sunt doar 5 în UK care pun torrents pe telefon, restul folosesc alte tipuri de conexiuni :smile:. Iar dacă așa a fost făcută oferta, așa defilează cu ea, și-s sigur că tot ies pe plus și cu traficul tău.
 
Pentru profit, desigur.
Antenele si nodurile retelei au o anumita capacitate care costa bani indiferent de incarcare. Deci este preferabil sa fie incarcata cat mai aproape de 100% fara a depasi 100%, ca atunci sar in sus clientii ca nu le merge telefonul.
IMEI-ul diferentiaza clientii in 1) cei care stau pe mess si FB toata ziua de pe telefon, 2) cei care au laptop-uri si sunt capabili sa ruleze torente. Daca ar exista abonamente nelimitate s-ar supraincarca reteaua cu 2). Daca ar pune limite la toate abonamentele, s-ar criza 1) ca ar putea fi taxati suplimentar, ar renunta la mess si FB si ar ramane reteaua neutilizata. Cei ca tine care folosesc telefonul pe post de access point sunt putini si incap in acea capacitate nefolosita a antenelor.

Mai este un motiv: iti trebuie telefon capabil ca sa poti face access point sau sa ai viteza decenta. Ghici cine vinde telefoanele?

PS: BTW, eu am iarasi net doar prin telefon. Am depasit limita RDS (habar-n-am cat este) in 2 zile fara sa rulez torente.
 
Nu există noțiunea de supraîncărcat rețeaua cu date. O celulă are o anumită lățime de bandă, pe care nu o poate depăși. Dacă sunt 2 oameni pe celulă care downloadează tot timpul, se împarte banda în 2 (dacă au noroc de semnal bun). Dacă sunt 100 de oameni pe celulă care downloadează tot timpul, se împarte banda în 100. O să le meargă prost la toți și asta e, că nu le-a garantat nimeni viteza. Telefonia are prioritate maximă, împreună cu mesajele de management de rețea, pachetele de date primind de obicei ultimul nivel de prioritate (best effort = cum ți-o fi norocul), așa că n-ai cum să îl încurci tu cu torenții pe vecinul care vorbește la telefon dacă n-au bușit chinezii (Huawei) sau francezii (Alcatel) firmware-ul celulei.
 
Pentru că în afară de tine mai sunt doar 5 în UK care pun torrents pe telefon, restul folosesc alte tipuri de conexiuni :smile:. Iar dacă așa a fost făcută oferta, așa defilează cu ea, și-s sigur că tot ies pe plus și cu traficul tău.

FYI de când sunt aici nu folosesc torrents, la maxim 1.2MBps este sinucidere când pot să mă duc până la magazinul din colț și să-mi iau cu 15 lire o stivă de DVDuri sau.. la cinema (10 minutes away). Dar Steam, Origin, Gamefly, Eve, WoW, Diablohhhhhhhffswtf, Skype/Y! (video calls), youtube... plm dude.
 
Back
Top